Prins William förklarar varför han stöder Aston Villa och funderar på Jack Grealish

Fotboll

Ditt Horoskop För Imorgon

Prins William har förklarat hur han valde att stödja Aston Villa av rädsla för att vara en ärajägare.



Hertigen av Cambridge och FA: s president har varit ett fan av Midlands -klubben sedan han var ung.



Han har ofta blivit upptäckt på läktaren för matcher och var närvarande i slutspelet på Wembley i maj förra året för att se Villa återfå sin Premier League -status.



bästa tablett för 100 pund

Tala vidare Den där Peter Crouch -podden med den före detta Villa -anfallaren avslöjade William hur han var desperat efter att inte följa sina klasskamrater i roten till Man Utd eller Arsenal.

Och han hävdar att hans sinne var beslutat i 11 -årsåldern när han gick för att se Villa i aktion mot Bolton i FA -cupen.

Prins William (C) firade i slutspelet i slutspelet förra året

Prins William (C) firade i slutspelet i slutspelet förra året (Bild: PA)



'Jag satt där bland alla Villa -fans och jag älskade det. Jag tyckte att stämningen var fantastisk, minns han.

- Jag kände en verklig koppling till klubben. Jag kände att Villa var en mycket stolt Midlands -klubb och det kändes väldigt speciellt.



'Först under de senaste åren har jag tagit tag i Villa som mitt riktiga lag och jag ser dem mycket och jag kommer in i statistiken.'

Hertigen av Cambridge tipsade Jack Grealish om ett samtal i England

Hertigen av Cambridge tipsade Jack Grealish om ett samtal i England (Bild: PA)

carrie fisher och harrison ford

Prins William sa att fotbollen hade fått en större betydelse för honom personligen sedan han blev pappa, och erkände att det gav honom en 'frigivning'.

Utan tvekan kommer han att ha sett på med andedräkt på söndagen när Villa kämpade för att stanna i toppflyget, genom att tjäna en poäng borta på West Ham.

Nyckeln till deras överlevnad den här säsongen har varit ansträngningar från kaptenen och hembygdspojken Jack Grealish, som gjorde Villa & apos; s mål på sista dagen.

Rapporter knyter samman 24-åringen med en övergång till Man Utd, men trots sin imponerande form har han fortfarande inte fått sin första uppringning till Englands trupp.

Frågade hans tankar om Villis talisman och landslaget, sa William: 'Gareth [Southgate] är en legend, jag gillar verkligen Gareth och jag tycker att han gör ett bra jobb med Englands lag.'

ladbrokes kungliga babynamn

Innan jag tillade: 'Det är inte att säga att det inte har funnits konversationer där jag ger honom en liten knuff och säger:' Varför är inte Grealish i Englands trupp? '

Registrera dig för NEWSAM Football -e -postmeddelandet här för de senaste nyheterna och överför skvaller.

Se Även: