Lewis Hamilton får uppsving när Mercedes gör massiva anspråk på sin W13-bil

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Mercedes Ingenjörschefen Andrew Shovlin förklarade att deras tumlare är över för att öka deras chanser att vinna ett lopp under andra halvan av säsongen.



meghan och kate row

I olika utsträckning fick alla lag på rutnätet brottas med studsproblemet i början av året. Fenomenet orsakades av återinförandet av markeffektaerodynamik på bildesigner, vilket hjälper till att främja närmare racing.



Men den olyckliga bieffekten var tumlaren. Det blev tydligt i försäsongstesten att den nya aerodynamiken fick bilarna att studsa ganska våldsamt i höga hastigheter, vilket fick dem att tappa greppet i kurvor.



Vissa lag tog tag i det ganska snabbt, men Mercedes var en av de kläder som kliade sig längst i huvudet. Och det tog ut sin rätt på förarna Lewis Hamilton och George Russell – speciellt vid Azerbajdzjans Grand Prix där den förra lämnades med svåra ryggsmärtor efter att ha tävlat på den ojämna Bakubanan.

Efter den helgen FIA klev in med ett tekniskt direktiv som träder i kraft i Belgien senare denna månad . Men efter det dök ämnet ner något, eftersom studsningen blev mycket mindre märkbar på jämnare banor och eftersom lagen fortfarande kämpar mot fenomenet började göra framsteg.

morrisons stora pappa frukost

Mercedes är ett av teamen som tror att de äntligen har lyckats kontrollera det utan att offra för mycket prestanda. 'Att studsa är inte längre ett problem alls,' hävdade Shovlin, som citeras av Auto Motor och Sport .



 Andrew Shovlin är övertygad om att Mercedes har åtgärdat sina problem med tumlare
Andrew Shovlin är övertygad om att Mercedes har åtgärdat sina problem med tumlare ( Bild: Getty Images)

Den tyska tidningen fortsatte med att citera en anonym Mercedes-källa, som tillade: 'Vi har fortfarande några saker i rockärmen, inget spektakulärt, men saker som kommer att ta oss längre. Vi går inte längre i cirklar, utan flyttar nu framåt kontinuerligt. Även med inställningen.'

Under tiden, ex-F1-racer Jolyon Palmer tror att det bara är en tidsfråga tills det ständigt förbättrande Mercedes-teamet vinner lopp igen . 'Tretton lopp in och lagets bana är den tydligaste av alla på rutnätet, de är utan tvekan på väg mot en första seger för säsongen, som jag förutspår att de kommer att ha i nästa handfull lopp', skrev han.



Megan ex on the beach 2015

'Vi går in i sommaravstängningen med Verstappen och Red Bull som seglar bort i fjärran och Ferrari tittar över axlarna på Mercedes som närmar sig med stormsteg, en bedrift som du hade kämpat för att tro efter hur den här säsongen började.'

Se Även: