Miljontals parkeringsbiljetter olagligt - hur får du din avbokad?

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Skaffa en & apos; biljett & apos; för att överskrida din tidsgräns när parkering på privat mark mycket väl kan vara juridiskt oförsvarligt, har RAC Foundation funnit. Och det betyder att om du har fått böter får du en återbetalning.



- Miljontals förare kan stå i kö för att få tillbaka, säger RAC Foundation -direktören professor Stephen Glaister. Vi uppskattar att enbart under 2013 kan förarna ha överladdats med cirka 100 miljoner pund.



Varför? På privat mark är reglerna annorlunda. Det betyder att biljetter på privat mark inte är böter - det är fakturor. Och du kan inte få en fast böter på £ 100, eller ha en för tidig betalningsrabatt, på en faktura för att vara 10 minuter försenad att lämna en parkeringsplats på £ 3.



boxning ikväll livestream

Så om du har en biljett, vad kan du då göra för att få tillbaka dina pengar? Vi pratade med gratis kundklagomålsservice Sortera ut för att få deras bästa tips:

Åh - och tror inte att det betyder att du inte kan utmana biljetter till kommunfullmäktige. Du kan, och så här .

Så vad kan de göra om du vistas på en privat parkeringsplats?

Hjulklämma (Bild: PA)

Definitivt inte tillåtet



Parking Fine Notifications är inte samma sak som fullmäktige utfärdade biljetter . De är faktiskt fakturor. Om du inte betalar biljetten kan det inte påverka ditt kreditregister och utfärdarna kan inte skicka kronofogdar för att få tillbaka pengarna.

Om de vill tvinga dig att betala måste de ta dig till domstol, vilket är dyrt och tidskrävande. Det de skickar till dig är en faktura för avtalsbrott. När du kör in på privat mark eller en parkeringsplats ingår du ett oskrivet kontrakt.



asda harry potter tårta
omröstning

Har du fått en parkeringsbot vält?

2000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JaLåt bli

Frågan är därför en avtalsenlig, civilrättslig fråga och inte en kriminell fråga.

Sedan 2012 förbjöds fastspänning på privat mark i England och Wales enligt lagen om skydd av frihet. I Skottland förbjöds praxis 1992. Men i Nordirland finns rätten att klämma kvar.

Vem är ansvarig för biljetten?

Läs mer

Körning behöver veta
Hur man avbokar parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

I England och Wales är ägaren ansvarig för kostnaderna snarare än föraren av bilen. Hyra bilar är undantaget, eftersom du i hyresavtalet accepterar att vara ansvarig för biljettkostnader.

I Skottland och Nordirland är föraren ansvarig för biljettkostnaden.

Ombedd att betala då?

Betala inte om du blir ombedd att betala vid evenemanget. Alla legitima företag accepterar kommunikation via post eller e -post och förväntar sig inte att du betalar på plats.

Om du vill slåss med biljetten

Acceptera inte & nej & apos; för ett svar

Svara sedan helt enkelt på att du vägrar betala. Säg INTE du överklagar biljetten , eftersom detta legitimerar biljetten. Skriv också Utan fördomar på brevet - då kan ingen information i brevet användas mot dig.

Vill du bestrida meddelandet om parkering?

Om du ska bestrida bör du samla så mycket bevis som möjligt för att stödja ditt fall. Ta bilder på var du fick biljetten.

Skäl för tvist - vad man ska leta efter

En betal- och visningsmaskin

Få alla bevis du kan

  • Tecken : är skyltarna oklara eller inte synliga där du parkerade? Se om du kan visa att tecknen inte var rimligt synliga och därför var du inte medveten om villkoren.

  • Markmarkeringar : är några parkeringsplatser otydliga, förvirrande eller finns det ingen markering alls så att du inte kan avgöra var du ska parkera?

    resultat royal ascot 2017
  • Meter : ta en bild av biljetten och mätaren, tillsammans med allt skrivet på mätaren. Var parkeringstiderna eller beloppet du fick betala oklart?

  • Vittnen : om möjligt, få vittnesförklaringar för att stödja ditt fall

Vad händer sedan?

Att ropa i telefonen hjälper sällan (mycket) (Bild: Getty)

kylie jenner bröstjobb

Om företaget avvisar din tvist kan du eskalera till företagets branschorganisation. Du måste ha ett officiellt referensnummer från företaget och deras skäl för att avvisa din tvist.

De kommer att hänvisa dig till POPLA, Independent Tribunal for Parking Boes. Cirka 40% av överklagandena beviljas allmänheten.

Om du vill bestrida biljetten har du 28 dagar på dig att bestrida efter att företaget som utfärdade biljetten har avslått ditt överklagande.

Läs mer

Konsumenträttigheter
Dina rättigheter för återbetalning av high street Hur man klagar på ett avlöningsdagslån Mobiltelefonkontrakt - dina rättigheter Dåliga recensioner - hur får jag tillbaka

Om du inte betalar är nästa steg att återställa pengarna. För att göra detta måste de vidta rättsliga åtgärder mot dig. De flesta böterna går till Small Claims Court. Företaget kan dock hota/använda länsrätten.

Om det hanteras genom Smalls Claims Court kommer du att behöva betala böterna men inte företagets kostnader. Bara cirka 2-5% av fallen går till domstol per år.

Hur fick de tag på mina personuppgifter?

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

Ackrediterade parkeringsföretag (medlemmar i antingen British Parking Association eller Independent Parking Committee) har tillgång till dina uppgifter från DVLA.

Se Även: