Nandos hackor för att få rabatt på din nästa måltid - 10 sätt att slå systemet

Nandos

Ditt Horoskop För Imorgon

Fyndjägare, notera ...



Nandos fans efter en rabatt kommer att tycka att det sällan erbjuder kuponger eller erbjudanden för att slå ner din räkning - men det betyder inte att de inte finns.



Restaurangen i portugisisk stil har en oerhört populär lojalitetsklubb som ger freebies för att matcha dina frimärken, den erbjuder också rabatter till NHS -arbetare - varav det finns cirka 1,5 miljoner i Storbritannien.



Men vad mer kan du göra för att spara några kilo om du krymper och sparar innan lönedagen?

Tja, om Nando definitivt finns på menyn, här är vad du behöver veta.

1. Beställ samma mat från en annan del av menyn

Det finns ett smart sätt att spara pengar om du vet vilken del av menyn du ska beställa från, och det är två eller fler som äter middag.



Det handlar om att köpa en delningsfat istället för att beställa enskilda måltider - och att göra detta kan spara dig upp till £ 10,45, enligt PengarSparandeExpert .

Till exempel, om ditt bord ville beställa motsvarande två hela kycklingar och fem stora sidor, skulle detta bli cirka £ 55,40 om alla köpte sin respektive rätt som en individuell tallrik.



Men om bordet skulle beställa 'Family Platter' och dela ut det, skulle du få samma mängd mat för £ 44,95 - en besparing på £ 10,45.

Nandos restauranger är öppna för mat inomhus efter den tredje låst

Nandos restauranger är öppna för mat inomhus efter den tredje låst (Bild: PA)

jim davidson hells kök

2. Slå sockerskatten

Nya regler som infördes i april 2018 innebär nu att företag och restauranger måste betala en avgift på drycker med tillsatt socker.

Men hos Nando gäller inte regeln för alla läskedrycker. Kunder som väljer Coca-Cola som sin bottenlösa drink kommer att bli föremål för en 20p-avgift, men Sprite, Fanta eller Coke Zero-köp kvalificerar sig inte för avgiften på grund av deras något lägre sockerhalt.

Alternativt kan du hålla dig hydratiserad och byta din läsk helt och hållet för gratis vatten.

3. Peckish men inte hungrig?

Om du är ute med barnen eller om du inte känner dig riktigt hungrig, välj ett barn & apos; måltid istället.

Genom att göra detta undviker du inte bara slöseri utan du sparar också cirka 3,50 £ till 4,50 £.

Du kan hitta en lista över vad som erbjuds i avsnittet 'Nandinos', som ger dig antingen tre kycklingvingar eller en mindre kycklingburgermåltid med två sidor och en drink för £ 5,95.

4. Gratis mat med Nandos lojalitetskort

Vi förklarar hur man får freebies från Nando & s

Vi förklarar hur man får freebies från Nando & s

Nando & apos; s erbjuder ett fantastiskt lojalitetsprogram som belönar dig i freebies när du samlar frimärken.

Varje gång du spenderar £ 7 kvalificerar du dig för en 'chili', som räknas till gratis mat. Du får också en när du registrerar dig ( du kan göra det gratis här ).

Och det finns ytterligare goda nyheter, eftersom Nando & s har förlängt alla belöningar som ska löpa ut mellan januari 2020 och mars 2021 till 31 augusti 2021.

Poäng upphör vanligtvis efter ett år.

Här är vad du kan få:

  • Tre chili (grön belöning): Gratis ¼ kyckling eller FireStarter (normalt £ 3,70-£ 3,95)

  • Sex chili (apelsinbelöning): Gratis ½ kyckling eller val av burger, pitta eller wrap (normalt £ 6,45- £ 7,45)

  • 10 chili (röd belöning): Gratis hel kyckling eller kombinationsmåltid med två sidor (normalt 7,45 £-13,25 £)

5. Spara pengar på marker

Om ni är två som äter middag, spara pengar genom att dela räkningen på en stor portion chips istället för att köpa två vanliga portioner.

Två vanliga portioner kostar normalt 5,90 pund (2,95 pund vardera) men en stor kostar 5,50 pund - alltså en besparing på 40 p.

6. 20% rabatt för vissa arbetare

Om du arbetar för NHS, räddningstjänst eller väpnade styrkor kan du få 20% rabatt (eller upp till 4 £ rabatt) på mat och dryck på Nando & apos; s plus a & apos; chili & apos; medan du är på det (om du spenderar £ 7).

För att få rabatten, visa bara ett giltigt fotolegitimationskort innan du gör din beställning - tyvärr kan det inte användas på online- eller leveransorder.

Rabatten gäller för hela bordet - men kom ihåg att du bara kan använda den en gång om dagen.

Teamlunch, någon?

7. Få gratis leverans via Deliveroo

Nya Deliveroo -kunder kan dra nytta av gratis leverans i 14 dagar när de spenderar £ 15 eller mer - och det inkluderar vissa Nandos platser.

Gratis leverans gäller för dessa 400 platser när du registrerar dig och beställer senast 23.59 den 11 juli, eller dessa 19 platser om du registrerar dig senast den 30 maj.

Leverans kostar vanligtvis mellan £ 2 och £ 3 beroende på hur långt du bor från restaurangen.

8. Gör din egen gratis Perinaise

Perinaise kostar vanligtvis en extra 50p, men du kan ganska enkelt komma runt det genom att göra såsen själv.

För att göra detta, plocka upp en flaska majonnäs vid smaksättningsdisken (eller be om en kruka till din måltid) och blanda den sedan tillsammans med din sås.

9. Personalrabatt

Nando & apos; s erbjuder generösa 40% rabatt för arbetstagare mellan måndag till torsdag och 20% rabatt från fredag ​​till söndag - plus att du får 11,15 pund matbidrag för varje skift du arbetar (eller två för dubbla skift).

Det bästa är att personalrabatter också kan delas med upp till fyra personer på samma bord.

Det har också fått utmärkta personalrecensioner från arbetare på Glassdoor - så om du är på jakt efter ett jobb kan det vara vägen framåt (plus att du får behålla alla dina tips).

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

10. Gratis kyckling när du spenderar £ 1

Nando gör ibland enstaka kampanjer med stormarknader som erbjuder shoppare chansen att hämta en billig måltid när de spenderar £ 1.

När erbjudandet är tillgängligt kan du köpa en flaska £ 1 med Nandos Peri-Peri-sås i snabbköpet, riva av kupongen på locket och ta den till en filial för ett gratis kycklingbröst på 3,95 pund eller starter på 3,70 pund.

Tyvärr kan vi inte se en affär för närvarande men se upp för kampanjer på vår Nandos sida för att ta reda på när de kommer att lanseras.

Se Även: