Corinne Bailey Rae hittar ny kärlek, tre år efter makens död

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Corinne Bailey Rae (Bild: Getty Images)

Corinne Bailey Rae (Bild: Getty Images)



STRINNANDE arm i arm med sin nya kärlek har Corinne Bailey Rae tydligt funnit lycka igen, tre år efter hennes mans tragiska död.



Den 32-åriga sångaren har haft lite att le om sedan musiker Jason Rae dog av en överdos av droger och sprit 2008.



Men hennes breda flin när hon går med pianisten och producenten Steve Brown visar att glädjen har återvänt. Paret höll varandra och kysste varandra när de anlände till Leeds University där hon fick en hedersdoktor i musik.

Steve tros vara en långvarig vän till Corinne som har varit vid hennes sida sedan Jasons död. Den begåvade musiker inspirerade henne att hitta sin röst igen efter att hon vände ryggen till sin karriär.

Han hjälpte till att sätta ihop hennes fem bästa album The Sea när hon äntligen återvände till branschen förra året.



Man tror att han har bott hos sångaren i hennes Leeds -hem, där hon har en egen studio och har arbetat med ett nytt album som väntas komma nästa år.

Steve har varit med Mobo-vinnaren på flera utlandsresor, inklusive en till Vita huset.



Corinne, från Leeds, tog examen vid universitetet år 2000 efter att ha studerat engelsk litteratur.

Hon har varit på en smärtsam återhämtningsväg efter att den skottfödde Jason, 31-en saxofonist med gruppen Haggis Horns-hittades död i en väns hus efter en utekväll i Leeds. Vännen var en återhämtande heroinmissbrukare. Flaskor metadon hittades av Jason kropp.

I en tidigare intervju berättade Corinne hur tragedin gungade henne. Hon sa: Jag gjorde ingenting på ett år. Jag menar ingenting. Jag satt vid mitt köksbord i ett helt år. Folk kom och gick, livet drev förbi. Det var bara dyster. Dyster.

Jag försökte inte ens skriva. Det var för stort, för rått. Jag var tom, ihålig.

Se Även: