Martin Lewis avslöjar de två besparingsfelen som kan kosta dig hundratals

Martin Lewis

Ditt Horoskop För Imorgon

Den finansiella experten har delat några fler bästa tips för sparare



Pengesexperten Martin Lewis har uttalat sig om de viktiga misstagen tusentals människor gör med sina sparpottar.



När han talade på Martin Lewis Money Show på måndagskvällen identifierade han flera vanliga missöden som kan fånga människor på sina hårt intjänade pengar.



Han avslöjade sedan ett smart hack som kan tjäna dig cashback varje gång du spenderar på Amazon - och alla pengar går till en sparpot för ditt barn ( du kan läsa allt om de bästa här ).

Tips 1: Lämna inte alla dina besparingar på ditt löpande konto

Att sprida dina pengar kommer inte bara att betala - utan du blir mycket bättre skyddad (Bild: Getty)

är Annabelle baserad på en sann historia

Den finansiella krönikören sa att sparare som lämnar stora mängder kontanter på sina löpande konton kan förlora hundratals pund i bonusar.



'Var försiktig med att hålla stora summor i löpande räkenskaper. Vissa betalar ingen ränta alls, andra ger dig bara anständiga räntor upp till ett visst belopp - så lägg inte in mer än så, varnade han.

Det är också värt att påpeka att många banker nu erbjuder prioriterad tillgång till sina högst betalande sparkonton när du öppnar ett löpande konto.



ollie locke kändisar går och dejtar

M & S & apos; löpande konto ger dig tillgång till sin månatliga sparare som betalar 5% för 12 månader, till exempel. Men kolla alltid det små bokstäverna för att räkna ut exakt hur mycket det är berett att betala ränta på.

Det är också viktigt att veta att med stora belopp på ett ofta använt konto kan du riskera mer bedrägeri. Detta eftersom om ditt kort (eller din smartphone) blir stulet eller klonat, skulle bedragaren ha tillgång till varenda krona du äger.

Var också medveten om att dina pengar endast skyddas upp till värdet av £ 85 000 per bank eller byggnadssamhälle (och detta inkluderar banker som är delägda, dvs. HSBC förvaltar M&S bank). Kontrollera vem som äger vad, här .

Tips 2: Cash ISAs är inte kung

Vissa människor kan ha det bättre genom att sätta in sina pengar på vanliga konton (Bild: Getty)

Martin pratade med fallstudien Suzanne som förlorade sin man för tre år sedan och är orolig för hennes ekonomiska säkerhet.

kfc jag älskar dig baconburgare

Hon gav upp sitt jobb som sjuksköterska för att följa sin man runt om i världen, men sedan hans död hade hon levt av sitt sparande.

Hennes sena partner lämnade henne 300 000 pund och sedan hans död har hon spenderat 150 000 pund. Men hon är orolig för sin framtid när dessa pengar tar slut.

Suzanne sa till honom på programmet: 'Tänk inte att jag är lat, jag har gått kurser, jag försöker ta reda på vad jag behöver göra.'

Martin resonerade: 'Det är mycket pengar, men inte tillräckligt för att leva ditt liv. Du kan inte göra & jag kommer inte att arbeta & apos; och & apos; jag tänker inte budgeta & apos ;. Helst skulle du göra båda. '

På tal om hennes alternativ sa han att vanliga sparkonton faktiskt kunde lämna människor 'bättre' än med kontanta ISA.

'Du behöver ISA', sa Martin till Suzanne innan han förklarade: 'De flesta har inte för att de inte har tillräckligt med besparingar för att tjäna £ 1000 om året ränta skattefritt.'

Han sa att det är viktigt att människor väger sina alternativ utifrån vad de har att spara innan de fattar ett beslut.

Genom att titta på två lättillgängliga kontant -ISA - från Charter Savings och Virgin Money - tog Martin upp hur dessa för närvarande erbjöd en ränta på 1,4%.

Men han sa att Marcus easy access -kontot, en del av Goldman Sachs, har en ränta på 1,5%, medan alternativet Post Office erbjuder 1,45%.

sky sport fotboll presentatörer kvinnlig

Eftersom dessa konton levererade högre räntor än de kontant -ISA som han lyft fram, förklarade Martin att det kan vara mycket meningsfullt att byta.

Debunking myten att ISA -konton alltid skulle ge bättre inkomster genom räntor, förklarade Martin grundläggande ränta skattebetalare (som betalar 20% skatt) har ett personligt sparpenning på £ 1000 - vilket innebär att 1,5% ränta, de kommer inte att betala skatt om de inte har sparat mer än £ 66,666.

'Om du inte är någon som betalar skatt över sitt sparande över det personliga sparpenget, skulle du ha det mycket bättre med vanligt sparande, sa han till fansen innan han rådde:' Det finns en chans att räntorna kan stiga i framtiden och sedan du skulle behöva en kontant ISA - men just nu vinner dessa. '

Läs mer

Bästa sparkonton
Lättåtkomliga konton Sparkonton för barn Bästa kontanter ISA -konton Bästa obligationer med fast ränta

Se Även: