John Travoltas son Jetts tragiska död som såg skådespelare hemsökt av konspirationsteorier

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

John Travolta

John Travoltas son Jetts tragiska död som såg skådespelare hemsökt av konspirationer(Bild: GETTY/REUTERS)



John Travolta jagades av konspirationsteorier och en påstådd utpressningsplan efter sonens Jetts tragiska död.



kunga storebror nu

Skådespelaren och hans sena fru Kelly Preston, som dog förra året efter en kamp med bröstcancer, var på semester med sina barn 2009 när Jett förlorade sitt liv.



Idag skulle han ha fyllt 29 år.

Jett, som hade autism, drabbades av ett anfall under familjens flykt till Bahamas under nyårspausen.

Han hade en historia av anfall och hade kollapsat i badrummet och slog i huvudet, som senare förklarades död på sjukhus.



Resan blev en tragedi för Kelly och John, 67, som också är pappa till Ella och Benjamin.

John och Kelly med Jett 1996

John och Kelly med Jett 1996 (Bild: Alex Oliveira / Rex -funktioner)



Och efteråt fortsatte plågan när han plågades av rykten och konspirationsteorier om vårdstandarden Jett hade fått den dagen han dog.

Kritiker väckte oro över familjens hängivenhet till Scientology, med spekulationer som tyder på att den kontroversiella kyrkan inte känner igen tillstånd som autism och att detta kunde ha spelat en roll.

Det visade sig senare att John hade gått till polisen och hävdat att han hade blivit utsatt för en utpressningsplan på 20 miljoner pund.

Grease -stjärnan hade påstått att en ambulansförare ringde för att sköta Jett och hans advokat, utpressade honom på grund av en ersättningsform som skådespelaren hade skrivit under.

nummer 747 betyder
Jett dog tragiskt vid 16 års ålder

Jett dog tragiskt vid 16 års ålder (Bild: REUTERS)

Ambulansföraren hävdade att John och hans team var oroliga för omständigheterna kring Jetts kollaps och ville att han skulle flygas till ett vårdcentral i Florida istället för att föras till ett sjukhus 15 minuter bort.

Föraren och hans advokat förnekade utpressningsavgifterna och fallet gick till rättegång, där det påstods att de hade krävt miljoner i utbyte mot ersättningsblanketten.

Det sades att blanketten bevisade att John hade vägrat att skicka sin son till ett lokalsjukhus innan han ändrade sig.

När juryn gick ut för att överlägga beslutade domaren att beordra en ny rättegång efter att en politiker på Bahamas gick på TV för att hävda att en av de åtalade hade befunnits oskyldig innan domen ens hade nåtts.

John och Kelly med Jett och Ella, de välkomnade senare sonen Benjamin

John och Kelly med Jett och Ella, de välkomnade senare sonen Benjamin (Bild: Getty Images)

hifu facelift recensioner uk

En ny rättegång inställdes men John bestämde sig senare för att lägga ner fallet och sa att han inte ville återvända till Bahamas för att vittna och att hans familj ville gå vidare.

Han sade i ett uttalande vid den tiden: ”Den här sakens långvariga status fortsatte att ta tungt känslomässigt på min familj, vilket fick oss att dra slutsatsen att det äntligen var dags att lägga denna fråga bakom oss.

'Därför drog jag efter mycket eftertanke slutsatsen att det var i min familjs bästa för mig att inte frivilligt återvända till Bahamas för att vittna en andra gång vid rättegången.'

Åtalen mot de två männen lades ner senare.

Se Även: