Britter på all inclusive-semester på Mallorca och Ibiza kan behöva börja betala extra för sprit

Europa

Ditt Horoskop För Imorgon

All inclusive -paket i hotspots kan sluta inkludera sprit(Bild: E +)



Brittiska semesterfirare på väg till all inclusive-hotell på Mallorca och Ibiza kan bli tvungna att BETALA för alkohol om nya regler som föreslagits av den baleariska regeringen träder i kraft.



Turismchefer har lovat åtgärder i några månader nu efter att ha uttryckt oro för att obegränsad sprit är roten till öarna & apos; antisociala beteendeproblem.



Nu är det underförstått att diskussioner fortskrider kring tanken på att utesluta helt gratis och obegränsad alkohol i de största semesterorterna och förslaget kommer sannolikt att gå ut för offentligt samråd senare i sommar.

Ö -tidning Mallorcas tidning säger regeringen att studera formeln för att tvinga hotell att debitera alkohol separat i all-inclusive-systemet, 'vilket stoppar den ibland massiva konsumtionen som äger rum i de anläggningar som erbjuder denna tjänst'.

Britterna kan behöva betala extra för alkohol (Bild: Uppercut)



suzanne dansar på is

Inget officiellt tillkännagivande har ännu gjorts, men generaldirektör för turism för Balearerna Antoni Sansó sa till tidningen: 'Vi tänker inte förbjuda alkohol eftersom du inte kan, men vi kan reglera det.

'I stället för att sätta gränser för konsumtion eller tid, föreslår vi att alkohol inte kommer in i ekvationen men det är inte lätt.



'Regeringen vill förlita sig på samma formel som används för halv- och helpension-paket där de tar betalt för alkohol separat.'

Det är allt i ett försök att slå till mot anti-socialt beteende (Bild: AFP)

Vid ett tillfälle hade den baleariska regeringen pratat om att all inclusive-hotell bara erbjuder gratis alkohol vid måltiderna, men detta förslag verkar gå ett steg längre och kommer sannolikt att visa sig extremt impopulärt.

Vad öledare vill göra är att erbjuda all inclusive-gäster ett mervärde på andra sätt.

Återigen har detta inte specificerats men ordet 'miljö' har använts så att det kan innebära gratis resor eller guidade turer.

Läs mer

Semester i Spanien
Hitta de bästa erbjudandena Billiga flyg Bästa sandstränderna i Spanien Kanarieöarna guide

Baleariska regeringen säger att det kommer att prata med alla enskilda råd innan det gör några bestämda förslag. All inclusive-hotell sägs minska på Mallorca och Ibiza.

nummer som betyder 333

Vid ett tillfälle stod de för 22 procent av boendeutbudet men detta har sjunkit. Nu finns det cirka 270 all inclusive-hotell registrerade.

Turismchefer är särskilt angelägna om att strama ner i Calvia -distriktet på Mallorca som inkluderar Magaluf.

Calvias råd har pressat på för en brådskande reglering av erbjudandet om all inclusive och vill att regeringen ska meddela så snart som möjligt.

En restaurangägare sa till Diario de Mallorca: 'Det finns ingen kontroll från hotellbolagets sida, oavsett hur mycket de säger ja, och det finns de som lämnar hotellet riktigt berusade, det gör ont på alla sätt.'

Se Även: