Vad är Labours 'trädgårdsskatt'? Sanningen om föreslagen markvärdesskatt förklaras och vem som kommer att påverkas

Rådsskatt

Ditt Horoskop För Imorgon

Liten förortsträdgård med azaleaer

Kommer Labour verkligen att beskatta trädgårdar?(Bild: Getty)



Rådsskatten bryts - med pensionärer tvingade att betala när de inte kan, rika områden tar ut folk mindre än fattiga, råd måste tvinga invånare för eventuella finansiella brister från centralregeringen och hotet om fängelse för människor som inte betalar.



Som svar på detta Labour -manifest föreslår ett annat sätt - att istället flytta till en markvärdesskatt.



joe sugg och dianne

Vi kommer att inleda en översyn av reformer av kommunalskatt och affärssatser och överväga nya alternativ, till exempel markvärdesskatt, för att säkerställa att lokala myndigheter har hållbar finansiering på lång sikt, heter det i manifestet.

Det är det. Det är alla manifestens löften - en recension. Men det räcker med att ha gjort många människor arga - och de konservativa till vapen för att använda dem.

Konservativa politiker och kommentatorer hävdar att 10 miljoner hem skulle drabbas av en trädgårdsskatt, där de drabbade ser sina räkningar mer än tre gånger högre än kommunskatten för närvarande är.



Problemet är att de baserar sina varningar på antaganden.

Robin Williams sista foto

Läs mer



Vad säger allmänna valmanifest om ...
Invandring Hus Fördelar Legalisering av cannabis

Fakta om den så kallade trädgårdsskatten

För det första har människor redan värdet av sina trädgårdar som ingår i kommunalskatten.

Det beror på att kommunalskatt är baserad på värdet på din fastighet - och trädgårdar är värda mycket.

En färsk studie satte värdet av att äga en trädgård till 35 000 pund - med Londonbor beredda att betala 82 700 pund utöver ett fastighetsvärde för att få en, visar forskning på uppdrag av Coulourfence.

För det andra är trädgårdar inte inriktade.

Vi kommer inte att beskatta människors trädgårdar. The Tories kastar bort falska påståenden för att försöka distrahera från sin egen politik, har Labourpartiet sagt som svar på kontroverser kring den föreslagna översynen.

craig revel horwood partner

Det kommer inte att hända.

Uttalandet fortsätter att göra saker och ting tydligare.

Vår plan är att se vad som behöver göras för att se till att arbetande människor inte betalar mer. Vi kommer att titta på hur vi kan göra kommunalskatt rättvisare men vi kommer inte att införa en separat markvärdesskatt på bostadsfastigheter.

Se Även: