Oak Furnitureland stänger 27 butiker med mer än 163 risker

Coronavirus

Ditt Horoskop För Imorgon

Butikskedjan grundades 2006(Bild: Newcastle Chronicle)



Oak Furnitureland förbereder sig för att permanent yxa 27 utställningslokaler och 163 jobb i ytterligare ett slag för high street.



Träkedjan tillkännagav sina senaste omstruktureringsplaner på måndagen, en månad efter att den räddades från kollaps i ett förpackningsadministrationsavtal.



Den sade att den nu har öronmärkt 27 av sina 105 butiker för stängning eftersom handelsförhållandena 'fortsätter att vara utmanande'.

Den 15 juni förvärvades återförsäljaren av den globala investeringschefen Davidson Kempner Capital Management, efter en försäljningsprocess av Deloitte.

Men det sa att ogynnsamma handelsförhållanden till följd av coronastängningen kommer att leda till att butiker stängs.



Boris johnson roliga ögonblick

En talesman sa att verksamheten har 'stabiliserats' sedan utställningslokalerna har öppnat igen, men detaljhandeln fortsätter att 'testa'.

Oak Furnitureland, som totalt har 105 butiker, har inlett samråd med hyresvärdar och de 163 anställda om uppsägning (Bild: Huddersfield Examiner)



Konsultationer har börjat med hyresvärdar i dessa butiker, medan samtal har också börjat med de 163 anställda som riskerar att bli uppsagda.

Oak Furniturelands verkställande direktör Alex Fisher sa: ”Det nuvarande förslaget om att stänga några utställningslokaler är en del av en företagsövergripande översyn som vi genomför som företag.

”Vi är fast beslutna att driva fram en plan för vår framtida tillväxt, och även om detta har varit ett svårt beslut är det rätt för verksamheten i dessa unikt utmanande tider.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Vi är övertygade om att beslutet kommer att säkerställa att vi förblir ett konkurrenskraftigt och dynamiskt val för våra kunder.

'Jag vill tacka alla mina kollegor på varje avdelning som har varit oändligt engagerade och tålmodiga under denna process.'

Oak Furnitureland, som grundades 20016, har totalt 105 butiker.

Flytten följer flera andra brittiska återförsäljare som har meddelat uppsägningar de senaste veckorna på grund av pandemin.

perrie edwards och alex

John Lewis meddelade tidigare denna månad att det stänger åtta butiker permanent och riskerar 1300 jobb.

Boots har också avslöjat planer på att minska 4000 jobb.

Se Även: