Rich House, Poor House -par som drunknar i en skuld på 11 000 pund som erbjuds hjälp av miljonären, 21

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett ungt par som kämpar med en bebis och stiger i skuld har fått en möjlighet att ta sig ur det av en 21-årig självgjord miljonär.



Mel Clay och Sophie Cooper, båda 28, lever bara på £ 56 i veckan i Derbyshire med sin sju månader gamla son Teddy och fruktade att det aldrig skulle vara någon väg ut ur deras spiralskuld.



Medan Mel är den huvudsakliga försörjaren har hon varit in och ur jobbet som busschaufför sedan den första avstängningen. Sophie var tidigare vårdare, men var tvungen att ge upp för att ta hand om Teddy.



Sophie har dock designat tryck som hon säljer på Facebook och säger att 'drömmen' är att göra ett företag av det.

Ändå har paret stora ekonomiska svårigheter och har samlat på sig cirka 11 000 pund i skuld.

Mel Clay och Sophie Cooper, båda 28, lever på bara £ 56 i veckan

Mel Clay och Sophie Cooper, båda 28, lever på bara £ 56 i veckan (Bild: Kanal 5)



'Som tur är är jag tillbaka i heltidsarbete nu, Soph ser efter Teddy', säger Mel. 'Men vi är bara i en grop och det är verkligen svårt att komma ur det.'

Sophie ansvarar för pengar och har inte berättat för Mel hur illa det har blivit.



varför dog hedboken

'Jag tror inte att Mel har sett något av dessa', säger hon och hänvisar till inkassobrevet. 'Jag säger bara inte till henne - hon skulle inte hantera det här så bra. Inte alls bra alls.

'Jag känner inte att det någonsin finns en väg ut ur det här.

Paret visas på Channel 5 Rich House, Poor House, och byter liv med glamorösa, självgjorda miljonärer Kamil Sattar och hans partner Francesca Garrott.

Kamil, 22, är värd 3 miljoner pund och har flera företag som tjänar honom runt 40 000 pund i vinst i månaden, medan Francesca driver ett framgångsrikt underklädesföretag.

Kamil Sattar, 21, och Francesca Garrott, 22, lever det höga livet och har cirka 1 750 £ i disponibel inkomst i veckan

Kamil Sattar, 21, och Francesca Garrott, 22, lever det höga livet och har cirka 1 750 £ i disponibel inkomst i veckan (Bild: Kanal 5)

Paret har cirka 1 750 pund disponibel inkomst i veckan - en stark kontrast till Mel och Sophies situation.

De kom båda från ödmjuk bakgrund i Birmingham, där Kamil lämnade skolan i 17 -årsåldern utan några kvalifikationer för sitt namn.

'Jag tror att vem som helst kan tjäna så mycket pengar som de vill så länge de har arbetsetiken, så länge de har hungern', säger Kamil. 'Om du tittar på mig idag är jag inget speciellt på papper, jag är avsedd att misslyckas.'

Kamils ​​främsta överseende är dyrt och under programmet visar han avslappnat upp en Rolex som är fastspänd vid handleden som är värd £ 12 500.

Med stora vinster kan det komma stora misslyckanden för Kamil, vilket avslöjar att han nyligen investerat 200 000 pund i en affär som nu är värd 60 000 pund - förlorar 140 000 pund.

Mel och Sophie vill ha ett bättre liv för sonen Teddy

Mel och Sophie vill ha ett bättre liv för sonen Teddy (Bild: Kanal 5)

När Kamil och Francesca byter med Mel och Sophie blir de chockade över det lilla som de måste spendera en vecka.

'För dem att mata ett barn och dem båda för 8 £ per dag, det är bokstavligen enligt min mening galet', säger Kamil. 'På en sådan budget äter du pottnudlar.'

Samtidigt är Mel och Sophie chockade över pengarna de får - särskilt av de många 50 punden sedlar som täcker bordet i den lyxiga lägenhet de bor i.

joe sugg dianne buswell

Mel flämtar: 'Jag har haft en 50 -lapp i mitt liv och det var för min 16 -årsdag!'

Var och en av paren får sedan sin plan för veckan, med Mel och Sophie som gör sig redo för en lyxig delikatessbutik och vinbutik, flyglektion, date night och en psykisk läsning.

Mel och Sophie är chockade över hur mycket pengar de måste spendera på en vecka

Mel och Sophie är chockade över hur mycket pengar de måste spendera på en vecka (Bild: Kanal 5)

Kami och Francesca får i uppgift att avsluta Sophies utskrifter, städa Melas mammas hus, arbeta med hamburgaren, göra nattskiftet på Mel's arbete och ta hand om hunden.

Mel och Sophie tycker om att spendera en tredjedel av deras normala veckovisa utgifter på två biffar och medan njutningen lämnar dem röriga, gör det också Sophie upprörd över att hon inte kan spendera mer på sin sons mat hemma.

De är också bedövade över att höra att Kamil, som de själva, inte var akademiker efter ett möte med sin mamma.

vad betyder 415

Tillbaka i Derbyshire är Kamil imponerad av Mel: s arbetsmoral när de arbetar hos hennes mammas och pappas burgerbil.

'Hon kommer att knacka på dörrar, göra gräs, allt för att tjäna pengar,' insisterar Mel & s mamma.

Kamil och Francesca är glada att höra mer om Mel

Kamil och Francesca är glada att höra mer om Mel (Bild: Kanal 5)

Kamil säger: 'Det är skönt att höra att hon inte letar efter utdelningar utan att få något tillbaka. Det har verkligen format min åsikt om mer positiv glans. '

Men när de återvänder hem märker Kamil och Francesca de nya varningsbrevet genom inlägget om obetalda räkningar.

'Det var sorgligt', säger han. 'Det är inte trevligt att veta att någon jagar dem efter pengar och att bördan ligger på dig. Speciellt när du har ett barn. '

Senare intresserar de sig också för Sophies konstnärliga affärer, men inser att hon inte har en webbplats och att den inte alls kan skala upp den.

'Det enda problemet är att hon inte skala det och inte gjort logistiken för att säkerställa bättre framgång. Jag skulle definitivt kunna hjälpa Sophie att göra det mest trafikerade till ett mer lönsamt företag inom ett par veckor, säger Kamil.

Kamil erbjuder att hjälpa det kämpande paret

Kamil erbjuder att hjälpa det kämpande paret (Bild: Kanal 5)

När de äter middag medger Mel: 'Skulden som vi har, det skrämmer mig verkligen och jag vet faktiskt inte hur mycket vi är i. Det är ingen trevlig känsla att gå från det här till tänker på vad som finns där bak. '

'Det behöver inte vara ett monster under sängen', säger Sophie. 'Jag tror att om vi ser det som en uppgift eller ett projekt som måste göras.'

Mel frågar: 'Betyder det att du kommer att sluta skydda mig från det?'

Sophie motverkar sin fråga med en annan: 'Betyder det att du kommer att hantera det bättre?'

Mel säger att hon kommer och senare träffar de Kamil och Francesca och hon konfronteras omedelbart om sin skuld.

Kamil frågar: 'Så vad är din plan för att hantera skulden? För vad jag såg var det cirka 10 000 pund? '

Mel är känslosam efter att ha hört hur mycket skuld de har

Mel är känslosam efter att ha hört hur mycket skuld de har (Bild: Kanal 5)

Förbluffad vänder Mel sig chockat till Sophie och säger: 'Jag insåg inte att det var så mycket ... wow. Du gömde verkligen det, eller hur?

Den unga miljonären ser skyldig ut, men Mel säger: 'Nej, nej, nej. Jag behövde verkligen veta. Vi hade en konversation vid middagen och jag sa att jag tar det ombord och jag kommer att berätta om det.

Kamil fortsätter: 'Så du har det här skuldproblemet och du har det lilla sidoföretaget, tryckverksamheten. Du måste fatta ett beslut nu - kommer det att bli en hobby eller ska du göra det? Du kan inte vara i mitten.

Francesca påpekar: 'Eftersom det, beroende på vad du väljer, ändrar din fullständiga inriktning på vad du behöver göra.'

pharrell williams oscars 2014

'En av de största sakerna som du saknar här är en gedigen webbplats för att ta emot betalningar genom att bygga ditt varumärke', säger Kamil.

Francesca tillägger: 'Det täcker klyftan mellan någon i deras hus som har ett företag till att ha ett företag.'

Kamil föreslår: 'Jag äger ett webbutvecklingsföretag, så jag kan få en webbplats gjord för dig.'

Sophie är chockad över sitt erbjudande och säger: 'Åh, wow. Tack! Jag kommer att ha en egen webbplats! '

Kamil erbjuder att skapa Sophies webbplats för henne och hjälpa till med hennes marknadsföring

Kamil erbjuder att skapa Sophies webbplats för henne och hjälpa till med hennes marknadsföring (Bild: Kanal 5)

Kamil erbjuder också att lära henne sina marknadsföringstekniker för att hjälpa henne att få lite fart i sin verksamhet, till vilket hon svarar: 'Sorry, jag är verkligen chockad. Jag vet inte vad jag ska säga. '

Han insisterar: 'Du måste bara se till att du förbinder dig till det. Jag säger alltid till människor att du antingen vinner eller slutar - du kan inte förlora. '

bästa stället att köpa renoverade bärbara datorer uk

Hon avslöjar också att hon köpte en skrivare med budget för sitt företag.

Francesca skämtar: 'Bra, för vi slängde nästan ut det genom fönstret för dig!'

Sophie skrattar och säger: 'Vi pratade häromdagen och bokstavligen var det enda jag behövde sätta igång ordentligt en ny skrivare och en webbplats!'

Bort från mötet säger Kamil: 'Att veta att Mel och Sophie också ville ha en webbplats, och att veta att det var vad vi skulle erbjuda, det fick mig att må riktigt, riktigt bra. Som sagt, jag lovade henne den träningen så vi kommer definitivt att hålla kontakten. '

Mel tillägger: 'Det är början på en resa, det är början på en resa som vi ska ta tillsammans och vi får se hur det går. Och förhoppningsvis, bli rik! '

*Rich House, Poor House är tillgängligt att strömma på My5

Se Även: