John Nettles: Stalkers och obsessiva fans har varit ett problem

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Från en ung stjärna som Bergerac till Midsomers Murders.



Det kan vara 34 år sedan Bergerac först slog TV -skärmar (erkänna det - du kan fortfarande nynna de distinkta, dragspelstammarna i teman) men det är uppenbart varför dess stjärna, John Nettles, är så populär bland damerna.



Ser snyggare ut i en kostym när Love Sunday träffar honom på det stora Alexandra Palace i norra London, med lika genomborrande ögon som någonsin, han är full av berättelser om jobbet som gjorde att han blev stjärna vid 38 års ålder. Mellan 1981 och 1991, detektivserien fick cirka 14 miljoner tittare - och det får fortfarande Johns ögon att blinka när han tänker på tiden han filmade på ön Jersey.



'Jag har enormt fina minnen av arbetet med Bergerac', ler 71-åringen, som har spelat i otaliga produktioner på både scen och tv. 'Det var en mycket lycklig tid i mitt liv och en som jag inte skulle avstå från för världen. Säg det så här, om du arbetar på en plats där du står upp för en skottdag klockan 6.30, promenerar ner till stranden, tar ett dopp följt av en god frukost och sedan rullar upp på uppsättningen för att filma - du kan inte bli bättre än så. Vi använde samma tomt om och om igen men det verkade inte spela någon roll!

kändis storebror tävlande 2013

John Nettles med skådespelerskan Deborah Grant och Terence Alexander från Bergerac tv -program (Bild: BBC)

Även om några av hans tidigare medstjärnor tyvärr inte längre är med oss-som Terence Alexander, som spelade Jim Bergeracs skurkaktiga tidigare svärfar, Charlie Hungerford-så håller John fortfarande kontakten med sådana som Liza Goddard (smygtjuven Philippa Vale), Celia Imrie (en före detta flickvän, Marianne) och Deborah Grant, som spelade hans ex-fru Debbie. Och den täta kamratskapen och den goda attityden hos rollistan och besättningen gjorde det till en serie som alla ville arbeta med.



Deborah Grant och John Nettles i Bergerac

”Vi jobbade hårt men du kan åtminstone ha det bra medan du gör det och göra det till en fest för de inblandade - vilket vi gjorde”, minns John. 'Folk kämpade för att komma på den serien, oavsett om de var sminkade eller regisserade. Folk skulle säga, Låt oss gå och göra ett Bergerac -avsnitt, vi ska ha en fest!



Det verkar som om vissa skådespelare hade det bättre än andra ... 'Det finns en nu känd skådespelare som gjorde en tre veckors tid med oss', minns John. 'Han hade avslutat sin inspelning men telefonen ringde och det var hans fru som sa:' Var är han? Han har inte kommit hem. Vi sa, Tja, vi vet inte! Och det visade sig att han var uppe på norra delen av ön med en annan nes-do-well-teska som festade med den lokala tutty och drack sig dumt. Han brydde sig inte om att gå hem. Det hände ganska många gånger så det var mest en oordning och anarki. '

Lacey Turner vår tjej

Och medan han hade roligt vann John sig legioner av fans och uppnådde hjärtklappande status. 'Jag har aldrig tänkt på att det handlade om sex', erkänner han. Vissa beundrare har dock inte gjort livet lätt. 'Du får dock dina stalkers och tvångstankar, och det är ett stort problem ibland. När jag bodde i Jersey brukade jag ha en medelålders dam som, när jag vaknade mitt på natten, såg jag hennes skåpbil stå utanför. Jag skulle hitta henne titta in genom fönstret, och överallt där jag gick skulle hon vara där. Jag var tvungen att få något slags föreläggande.

'Jag hade en annan dam från Norge som brukade skicka långa brev till mig om vad hon ville göra mot mig och det skulle få mina ögon att vattna! Sedan skickade hon mig långa listor med kostblad eftersom hon tyckte att jag blev för fet. Hon skickade också mycket dyra presenter så vi var tvungna att involvera den norska polisen. Det är väldigt sorgligt, och min fru Cathy blev enormt irriterad.

Han fortsätter: 'Saken är att Cathy känner den verkliga personen bakom karaktären, så hon behandlar det med det förakt det förtjänar! Det är som Sheila Hancock sa om [hennes sena make, skådespelare] John Thaw, om du bara visste hur han egentligen var!

Det är att spela Tom Barnaby i sin andra populära detektivserie Midsomer Murders som John blir mest känd för, eftersom han tror, ​​'Det säljs i vartenda land i världen'.

John Barnabys familj från Midsomer Murders (Bild: itv)

Trots sin berömmelse säger John att hans familj är anledningen till att han lyckades hålla sig så jordnära. Han har en dotter Emma från sitt första äktenskap med Joyce innan de skilde sig 1979, och han har varit gift med Cathy sedan 1995.

'Du behöver någon för att jorda dig, för om du börjar tro att din offentliga person är din enda och riktiga person, då ser du på en mycket lång och ensam ålderdom. Du måste bo så långt du kan från din offentliga bild, du måste verkligen. '

John Nettles som Tom Barnaby med co-star DS Ben Jones som Jason Hughes från Midsomer Murders

vem är niall horan dating

Vilket är precis vad John gör. Han och Cathy bor på en 20 tunnland stor gård i norra Devon, med fem hästar, två åsnor, en hund, tre katter, ett halvt dussin kycklingar, två gäss och 'diverse vilda saker som har tagit sin tillflykt'. Han skrattar: ”Det är så bra att gå upp på morgonen och se en åsna - de är bara otroligt vackra och roliga. Min åsna Hector skrattar när jag går mot honom; han känner till dödligheten när han ser det. ’

När han inte spelar eller i Devon tillbringar han tid med sin dotter Emma och två barnbarn, som bor i Jersey. 'Jag känner mig fortfarande som en del av Jersey -samhället', säger han. 'Jag går igenom alla möjliga möjligheter jag får.'

Och även om han inte gillar att titta på sig själv på skärmen, är han glad över att vara i ett yrke som inte verkar sakna roller för honom att spela när han mognar. 'Det fina med skådespeleriet är att delarna blir bättre när du blir äldre', förklarar han. ”Din bankchef blir pensionär vid 60 och i de flesta andra samhällsskikt, ju äldre du blir desto sämre gör du ditt jobb. Men i slutet av skådespelartunneln väntar alla stora delar på dig, som Prospero från The Tempest och King Lear. Tack, Shakespeare, verkligen mycket.

'Jag skulle inte våga gå i pension, vad är poängen? Du vaknar på morgonen och vad sen? Jag kommer ihåg att Bob Hoskins sa att när han gick i pension var det härligt att vakna på morgonen och inte ha något att göra. Han ljuger! Det är hemskt att inte ha någonting att göra eftersom man inte längre ser något i samhället. Så
Jag tar någon del bara för att göra något. '

Vi är säkra på att Johns fans kommer att bli glada över det.

det finns inga pengar kvar

Hur tillbringar John sina söndagar

Vad kan du inte klara av en söndag utan?

Arsenal vinner en match! Att stötta Arsenal är som att ha
ett långt nervöst sammanbrott - men det är en del av det roliga.

Vad gjorde du förra söndagen?

Jag såg faktiskt inte Arsenal - jag pratade om Shakespeare
i Stratford.

Lat ligga eller tidigt upp?

Du kan inte ha lögner när du har hästar eller åsnor. Åsnan startar vid mattiden, vilket är 7.30. Då blir det inte att ligga i sängen.

Stek eller frukt?

Jag gillar stora frukostar. Det är normalt sett
Full engelska men det är farligt att ha det för ofta.

Hemvistelse eller helg bort?

Jag gillar att stanna hemma för att jag börjar bli gammal. Jag reser inte mycket längre.

Papper eller tv?

Inte heller dessa dagar.
Jag låg tidigare och läste tidningar men jag orkar inte med det längre.

72 meningen med livet

Tidigt till sängs eller natt på plattorna?

Vi går inte mycket ut. Leonard Cohen säger, ”Vad söt tiden känns när det är för sent och du inte behöver följa hennes svängande höfter hela vägen in i din döende fantasi.” Det är en bra anledning att antingen slita halsen eller gå och lägga dig tidigt!

Bergerac, vardagar kl 16 på Drama

Se Även: