Supersize vs Superskinny Kids en framgångssaga för överviktiga Declan och underviktiga Caitlin

Verkliga Livshistorier

Ditt Horoskop För Imorgon

SCHOOLBOY Declan Garner rusar upphetsat till gymklubben som håller i sitt PE -kit, medan hans nya kompis Caitlin Anstis inte kan vänta med att komma till repetitioner med den prestigefyllda engelska ungdomsbaletten.



De två ungdomarna ser pigga och glada ut när de tar sina matlådor och ger sig ut för att göra de saker de älskar bäst.



Men för bara några månader sedan riskerade Declan, 11 och 12-åriga Caitlin sin hälsa och äventyrade sina drömmar på grund av deras fruktansvärda matvanor.



Declan, som är 5ft 2in, tippade vågen till en rejäl 11st 6lb. Beroende på skräpmat och kolsyrade drycker, snackade han ständigt och drack ner 3000 kalorier om dagen - det är två dagars extra mat varje vecka.

Under tiden var 5ft 3in Caitlin en waif-liknande 6: a. Rädd för att prova ny mat, överlevde ballerinaen på en diet med chips, godis och choklad och tog bara 1500 kalorier om dagen - saknade två dagars mat varje vecka.

Nu har båda ungdomarna förändrat sina matvanor sedan de deltog i Channel 4 -serien Supersize vs Superskinny Kids, som börjar på tisdag.



Supersize Declan förlorade 11lb och upptäckte en kärlek till sport, medan superskinny Caitlin tog på sig 9lb efter att ha insett att hon behöver en större, näringsrik kost för att vara en prima ballerina. Hon har sedan dess vunnit en del i ungdomsproduktionen av Coppelia och provspelat på de bästa balettskolorna. Hon och Declan har också blivit goda vänner genom showen.

paris sex-tape

Det förändrade båda våra liv, säger Declan med ett leende. Caitlin och jag trivdes riktigt bra och hjälpte varandra hela vägen.



Att vara för fet eller för tunn är både dåligt för dig. Jag är verkligen glad att Caitlin började se sina drömmar gå i uppfyllelse.

Caitlin tillägger: Vi har hållit kontakten och ska träffas i påsk. Jag förväntar mig att jag kommer att se ännu mer av en förändring i Declan nu han gör all denna sport.

Serien, presenterad av Dr Christian Jessen, belyser barns konstiga och problematiska förhållanden till mat. Antalet överviktiga barn i Storbritannien har tredubblats under de senaste 20 åren, medan antalet för tonåringar som lagts in på sjukhus med anorexi har ökat med oroväckande 125% under det senaste decenniet.

Varje program följer ett överviktigt och ett underviktigt barn och deras föräldrar när de kommer till hjärtat av deras dåliga matvanor och visas hur de kan leva en hälsosammare livsstil.

Jag ansökte om att få gå på showen utan att berätta för min mamma eller pappa, säger Declan, från Rotherham, South Yorks. Innerst inne visste jag att jag åt för mycket men visste inte riktigt hur jag skulle sluta - eller ens vilja.

kvinnor med 3 bröst

Jag hatade mina slappa armar och svullna mage. Jag gillade ingenting med min kropp. Jag blev mobbad i skolan och kallade namn som fett, fett och paj-muncher.

Det gjorde mig riktigt ledsen att folk inte accepterade mig eftersom jag inte var smal. Det var svårt att idrotta och jag visste att jag skulle bli upptagen ändå. Och jag ville aldrig bada för att jag skulle behöva visa min kropp.

Hans mamma Beverley, 52, tillägger: Jag skyller på mig själv. Jag har ingen viljestyrka och hade svårt att säga nej till Declan. Hela familjen visste att han åt för mycket, men jag ville inte beröva honom det som gjorde honom lycklig. Jag blev förbannad när han berättade att han hade ansökt om att få vara med på showen, men tack och lov gjorde han det. Det var en riktig ögonöppnare.

Caitlins mamma Jayne tror också att hon var för mjuk över sin dotters noga.

Jayne, 39, från Bristol, erkänner: Jag känner mig otillräcklig som förälder för att inte se till att hon äter bra. Jag var orolig för att hon skulle få osteoporos och inte uppnå sin dröm om att bli dansare. Men jag visste också att jag lät Caitlin styra och inte var tillräckligt fast med henne.

Caitlin säger: Jag försökte inte hålla mig tunn. Jag hatade all sorts mat och var rädd för att prova nya saker. Mamma säger att jag var en noga ätande som bebis och jag hatade kött och fisk - och svamp. usch!

Det var konsistensen av vissa livsmedel som brukade få mig att känna att jag skulle kasta upp eller blanda texturer. Jag kunde inte ha mjölk på spannmål och skulle inte äta något grötigt. Jag skulle ha små portioner och sedan bara äta chips för att fylla mig.

Både ungdomar och deras mammor tillbringade en vecka på en matklinik i London.

Declan påminner: När vi träffades kunde jag inte tro hur mager Caitlins armar var. Men vi kom bra överens och visste att vi kunde uppmuntra varandra att sticka ut det.

som är harveys pappa

Dr Christian och dietist Ursula Philpot berättade om effekterna av fetma och undernäring på deras kroppar. Men för både Caitlin och Declan var deras typiska måltider en av de tuffaste stunderna.

Declan säger: De gav mig ett par potatisar, ett fiskfinger och några morötter. Jag var fortfarande hungrig. Jag blev riktigt upprörd.

Caitlin var förskräckt att möta en doner -kebab, ett paket chips, glass och kolsyrad pop.

Hon säger: Vi hade fört en matdagbok och de hällde allt vi hade ätit i veckan i ett stort plaströr.

Det fick Declan att inse hur mycket han åt och jag insåg att jag åt inte tillräckligt nära för att en ballerina skulle överleva.

Jag fick också ett videomeddelande från en av Royal Ballets främsta dansare. Hon sa att jag aldrig skulle nå toppen utan en hälsosam kost och mycket mer mat. Hon har sett dansare kollapsa och bryta ben eftersom de är för tunna.

Declan och hans mamma såg ett videomeddelande från den amerikanska tonåringen Alexandria Smith, som väger 24: a och skulle genomgå en gastric bypass -operation.

som vann x factor 2019

Alexandria, 13, sa till Declan: Det måste vara så drastiskt att stoppa mig att äta, men du kan ändra saker. Försök bara hårdare.

Efter tolv veckor återvände båda ungdomarna till kliniken för en vägning.

Declan säger: Caitlin såg frisk och mycket starkare ut och alla märkte hur mycket tunnare mitt ansikte hade blivit.

Caitlin tillägger: Jag har ätit större portioner och all sorts ny mat - jag har till och med haft curry och tång.

Jag kommer att uppträda i Coppelia med den engelska ungdomsbaletten i juli.

Declan och jag gjorde båda riktigt bra. Vi är stolta över oss själva och varandra.

3Supersize vs Superskinny Kids, Channel 4, tisdag till fredag, 20.00.

Se Även: