Läskig berättelse om Jamie Olivers restauranger-uppsägningar, stölder och 'mobbar' svågerchef

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Han var föregångaren för middagsrörelsen för mat och förde högkvalitativa, ansvarsfulla måltider till huvudgatan till rimligt tillgängliga priser.



Men 17 år efter lanseringen av hans första restaurang Fifteen i London har TV -kockens restaurangimperium kollapsat med administratörer som ringts in och 1 000 jobb nu är i fara.



Tjugotre Jamies italienska filialer påverkas, tillsammans med Fifteen och Barbecoa i London och Jamie's Diner på Gatwick Airport.



vad är medelåldern

Det är ett sorgligt slut för ett företag Jamie, 43, försökte desperat spara med 13 miljoner pund av sina egna pengar i september 2017.

Försäljningen dök med att Jamies italienare gjorde en förlust på 9,9 miljoner pund före skatt, 12 restauranger stängdes och cirka 600 personal avskedades.

Så vad gick fel? När han talade i augusti förra året erkände Jamie att han inte kunde förstå varför företaget hade det så svårt.



Jamie Olivers restaurangimperium har gått i administration (Bild: Handout)

Jamies italienare i Manchester har stängt sina dörrar



Vi hade helt enkelt slut på kontanter, sa han till Financial Times.

Och vi hade inte väntat oss det. Det är helt enkelt inte normalt i alla branscher. Du har kvartalsvisa möten. Du gör styrelsemöten. Människor som ska hantera de grejerna borde hantera det.

storebror cast 2013

'Jag vet ärligt talat inte [vad som hände]. Vi försöker fortfarande lösa det, men jag tror att den högsta ledningen vi hade försökte hantera det de skulle kalla den perfekta stormen: hyror, priser, nedgången på huvudgatan, kostnader för mat, Brexit, ökning av minimilön. Det var mycket på gång.

Andra tror dock att de har en bättre uppfattning.

Förra året anklagades Jamies svåger, Paul Hunt, för att vara en 'inkompetent mobbar' av missnöjda tidigare anställda och källor som påstår sig vara Jamies vän.

Jamie stängde ständigt av anklagelserna och sa att Pail var en 'stark och skicklig VD som jag anklagade för att omforma verksamheten.'

Jamie tog med svåger Paul Hunt in i verksamheten 2014

Paul - som har varit gift med Jamies syster Anna -Marie i 20 år - anställdes för att driva Jamie Oliver Ltd 2014 och tog sedan ansvaret för restaurangerna.

Uppdraget med att ”omstrukturera” klädseln i en artikel för The Times namngav insiders att Paul var en ”inkompetent” mobbare som hade problem med kvinnor.

'Alla på företaget älskar Jamie och de är mycket ledsna över det som har hänt, men moralen är i botten. Det har blivit några underbara kvinnor som blivit uppsagda. Jag såg hur Hunt lättade dem. '

En mycket älskad PA i femtioårsåldern fick påstå att hon blev uppsagd när han bad henne skriva in redundansbrev - inklusive hennes egna.

Tidigare anställda klagade på att han fått löneökningar trots 'misslyckande och inkompetens' och andra sa att han 'ofta var frånvarande eller på semester'.

prins john james fury

Han var verkligen uppfattad men vanligtvis fel. Detta har dock aldrig tappat hans förtroende för hans egna åsikter, säger en.

Jamie och fru Jools på bilden med sin syster Anna-Marie och Paul

Och andra antydde att Jamie var medveten om de påstådda frågorna men ville undvika konfrontation inom det som i huvudsak hade blivit ett familjeföretag.

Det du måste komma ihåg om Jamie är att han kan vara en fantastisk, härlig, fantastisk man men han gillar inte konfrontation. Om du är en sådan person, kan du föreställa dig hur svårt det skulle vara att bli av med en familjemedlem? sa kompisen.

Jamie slog tillbaka och insisterade: Vi har undersökt dessa frågor och jag känner inte igen anklagelserna.

”Vi har varit tvungna att fatta några tuffa beslut de senaste åren för att vända på ett företag som hade problem.

Jamie, Jools och deras fem barn (Bild: GC Images)

lidl kakor och kex

”Jag är tacksam mot Paul för att han styrde oss igenom. Han hjälper mig att skapa en hälsosam och kreativ arbetsplats.

Enligt The Times mottogs inga klagomål och han förlängde faktiskt mammalättigheterna och anställde och marknadsförde flera kvinnor.

Och när han gick till Instagram upprepade Jamie sitt stöd för Paul och sade: 'Det har varit en negativ pressbevakning med så kallade vänner till mig som säger otäcka, osanna saker om Paul Hunt.

”Låt mig först säga att historien är nonsens och jag motbevisar absolut den bild de målar upp om Paul och mitt företag.

'Jag har känt Paul i flera år både som en lojal svåger och kärleksfull pappa samt som en stark och skicklig VD som jag ansvarade för att omforma verksamheten.

'Han har radikalt omvandlat vår verksamhet till det bättre det är nu mer framgångsrikt, levande och kreativt än någonsin.'

Inför 2014 års utsläpp hade resurser sträckts med Jamie som avslöjade att 30 000 servetter stals från hans restauranger varje månad.

Och det var toppen av isberget med spolarna på Thomas Crapper -toaletterna som till och med gick runt.

Jamie började med sitt eget tv -program, The Naked Chef (Bild: BBC)

nästa helgdag i England

'De är riktigt dyra och vi har behövt svetsa handtagen och spolarna eftersom folk skruvade bort dem och nickade dem', sa han till Radio Times.

'Ärligt talat, några människor kom ut för att äta och gick hem med en halv toalett. Bonkers! '

Samtidigt kommer franchises av utomeuropeiska Jamies italienare och femton i Cornwall att vara opåverkade.

Och när vi meddelade nyheterna i dag hyllade en 'djupt ledsen' Jamie 'all personal och våra leverantörer som har lagt sina hjärtan och själ i denna verksamhet i över ett decennium.'

Han fortsatte: Jag vill också tacka alla kunder som har haft och stöttat oss under det senaste decenniet, det har varit ett riktigt nöje att betjäna dig.

Vi lanserade Jamies italienska 2008 med avsikten att positivt störa middagsmarknaden på den brittiska huvudgatan, med stort värde och ingredienser av mycket högre kvalitet, bästa djurskyddsstandarder och ett fantastiskt team som delade min passion för god mat och service. Och vi gjorde precis det.

Läs mer

Showbiz -redaktörens val
Tårfyllda Kate säger att barn har & apos; förlorat pappa & apos; Jeff delar snap av lookalike Freddie Depp avslutade Amber -äktenskapet över en bajs Kate Garraway bekräftar GMB -återkomsten

Se Även: