Vilken är den bästa zoo i Storbritannien? Vi tar en titt på de bästa safariparkerna och naturreservaten i Storbritannien

Storbritannien Och Irland

Ditt Horoskop För Imorgon

En resa till djurparken gör en bra dag ute för hela familjen.



Det finns gott om spännande varelser för små barn att upptäcka, för att inte tala om att djurparker idag erbjuder massor av aktiviteter från konst och hantverk till lekplatser och speciella säsongsevenemang.



Storbritannien är hem för ett brett utbud av lysande naturreservat, safariparker och djurparker som också syftar till att lära både barn och föräldrar om bevarandeinsatser.



Då kan du naturligtvis ofta hitta bra erbjudanden för billiga biljetter och måltidserbjudanden, vilket innebär att du inte behöver bryta banken för en hel dag med underhållning.

För att hjälpa dig har vi sammanställt de bästa djurparkerna och safariparkerna i hela Storbritannien - inklusive erbjudanden du behöver veta om.

inställt på livslotterinummer

Läs mer



Februari halvtid dag ut idéer
Billiga halvtidsdagar ute 30 saker att göra denna halvperiod Billiga dagar ute i London Billig semester för halvtid

1. ZSL London Zoo , London

Pingviner på ZSL London Zoo (Bild: © David Jensen 2011)

Möt tigrar, giraffer, lejon, surikater, apor och mer i denna imponerande djurpark.



Det finns dagliga evenemang som levande demonstrationer, lamafoder och speciellt skapade naturstigar runt marken, för att inte tala om massor av samtal där djurhållare avslöjar hur de ser efter djuren.

ZSL London Zoo är också värd för många spännande evenemang, från dess populära Zoo Lates sommarnätter till säsongsbetonade erbjudanden under skollovsdatum.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 24.30, barnbiljetter från £ 18 när de bokas online.

Toppaffär: Picniq erbjuder för närvarande upp till 19% rabatt på biljetter samt £ 10 Planet Hollywood -kuponger när du spenderar över £ 30. Klicka här för fullständig information .

2. ZSL Whipsnade Zoo , Bedfordshire

Zebror på ZSL Whipsnade Zoo (Bild: Tony Margiocchi)

nytt ett pund mynt fel

Whipsnade Zoo har länge varit en hit hos familjer tack vare sitt breda erbjudande från dagar ute i djurparken till övernattningar i deras Lookout Lodges , för att inte tala om olika kurser och utställningar för blivande zoologer.

Sedan är det naturligtvis djuren från geparder till sjölejon och lemurer som säkert kommer att häpna små. Whipsnade ägs av ZSL och är engagerad i bevarandeinsatser så det finns gott om samtal och upplevelser som erbjuds när de hjälper till att utbilda besökare om sina underbara varelser.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 22,90, barnbiljetter från £ 16,60 vid bokning online.

Toppaffär: Picniq erbjuder för närvarande upp till 20% rabatt på biljetter, liksom gratis £ 10 Planet Hollywood -kuponger när du spenderar över £ 30. Klicka här för fullständig information .

3. Chessington World of Adventures & apos; Zoo

Chessington's Zoo får tigrar 2018

För den ultimata familjehelgen, varför inte bege dig till Chessington World of Adventures, där du kan tillbringa en dag med att utforska den roliga temaparken eller besöka resortens zoo?

Djurparken har över 1000 djur inklusive lejon, tigrar och giraffer, eller bege dig till SEA LIFE -tunneln och upptäck de konstiga och underbara varelser som lever under vattnet.

Din biljett inkluderar entré till djurparken, SEA LIFE -tunneln, nöjesparken och ger dig tillgång till alla liveshower och evenemang - så att det kan räcka med en budgetpaus på en helg.

Hur mycket? Dagbiljetter från £ 29 när du bokar online. Korta pauser finns också .

Toppaffär: AttractionTix har ett erbjudande på upp till 37% rabatt på vandringsportens pris, med biljetter från £ 36. Klicka här för fullständig information .

Fyra. Chester Zoo , Chester

(Bild: Getty Images)

Hem för över 500 arter och 21 000 djur, Chester Zoo misslyckas aldrig med att göra de som letar efter en rytande bra dag ute besvikna.

Förundras över djuren inklusive giraffer, elefanter och tigrar, samt lära dig allt om bevarandeinsatser och senaste vetenskapliga upptäckter.

hur man stoppar hösnuva

Det är värt att notera att djurparken just nu genomgår några renoveringar så att vissa områden kan stängas - fullständig information hittar du här .

Hur mycket? Vuxenbiljetter från 16,36 £, barnbiljetter från 13,18 £ vid bokning online.

5. Edinburgh Zoo , Edinburgh

En röd panda på Edinburgh Zoo (Bild: RZSS / Katie Paton)

Den skotska huvudstadens zoo erbjuder gott om möjligheter för en rolig dag för hela familjen.

Förutom den imponerande variationen av djur som erbjuds att upptäcka, är djurparken värd för en uppsjö av evenemang och festivaler så att små zoologer och föräldrar kan lära sig allt om det exotiska djurlivet samt de pågående upptäckter som görs varje dag.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 17, barnbiljetter från £ 12,50, när de bokas online.

Överenskommelsen: Groupon erbjuder ofta rabatterade dagsbiljetter. Klicka här för fullständig information .

6. Folly Farm , Pembrokeshire

Lejon på Folly Farm (Bild: (C) Pembrokeshire Photography 2015)

Folly Farm är perfekt om du har små barn och småbarn, eftersom det erbjuder ett brett utbud av aktiviteter anpassade för alla åldrar.

Utforska själva gården och träffa gårdsdjuren från grisar till hästar, eller bege dig till djurparken där mer exotiska djur lever från lejon till surikatter.

Sedan har naturligtvis gården en tivoli med massor av roliga spel och åkattraktioner, liksom matstånd som serverar utsökta snacks och varma måltider.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från 13,18 £, barnbiljetter från 11,48 £ vid bokning online.

7. Paignton Zoo , Devon

Gorillor på Paignton Zoo (Bild: Ray_Wiltshire)

Theatre breaks london 2017

Paignton Zoo erbjuder en inblick i världens mest imponerande varelser från gorillor till giraffer och geparder och lejon.

Djurparken arbetar för att bevara djurlivet och skydda djur från utrotning så att du också hittar hotade arter i naturreservatet. Det finns också många dedikerade klubbar och aktiviteter så att barnen kan lära sig allt om djuren - och ha roligt i processen!

Hur mycket? Vuxenbiljetter från 18,15 £, barnbiljetter från 13,60 £ vid bokning online.

8. Longleat safaripark , Wiltshire

Barnen kommer att ha en rolig dag ute på Longleat (Bild: www.Longleat.co.uk)

Den här populära safariparken i Storbritannien erbjuder allt från en safariupplevelse till animatroniska utställningar, för att inte tala om live-matningar och en mängd shower som ger en inblick i deras största djurs liv.

Om du har tid är det också värt att utforska det vackra Longleat House och dess trädgårdar för ett steg in i brittisk historia och kultur.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 29,70, barnbiljetter från £ 22,27, vid bokning online.

Toppaffär: Picniq erbjuder för närvarande 20% rabatt på alla biljetter. Klicka här för fullständig information .

9. Port Lympne Reserve , Kent

Afrikansk upplevelse vid Port Lympne Reserve (Bild: Port Lympne Reserve)

Port Lympne erbjuder en safari som inte liknar alla andra - främst för att den ligger mot bakgrund av Kent vackra kust!

simon cowell gay rykten

Det finns så mycket att göra för små som också är besatta av allt, allt från guidade VIP -turer med djurspecialister till levande foder och & apos; Keeper for a Day & apos; upplevelser.

För att inte tala om att du kan vara värd för ditt bröllop där, eller till och med övernatta i en av de unika stugorna med utsikt över djuren.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 22,50, barnbiljetter från £ 18,90, vid bokning online.

10. Twycross Zoo , Leicestershire

(Bild: Lucy Ray Photography)

Bevarande och forskning är kärnan i Twycross & apos; projekt, eftersom de syftar till att lära sig mer om världens mest fascinerande varelser.

Det finns en blandning av inomhus- och utomhushägn samt massor av interaktiva, roliga upplevelser för små - och naturligtvis gott om möjligheter att se över 100 olika djurarter från hela världen.

Hur mycket? Vuxenbiljetter från £ 17,22, barnbiljetter från £ 12,90, vid bokning online.

Se Även: