Iain Duncan Smith håller fast vid sitt säte trots Labour -kampanjen för att avsätta honom

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Den konservativa storheten Iain Duncan Smith har vunnit sin plats trots en grym arbetskampanj riktad mot den viktiga Boris Johnson -allierade.



Den tidigare Tory -ledaren och arkitekten för välfärdsreformen höll fast vid sitt yttersta London -säte efter veckor och veckor av hetsig kampanj.



Han fick 23 481 röster i valet och slog Labour med 22 419 - en majoritet på 1 062.



fut champions belönar tid

Både Labour och de konservativa hällde resurser i stolen med IDS som försvarade en majoritet på bara 2 438 från 2017.

Ett tecken på Tory -rädsla över sätet var uppenbart under den sista veckan - med premiärministern som kämpade till kampanjen i sätet den sista söndagen i kampanjen.

Iain Duncan Smith såg också sitt kontor riktat under kampanjen (Bild: PA)



(Bild: Philip Coburn)

Labour Faiza Shaheen riktade in sig på IDS: s svaga punkter med en kampanj som fokuserade på att misslyckas med den tidigare Tory -ministerns flaggskepps Universal Credit -system - och det lidande det har medfört i hans egen valkrets.



Att vända hans 2 438 majoritet kommer att ses av miljoner som poetisk rättvisa.

ray-j sexband

Talar till NEWSAM under kampanjen Faiza sa: Symboliskt tror jag att det skulle betyda mycket, för många människor.

Millionaire IDS är arkitekten för välfärdsreformer inklusive Universal Credit, sovrumsskatten och en myriad av funktionshinder, som symboliserar grymheten i nio års Tory -regering.

Faizas mamma, Nuzhat, en laboratorieforskare, förlitade sig på handikappersättning för att överleva medan hon väntade på en hjärttransplantation, och är en av dem som blev förnedrande omvärderade.

Arbetskraft har hällt resurser i sätet (Bild: Philip Coburn)

Läs mer

Peppa pig röstskådespelare
Allmänna valresultat 2019
Corbyn & ledsen & apos; för valkatastrof Nästa Labour -ledare löpare och ryttare Vem är din MP? Fullständiga resultat och karta Stora djur som tappade sina platser

Mr Duncan Smith har haft platsen sedan 1992 - innan dess var det fästen för Thatcherite hardliner Norman Tebbit.

Arbetet hällde in resurser med stora kampanjdagar som organiserades av Momentum men sätet var också ett fokus för taktiska omröstningskampanjer.

Skådespelaren Hugh Grant har ställt upp tillsammans med Shaheen i valkretsen under en turné där han också stött Lib Dem och Independents.

Mr Duncan Smith såg sig riktad av motståndare under kampanjen med att hans kontor attackerades och att en död och förfallande råtta skickades till honom på posten.

Se Även: