Mikel Artetas fräscha inställning till sin första Arsenal-värvning efter ärliga övergångssamtal

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Mikel Arteta vill lossa Paul Mary - hans första värvning någonsin som Arsenal manager – innan transferfönstret stänger nästa månad.



Mari, 28, anslöt till Gunners på lån från brasilianska Flamengo i januari 2020 - bara en månad efter Artetas utnämning - och fick ett permanent avtal följande sommar, trots att han bara gjorde tre matcher i alla tävlingar på grund av skada.



Den spanska mittbacken lyckades inte imponera på Emirates under de kommande 18 månaderna och spelade bara 12 elitserien spel. Han tillbringade andra halvan av förra säsongen på lån hos Udinese , och gjorde två poäng på 15 matcher för att hjälpa dem att sluta på en stadig 12:a plats i Serie A.



Mari lämnades utanför Arsenals inledande seger mot Crystal Palace och förväntas ta farväl av Emirates inom kort. Enligt Evening Standard , Monza för samtal med Arsenal om att värva försvararen på ett säsongslångt avtal.

Monza vann uppflyttning till Serie A via slutspelet förra säsongen och vill bygga upp en trupp som kan hålla sig kvar. Man tror att den viktigaste diskussionspunkten mellan Arsenal och de italienska fiskarna är om lånet kommer att göras permanent nästa sommar.

Mari är enligt uppgift intresserad av att återvända till Serie A efter hans framgångsrika spel med Udinese. Den tidigare Manchester City stjärnan, som aldrig gjorde ett framträdande för Pep Guardiolas lag under sina tre år, har fortfarande två år kvar på sitt Arsenal-kontrakt.



  Pablo Mari kan ansluta till Monza på ett säsongslångt lån
Pablo Mari kan ansluta till Monza på ett säsongslångt lån ( Bild: Getty Images)

Vilka spelare ska Arsenal försöka sälja i sommar? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Att prata med ESPN om hans flytt till Udinese, sa Mari. 'På vintern gjorde vi åtaganden tillsammans. Jag förklarade min situation för honom, mina känslor. Jag spelar inte under de senaste sex månaderna. [Han sa] att planen under de kommande sex månaderna fram till juni kommer att vara densamma .



'Jag kan spela, så klart, för kanske andra mittbackar blir skadade, det kan bli rött kort eller gula kort, men det kommer att bli en, två, max tre eller fyra matcher. I slutändan gör jag det' vill inte ha det för mig.'

Mari tillade: '[Arteta] var en riktigt, riktigt, riktigt bra person i det ögonblicket. Han sa till mig 'Allt du behöver, du förtjänar det. Du var en professionell spelare till slutet och du förtjänar det så allt jag kan hjälp dig, jag ska göra det.' Jag är så glad att höra det från en tränare eftersom det inte var ett lätt ögonblick för mig.'

The Gunners försöker få spelare utanför dörren innan deadline för övergången den 1 september. Nuno Tavares, Marcelo Flores, Arthur Okonkwo, Folarin Balogun och Charlie Patino är bland dem som redan har säkrat lån från Emirates.

xbox one black friday 2019 Storbritannien

Alex Runarsson kunde också genomföra ett tillfälligt byte. Den 27-årige målvakten, som tillbringade förra säsongen på lån hos belgiska OH Leuven, tros vara ett mål för det turkiska laget Antalyaspor. Han har kämpat för att sätta sin prägel på Arsenal och har bara spelat sex matcher.

Andra har under tiden lämnat Arsenal på permanent basis. Bernd Leno anslöt Fulham tidigare denna månad, medan Lucas Torreira slutförde sin flytt till Galatasaray på måndagen. Nicolas Pepe och Hector Bellerin är bland dem som också kan lämna denna månad.

Se Även: