Katherine Kellys liv efter Corrie, maken splittrades och stängde Mike Tindall -vänskapen

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Det är svårt att komma ihåg att Katherine Kelly spelade en tjurig barjungfru Becky McDonald.



Den mycket älskade skådespelerskan blev berömd 2006 som fabriksarbetare i Coronation Street, som bara möttes för att stanna kvar en kort stund och var avsedd att dödas i ett skede.



'Jag fick höra att jag skulle se så jävla ut som möjligt, utan smink', förklarade Katherine, nu 41, medan hon diskuterade sin Corrie-audition med The NEWSAM i november 2006.



Men den morgonen hade jag också varit på en audition där jag var tvungen att se riktigt glamorös ut. Så jag satte mig på röret och lade fett i håret och torkade av sminket med alla som tittade på mig. När jag kom dit såg jag rätt ut! '

Hon hämtade inspiration från sina Nan och pappas gamla Yorkshire-fraser och tackar den tidigare co-stjärnan Bradley Walsh, som spelade Danny Baldwin på ITV-tvålen, för att hon rådde henne att 'bara gå för det'.

Katherine kastades inledningsvis i rollen i tre månader, men slutade med att stanna på kullerstenarna i sex år och undertecknade en & apos; oöverträffad & apos; 18 månaders kontrakt under den tiden.



Katherine Kelly kommer bäst ihåg för att ha spelat Corries Becky

Katherine Kelly kommer bäst ihåg för att ha spelat Corries Becky (Bild: ITV)

Efter att ha utbildat sig på den bästa dramaskolan RADA och varit medlem i Royal Shakespeare Company var Street en stor förändring för Katherine och hennes bakgrund kunde inte ha varit mer annorlunda än hennes före detta jailbird-karaktär.



'Jag spelade alla dessa prinsessor - nu är jag Becky', sa skådespelerskan, vars första tv -spelning var i ett avsnitt av Last of The Summer Wine.

Becky började som en ogillar karaktär men Katherine gjorde snart henne till en Corrie -ikon, som blev nära vänner med Roy och Hayley Cropper och var gift med Steve McDonald.

Efter sex år på tvålen bestämde Katherine sig för att lämna kullerstensarna 2012 för att gå vidare till spännande nya projekt.

'Det har varit ett av de svåraste besluten i mitt liv', sa hon då. 'Jag älskar Coronation Street och alla här.

”Jag har haft de lyckligaste fem åren. Jag skulle inte ändra ett ögonblick av det - men det känns som att det är dags att säga adjö till Becky.

Becky gifte sig med Steve McDonald

Becky gifte sig med Steve McDonald (Bild: ITV)

6 års garanti på elvaror

Efter hennes Corrie -avslutning var Katherine första roll Kenny Everetts fru i BBC Four biopic The Best Possible Taste.

2013 fick hon sin nästa stora roll som socialite Lady Loxley i ITV -drama Mr Selfridge, innan hon gick med i rollen som Happy Valley som Di Jodie Shackleton.

Katherine är en ITV -drama, som förekommer i Him, Cheat och i den andra serien av Liar som detektiv Karen Renton.

Borta från skådespelarvärlden har Katherine några mycket starka kungliga kontakter eftersom hon är barndomsvänner med Mike Tindall, som är gift med drottningens barnbarn Zara Tindall.

Skådespelerskan gick i skolan i Wakefield med den tidigare rugbyspelaren i England och de bodde i samma by innan de båda flyttade ner söderut.

'Han var fantastisk i rugby och jag var bra på drama och vi var båda väldigt hängivna, så det skulle finnas nätter där vi skulle vara ute på en klubb till två på morgonen med alla, men vi skulle äta läsk eftersom han Jag fick en match och jag fick repetitioner nästa morgon, sa Katherine Du tidning i mars 2020.

Katherine Kelly anländer till bröllopet mellan Zara Phillips och Mike Tindall

Katherine Kelly anländer till bröllopet mellan Zara Phillips och Mike Tindall (Bild: PA)

Katherine var gäst på Mike och Zaras bröllop i juli 2011, är gudmor till dottern Lena, medan Mike är gudfar till Katherine äldsta dotter Orla.

'Jag går mycket med Zara och Mike och de är otroligt roliga', sa hon till The NEWSAM 2006.

'Zara är underbar, hon är verkligen jordnära och livlig, de är gjorda för varandra.'

Inspirerande bakgrund av skärmen och sportstjärnan

Annonsörens innehåll från Nationella lotteriet

När Ekow var 14 försökte han ta sig upp ur sängen men benen följde inte efter. Det ser ut som åtta år att inte kunna röra sig ordentligt innan han slutligen fick diagnosen MS, 22 år.

Sedan dess har Ekow gynnats av National Lottery-stödda MS Society, vilket visade sig vara en viktig källa till information och hjälp. Han har också deltagit i sport, bland annat rullstolstävlingar-mentorerade av Paralympian Vanessa Wallace-och anpassat rodd med en annan nationell lotteristödd organisation, British Rowing.

Ekow har till och med utmärkt sig i skådespeleri, och valdes nyligen att spela huvudrollen i en fantastisk ny National Lottery TV -annons, som ser honom utföra dramatiska jippon i sin rullstol.

Genom att spela The National Lottery samlar du in 30 miljoner pund för goda ändamål varje vecka. Ta reda på hur när vi alla spelar lite, roliga saker händer på national-lottery.co.uk/news

När det gäller Katherines eget familjeliv var hon två döttrar, Orla och Rose, med sin före detta make Ryan Clark.

”Jag träffade Ryan på min bästa väns bröllop i Australien. Men han var med någon annan och jag hade bara separerat med min pojkvän på sex år veckan innan, säger hon till Daily Mail's YOU Magazine 2016.

kyrkoherde i byn dibley

”Vi blev bra kompisar först eftersom han var en del av min väns krets och jag skulle se honom när jag besökte henne. När jag sedan gick tillbaka var han singel och jag också, så det var härligt att äntligen träffas romantiskt. '

Katherine Kelly och maken Ryan Clarke

Katherine gifte sig med exmannen Ryan i Vegas (Bild: Getty)

Två år efter mötet gifte Katherine sig med digitalanalytikern vid en hemlig ceremoni i Little Church of the West i Las Vegas 2013.

'Det var häftigt. Jag kommer aldrig att glömma det ögonblicket för resten av mitt liv, sa hon om den stora dagen.

Men i augusti förra året meddelade paret att de hade separerat efter sju års äktenskap.

En talesperson för paret sa: 'Katherine och Ryan har fattat det svåra beslutet att separera.

'De ser det som ett positivt drag för dem båda och separationen är helt vänskaplig.'

Barnen var deras högsta prioritet och det tidigare paret har goda förhållanden och håller kontakten så att de kan vara medföräldrar till sina döttrar.

Katherine Kelly och Ryan Clark splittrades efter sju års äktenskap

Katherine Kelly och Ryan Clark splittrades efter sju års äktenskap (Bild: )

Katherine flyttade från sitt hem i Norra London till Barnsley så att hon kunde vara närmare sin familj.

Skådespelerskan kommer tillbaka på våra skärmar ikväll i den första i en ny fyrdelad serie Innocent.

Skådespelerskan spelar rollen som den tidigare läraren Sally, som dömdes för mord och dömdes till minst 15 års fängelse för döden av en skolpojke som hon anklagades för att ha haft en affär med.

Sally har förlorat allt, hennes relation, hem, karriär och äktenskap, men får en livlina när nya bevis som placerar henne mil från mordplatsen avslöjas.

Hon hittas & apos; inte skyldig & apos; av brottet som förstörde hennes liv, men det betyder att den verkliga mördaren fortfarande finns där ute.

är jenny ryan gift
Katherine spelar läraren Sally i den nya serien Innocent

Katherine spelar läraren Sally i den nya serien Innocent (Bild: ITV)

Helvetet på att återta en del av sitt liv, ger Sally sig ut för att hjälpa polisen att söka svar och hitta den verkliga boven.

'Sally har ett knepigt förhållande med sin före detta man, men hon bär fortfarande sin vigselring, för han är hennes livs kärlek och har alltid varit det', förklarade Katherine.

'Genomgången för henne är att hon säger att allt togs ifrån henne utan någon anledning och hon vill ha tillbaka det. Det stämde verkligen för mig. Hon kämpar för det hon tycker är rättvist och rätt, orättvisan.

*Oskyldiga sänds ikväll på ITV kl 21.00

Se Även: