Nya Morrisons -butik utsedd till en av de 'topp 5' stormarknaderna i världen

Morrisons

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad gör denna Morrisosns till en av de fem bästa stormarknaderna i världen?(Bild: Morrisons/ Jason Bye)



Morrisons försöker bli bättre och sätter nya idéer för butiker och mat framför och i mitten av verksamheten i ett försök att förbättra resultaten.



Premiership prispengar 2014

VD David Pots sa: '[Vändningen] är baserad på att förbättra kundresan, vilket gör Morrisons mer populär och tillgänglig.'



Och för att göra det gör den allt den kan.

Det introduceras papperspåsar i kassan, nya sortiment av 'Naturally Wonky' grönsaker och 'Too Good to Waste' lådor , donerade mer än fem miljoner ätbara föremål till över 450 lokalsamhällsgrupper och uppdaterade 300 av sina butiker som en del av förbättringarna av 'Fresh Look'.

Morrisons försöker också öka lokalt producerade livsmedel i varje butik



Det samarbetar också med Amazon, Doddle och Timpson för att tillhandahålla nya tjänster till kunder i butiker, introducerar laddplatser för elbilar och däckbyte på våra parkeringsplatser, med partners inklusive We Buy Any Car, Car Park Valeting och Autoglass.

Sedan finns det valutaväxlingskiosker för resepengar och till och med frisörer.



Men det är deras nya butiker som verkligen fångar ögat.

De nya Morrisons i St Ives, Cambridgeshire

Den nya Wood Green-butiken i London var den första som designades kring en livsmedelsmarknad och food-to-go, men det är ännu bättre i Cambridgeshire.

Förra året kom hundratals människor för att titta runt i det nya Morrisons -filialen i St Ives på öppningsdagen.

En viktig egenskap i butiken är dess 'Market Street' som inkluderar en slaktare, fiskhandlare, kakaffär, deli, pizza och varm mat och bageri.

Market Street -caféet har även uteservering för varmt väder.

ibiza all inclusive semester 2018

Marknadsgatan

Och det är innan vi kommer till bensinstationen, pizza, takeaway, kläder och till och med gratis Wi-Fi.

Lokala producenter för butiken valdes av Morrisons köpare, lokalinvånare och medlemmar i Cambridgeshire Women's Institute.

Watergull Orchards, ett familjeföretag baserat i Wisbech, förser till exempel butiken med äppeljuice - tillverkat av 100% Cambridgeshire -äpplen utan tillsats av sötningsmedel, konserveringsmedel eller färgämnen.

säkerhet 1:a svängbar badsits

'Jag har arbetat länge i Morrisons. Den här butiken skiljer sig helt från alla andra butiker jag har varit i, säger Luci Lumb, 28, administratör, kontant- och prisintegritetschef, berättade Cambridgeshire Live vid invigningen .

'Vi har många prövningar som kan rullas ut till företaget - skrivarvikar, varm pizza, en baristabar.'

Muskotnötskläder för kvinnor, barn och spädbarn

Och den 25 000 kvadratmeter stora Harrison Way -butiken imponerar inte bara på personalen.

Den nya butiken har listats som en av de bästa livsmedelsbutikerna globalt, från en lista med 750 butiker i 50 länder.

'Vi var glada över att vår nya butik i St Ives, Cambridgeshire, valdes ut av Institute of Grocery Distribution från över 750 butiker i mer än 50 länder, för sin lista över årets fem bästa butiker globalt,' sa Morrisons i ett påstående.

Härligt bröd finns också

fri däckluft nära mig

Och shopparna?

'Det har mycket fler valmöjligheter här och det är mycket mer konkurrenskraftigt på pris', säger Caroline, 51, från Saint Ives, till Cambridshire Live.

'Jag tycker att det är underbart.'

Läs mer

Skär ner din mataffärsräkning
Bästa lojalitetsprogram att registrera dig för 17 livsmedel du inte visste att du kan frysa Hur jag matar min familj för £ 5 per måltid Stormarknadsaffärer

Se Även: