The Handmaid's Tale säsong 3 sammanfattning inför brutala nya avsnitt som sänds i Storbritannien

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Brittiska fans av The Handmaid's Tale har äntligen nya avsnitt att njuta av.



Den fjärde serien i den uppmärksammade dramaserien börjar på Channel 4 på söndag med Elisabeth Moss återigen reprisera sin roll som June Osborne aka Offred.



Serien tar itu med en kylig dystopisk framtid där en högerextremt religiös sekt har tagit kontrollen över Amerika för att skapa den nya republiken Gilead.



Med fertiliteten ett problem i framtiden används de fertila kvinnorna som & apos; tjänarinnor & apos; att leverera barn till männen i den politiska eliten och deras fruar.

Om du är ett fan av serien kanske du undrar vad som hände under föregående säsong som sändes tillbaka 2019.

Så, med spoilers för den tredje säsongen i åtanke, var försiktig med vad som kommer nästa om du inte har sett dessa avsnitt!



Handmaid’s Tale säsong 3 sammanfattning

Trots att June hade hjälpt sin bebis Nichole att fly med den brinnande tjänarinnan Emily (Alexis Bledel) i slutet av den andra säsongen valde hon att stanna kvar i Gilead eftersom hon inte ville lämna efter sig sin äldre dotter Hannah från hennes äktenskap med Luke (OT Fagbenle) )- som nu bodde hos en adopterad familj från Gileads elit.

June (Elisabeth Moss) ger sig ut på ett djärvt uppdrag med oväntade konsekvenser

June (Elisabeth Moss) ger sig ut på ett djärvt uppdrag med oväntade konsekvenser (Bild: Hulu)



lady colin campbell söner

June ber den sympatiske Gilead -politikern Commander Lawrence (Bradley Whitford) - som hade hjälpt Emily och Nichole att fly - hjälpa henne att besöka Hannah. Juni träffar Hannah men återfångas och återvänder till befälhavare Fred Waterford (Joseph Fiennes) och hans främmande fru Serena Joy Waterford (Yvonne Strahovski) som också hade hjälpt till med flykten.

Waterfords skyller hela debatten på Emily, men Serena berättar för Fred vad hon gjorde innan hon försökte ta självmord genom att bränna huset tills juni räddar hennes liv.

Juni bor senare hos kommendör Lawrence och blir hans tjänarinna Ofjoesph. I Lawrence -hushållet ansluter sig June till en underjordisk motståndscell bestående av hushållsanställda, med Lawrence och hans frus kunskap och hjälp.

Moster Lydia vaktar juni i en scen från säsong tre

Moster Lydia vaktar juni i en scen från säsong tre (Bild: Hulu/Channel 4)

Genom att bli ytterligare förankrad i motståndet, rekryterar June ytterligare nya fångar till orsaken.

Hon återförenas senare med den tidigare älskaren Nick (Max Minghella) som nu är befälhavare och Waterfords och försöker få Fred att försona sig med Serena som förblir avlägsen och självmordsbenägen.

Under tiden anlände Emily och Nichole till Kanada och Junis man Luke och vän Moira (Samira Wiley) tar in Nichole. Emily återförenas med sin fru Sylvia och deras son Oliver.

Snart använder Waterfords juni för att säkra ett möte för dem i Kanada för att träffa Nichole, men de får inte tillbaka henne. Serena smugglar emellertid ett band från juni till Luke och berättar om omständigheterna för Nicholes födelse och namnet hon gav henne - Holly. Samtidigt erbjuds Serena en chans att hoppa av men går istället tillbaka till Gilead med sin egen satellittelefon.

The Waterfords & apos; strävan efter att få ett barn slår spektakulärt tillbaka på dem

The Waterfords & apos; strävan efter att få ett barn slår spektakulärt tillbaka på dem (Bild: Kanal 4)

När de återvände till Gilead använder Waterfords June för att sända sin dotters 'kidnappning' och försöka pressa den kanadensiska regeringen att lämna tillbaka Nichole.

Den diplomatiska krisen fortsätter med att Gilead orsakar internationell debatt kring barnet, medan June upptäcker att Nick hade varit en korsfarare för Gilead i dess tidiga dagar och begått krigsförbrytelser.

Efter att ha fått veta Hannahs skollokal av Serena försöker June se sin dotter men möts ständigt med hinder tills Hannah flyttas och till och med kommendör Lawrence inte vet var hon är.

Överbefälhavare Winslow (Christopher Meloni) besöker tjänarinnor

Överbefälhavare Winslow (Christopher Meloni) besöker tjänarinnor (Bild: Hulu)

Efter en resa till Washington och möte med överbefälhavare Winslow har Waterfords stora förhoppningar om deras framsteg och återfår också Nichole. Implementeringen av trassliga tjänarinnor bestäms av Gilead i alla distrikt, medan Serena inser att de används av Winslow och han hjälper dem inte att få Nichole.

holly willoughby bitcoin bluff

För att övertyga Gileads högsta kommando över Lawrence och hans fru Eleanors lojalitet, deltar June och de i den sexuella ceremonin. Lawrence går också med på att hjälpa June att smuggla barn från Gilead.

Under en resa till bordellen Jezebels med Lawrence för att träffa en kontakt som kan hjälpa dem, blir juni nästan våldtagen av ett besökande Winslow men hon lyckas döda honom. Kvinnorna i bordellen hjälper till att täcka mordet och bränna kroppen.

Serena Joy Waterford

Serena förrådde Fred för att komma till Nichole i Kanada - men det slog också tillbaka på henne (Bild: Kanal 4)

Samtidigt ordnar Waterfords med USA: s representant Mark Tuello för att diskutera Nichole men leds i en fälla i Kanada och Fred grips för krigsförbrytelser. I förvar avslöjar Serena snart att hon hjälpte till att säkra deras fångst så att hon kunde se Nichole.

I ett möte med Luke och Moira får Serena träffa Nichole, medan Luke slår Fred på grund av vad han har gjort mot juni.

Tillbaka i Gilead avslöjar Eleanor Lawrence nästan av misstag planen att smuggla barnen i säkerhet för sina vänner, vilket får June att skälla ut henne. Eleanor försöker självmord och June upptäcker detta men låter henne dö av sin överdos istället.

Juni lyckades hjälpa barnen att fly till Kanada

Juni lyckades hjälpa barnen att fly till Kanada (Bild: HULU/Youtube)

June och hennes motståndscell fortsätter med planen att smuggla barn till säkerhet från Gilead, med många som går till Lawrence -hushållet. De beger sig snart till flygplatsen.

Samtidigt avslöjar Fred Serenas egen medvetenhet om Gileads brott, vilket får henne att bli häktad på samma sätt som honom efter att tidigare ha fått fritt vandra runt i Kanada och träffa Nichole.

På flygplatsen orsakar juni tillsammans med tjänarinnorna Janine, Alma, Brianna, Beth och Sienna en distraktion så att deras allierade Rita kan fly med barnen på ett plan.

megan mckenna ny pojkvän
Juni fördes bort av sina andra tjänarinnor under säsongens sista stunder

Juni fördes bort av sina andra tjänarinnor under säsongens sista stunder (Bild: HULU/Youtube)

När hon kom till Kanada med barnen berättar Rita för Luke att June är ansvarig för att rädda dem.

Slutligen, i Gilead, hamnar June i bråk med en soldat och skjuts.

Hon hittas senare av andra tjänarinnor som sedan fortsätter att bära ut henne ur en skog med en kappa.

Kommer juni att överleva?

The Handmaid's Tale säsong 4 börjar på Channel 4 vid 21 -tiden på söndagen.

Se Även: