Paddington Bear 50p -mynt lanserades - och samlare blir redan upphetsade

Tjäna Pengar

Ditt Horoskop För Imorgon

Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Nya mynt som firar Paddington Bear kommer snart att dyka upp i människors fickor och plånböcker.



Kungliga myntan har meddelat att två myntdesigner med 50p med den älskade björnen kommer att komma in i Storbritannien från oktober.



Släppet sammanfaller med 60-årsjubileet för den mycket älskade karaktären, som först introducerades för nationen 1958 i en bok skriven av Michael Bond som heter En björn som heter Paddington .

Myntdesignerna visar den peruanska björnen på två platser från hans äventyr - sittande i resväskan vid Paddington station och en dag ute på Buckingham Palace.

Royal Mint har tidigare släppt samlare & apos; versioner av Paddington -mynt för människor att köpa, med priser från £ 10 till £ 60.



(Bild: PA)

Silver bevis och lysande okirkulerade mynt finns fortfarande att köpa på Royal Mint & apos; s webbplats samt ett album för att lagra mynten.



Och nu kommer Paddington -fans också att kunna få sina tassar på vanliga metallmynt som firar björnen - gratis.

De första versionerna av mynt i cirkulation av mynten kommer snart att hittas i människors förändring, sa Royal Mint.

(Bild: PA)

Nicola Howell, chef för konsumentmynt på Royal Mint, sa: 'Om du gillar att samla mynt, håll ögonen öppna för Paddington Bear i din förändring och förvara dem i sitt eget speciella samlaralbum.

'Paddington Bear är älskad och en del av brittisk populärkultur, och vi är otroligt stolta över att få spela en roll i 60-årsfirandet.'

Läs mer

Beatrix Potter 50p mynt
Benjamin Bunny 50p Tom Kitten 50p Peter Rabbit 50p Jemima Puddleduck 50p

Se Även: