Parlamentsledamöter vill att Tony the Tiger och Milky Bar Kid BANNED från reklam i krig mot fetma

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Kända ansikten som Milky Bar -barnet kan vara ett minne blott om karaktärer som marknadsför skräpmat är förbjudna



kim Kardashian sexband

Annonser som använder karaktärer som Tony the Tiger och Milky Bar Kid för att främja skräpmat bör förbjudas för att hjälpa till att hantera Storbritanniens fetma -kris i barndomen, har en ledande grupp av parlamentsledamöter rekommenderat.



Parlamentsledamöter efterlyser ett förbud mot 'märkesgenererade karaktärer eller licensierade TV- och filmkaraktärer' som används för att marknadsföra livsmedel med hög fetthalt, socker eller salt på sändnings- och icke-sändningsmedier.



Ett sådant förbud skulle innebära att karaktärer som Kellogg's Tony the Tiger och Nestles Milky Bar Kid skulle tappas eller användas för att marknadsföra hälsosammare produkter.

Och seriefigurer från den senaste sommarens blockbuster skulle inte längre visas på förpackningen eller annonser för snabbmat.

Men karaktärer som Jolly Green Giant kan fortsätta att användas för att marknadsföra grönsaker.



Tony the Tiger, karaktären som används för att marknadsföra Frosties, kan bli överträffad (Bild: REX/Shutterstock)

När TV -kocken och kampanjern, Jamie Oliver gav bevis för Health and Social Care Select Committee sa han att tecknade serier och superhjältar inte borde användas för att 'kasta skräp'.



Istället sa han att de borde användas för att främja hälsosam mat.

Samtidigt har parlamentsledamöterna uppmanat regeringen att vidta åtgärder mot reklam när den tar fram sitt nästa kapitel i sin fetmaplan för barn.

Ministrar bör förbjuda skräpmatsannonser före tv -vattendelaren 21:00, sade kommittén.

Rekommendationerna syftar till att förbjuda seriefigurer som används för att marknadsföra skräpmat (Bild: REX/Shutterstock)

Hälsokampanjer har länge efterlyst ändringar i sändningstider för skräpmat och säger att de nuvarande restriktionerna inte gäller för 'familjevisningstid'.

Samtidigt bör stormarknader också tvingas ta bort konfektyr och andra ohälsosamma mellanmål från ändarna av gångar och kassor.

Och kampanjer för skräpmat, till exempel rabatter med flera köp och 'extra gratis' kampanjer, bör begränsas, tillade parlamentsledamöterna.

Regeringen bör också ge de lokala myndigheterna fler befogenheter att ”begränsa spridningen av ohälsosamma livsmedelsbutiker i sina områden” och råd bör kunna begränsa skräpmat och dricka reklam på skyltar nära skolor.

The Milky Bar Kid har marknadsfört Nestle -choklad i 60 år. (Bild: REX/Shutterstock)

Flödet av rekommendationer kommer i kommitténs senaste rapport om fetma hos barn.

bästa motionscykeln under 200 £

En tredjedel av barnen är överviktiga eller överviktiga när de lämnar grundskolan, enligt officiella siffror.

Gruppen av parlamentsledamöter efterlyser ett ”helhetssystem” för att ta itu med frågan.

Detta inkluderar en uppmaning till regeringen att avsluta sponsringavtal med märken som överväldigande är förknippade med produkter med hög fetthalt, socker och salt från sportklubbar, arenor, ungdomsligor och turneringar.

Siffror visar att var tredje barn i grundskolan är överviktig vid 11 års ålder.

Samtidigt bör sociala medier som Facebook och YouTube minska barns exponering för olämplig reklam och marknadsföring, inklusive annonsspel.

En ny rapport från Public Health England visade att livsmedelsindustrin har misslyckats med att nå ett sockerreduktionsmål som regeringen satt.

Återförsäljare, tillverkare, restauranger, kaféer och pubkedjor fick besked om att minska 5% socker i augusti 2017.

barn i nöd tesco

Men rapporten visade att livsmedelsproducenter och stormarknader bara stoppade 2% under de första 12 månaderna av sockerreduceringsprogrammet.

Puddingar hade faktiskt ökat mängden socker och chokladkakor hade inte gjort någon som helst förändring.

Seriefigurer kan fortfarande användas för att främja hälsosam kost enligt de nya rekommendationerna (Bild: SWNS.COM)

Parlamentsledamöter uppmanade regeringens nästa fetma -plan för barndomen att fastställa ytterligare 'finanspolitiska åtgärder' som övervägs efter sockerskatten på läsk.

De krävde också att skatten skulle utvidgas till mjölkbaserade drycker som milkshakes.

'Barn blir överviktiga i en tidigare ålder och håller sig överviktiga längre', säger Dr Sarah Wollaston, konservativ MP och ordförande i kommittén.

”Fetma är högst för barn från de mest missgynnade samhällena och denna oacceptabla ojämlikhet i hälsa har ökat varje år sedan rekord började.

'Konsekvenserna för dessa barn är förfärliga och detta kan inte längre ignoreras.'

Jamie Oliver har uppmanat regeringen att lansera en mångsidig strategi för att ta itu med fetma hos barn (Bild: PA)

I en kommentar till rapporten sa Dr Max Davie, ansvarig för hälsofrämjande för Royal College of Pediatrics and Child Health: 'Just den här veckan drevs omfattningen av landets fetma problem tillbaka i rampljuset som över 22 500 10 och 11-åringar klassas som allvarligt feta, så den här rapporten är extremt aktuell.

'Kommittén har rätt, nyckeln till en minskning av fetma är förebyggande och vi får inte hänga med, åtgärder måste vidtas nu.'

Dr Modi Mwatsama från Obesity Health Alliance sa: ”Det här är en utmärkt rapport som återspeglar vad fetma -kampanjerna länge har sagt; Storbritannien befinner sig mitt i en fetmaepidemi och regeringen måste vidta starka åtgärder för att ta itu med fetma i barndomen om vi ska förhindra att detta spirar bortom kontroll.

vad betyder 714

'Förbudet mot skräpmatreklam före vattendelaren vid 21-tiden är en välbehövlig åtgärd, liksom hårdare kampanjer och marknadsföring av ohälsosam mat till barn.

'Vi hoppas att regeringen noterar och att dessa rekommendationer återspeglas i det kommande kapitlet två i deras fetmaplan.'

En taleskvinna för avdelningen för hälsa och socialvård sa: ”Barnfetma är ett komplext problem, årtionden på gång.

'Det är därför vi har den mest ambitiösa planen i världen att ta itu med, vår sockerskatt finansierar skolsportprogram och näringsrika frukostar för de fattigaste barnen, och vi investerar i ytterligare forskning om sambandet mellan fetma och ojämlikhet.

'Vi har alltid sagt att vår 2016 -plan var början på konversationen, inte det sista ordet om fetma.

'Vi håller på att arbeta fram en uppdaterad plan och kommer att kunna säga mer inom kort.'

Stephen Woodford, vd för Advertising Association, kommenterade rapporten och sa att Storbritannien har 'bland de striktaste reglerna i världen' om reklamprodukter som innehåller mycket fett, socker och salt till under 16 år.

'' Vi är fortfarande övertygade om att åtgärder som en vattendelare vid 21-tiden skulle vara ineffektiva för att hantera de komplexa grundorsakerna till fetma i barndomen som är kopplade till en rad olika faktorer, inklusive socioekonomisk bakgrund, etnicitet och utbildning, '' sa han.

I reaktion på rapporten sade Oliver: ”Kommittén har helt rätt. Det finns inga silverkulor.

'Regeringen måste lansera en mångsidig strategi som drar alla möjliga spakar för att stödja bättre resultat för våra barn.

'I sin tur måste vi göra hälsosammare mat billigare och lättare tillgänglig för föräldrar.

'Theresa May måste äga det här nu. NHS framtid står på spel '

Se Även: