John Boyegas hemliga sorg i barndomen när han trotsigt smäller rasister med ett tydligt inlägg

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

John Boyega har levererat ett kraftfullt och orubbligt budskap mot rasister.



jesse metcalfe och nadine coyle

Den 28-årige Star Wars-skådespelaren slog till på rasister i ett inlägg med många tankar efter den oväpnade svarta mannen George Floyds tragiska död i Minnesota-polisarrest på måndagen.



John publicerade ett foto av George på Twitter och skrev ett känslomässigt inlägg om mördarnas '' aldrig slutande cykel '' när han uppmanade till rättvisa.



Den brittiska skådespelaren följde upp sin tweet genom att tillägga: 'Jag hatar verkligen rasister.'

Efter att ha kritiserats av några för sitt språkval, sa Boyega att han inte var här för barnen i ett kompromisslöst budskap.

Star Wars -stjärnan startade en Instagram -live och startade en passionerad attack mot ”vita rasister” och insisterade på att de hade ”förstört världen”.



John Boyega lanserade ett passionerat försvar av de ord han använde för att beskriva rasister (Bild: John Boyega/Instagram)

Han gjorde klart att han diskuterade 'vit om svart rasism' och sa: 'Det finns inget sätt att jag har uppfattningen att det inte finns några andra former av rasism. Naturligtvis finns det andra former av rasism.



'Men en svart man mördades bara kallblodigt på gatan Stateside igen, medan han sa att han inte kan andas. Det är en kontinuerlig cykel som pågår. Även om jag inte bor i staterna är jag svart. '

Han vägrade att bli stoppad av kritikerna och fortsatte: 'F *** det. Så jag säger det igen: f *** ni rasistiska vita människor. Jag sa vad jag sa. Och om du inte tycker om det, bli sugen.

Det handlar inte om karriär, det handlar inte om pengar. Många gillar att ta upp det. Alla dessa saker var bara en del av min dröm, bara en del av att arbeta. Det har inget att göra med hur du behandlar människor. Det är en galenskap.

'Så när jag säger det, menar jag det, och du kan inte skramla med mig. Jag är inte killen som ska skramlas. Jag uppfostrades inte av några svaga människor, förstår du? '

angela lansbury mary poppins

Boyega har fått utbrett stöd från allmänheten, hans följare och ett antal kändisfans.

Star Wars -skådespelaren har fått mycket beröm för att ta ställning (Bild: John Boyega/Instagram)

John, som föddes i Peckham av brittiska nigerianska föräldrar, blev berömd 2011 sci-fi-komedi Attack the Block.

Hans barndom skakades av tragedi eftersom John var en nära vän till den tragiska Damilola Taylor - och var en av de sista människorna som såg honom levande.

liverpool kit 2018/19

Damilola dödades den 27 november 2000, bara 10 dagar före hans 11 -årsdag, medan han gick hem från en datorklass på Peckham Library till hans lägenhet på North Peckham -gården.

Två ungdomar knivhögg honom med en trasig flaska och han hittades blöda ihjäl i ett trapphus, efter att ha lämnat ett 30 meter långt spår av blod när han försökte krypa i säkerhet.

När han lämnade biblioteket fångades Damilola på CCTV och gick in i en hiss med två vänner, som inte identifierades vid den tiden.

Damilola Taylor

Damilola Taylor dödades tragiskt och var nära vänner med John

När han talade på premiären för The Force Awakens i december 2015 avslöjade Damilolas far, Richard Taylor, att hans sons vänner var John, som var åtta år då och hans syster som då var 10.

Mr Taylor sa: Damilola och John och Grace var så nära. De såg efter honom när han kom till Storbritannien, eftersom de gick i skolan tillsammans.

De tre fångades i CCTV -inspelningen som polisen använde när de bad människor att komma fram för att hjälpa till med utredningen.

Grace blev så nära Damilola - det var nästan som pojkvän och flickvän.

lionel messi christian ronaldo
CCTV släpptes måndagen den 4 december

CCTV släpptes måndagen den 4 december 2000 av polisen som utredde mordet i Peckham, SE London, förra veckan av 10-åriga Damilola Taylor (vänster)

Mr Taylor sa att John och hans äldre syster Grace hade velat följa med Damilola hem den ödesdigra dagen, men han sa till dem att det skulle gå bra att gå ensam.

De var de sista som såg honom, förklarade han.

De ville eskortera honom hem, men han sa att han skulle bli bra. De lämnade honom vid korsningen och sedan gick han runt hörnet och gänget väntade på honom.

Bröderna Danny och Ricky Preddie, då 12 och 13 år, dömdes för sitt mord sex år senare.

År 2006 fick de vardera åtta års ungdomsarrest för attacken, som kom när de försökte råna den silverrock som Damilola sågs bära kort före hans död.

Damilolas pappa Richard Taylor har talat om John (Bild: DM)

Den fruktansvärda tragedin gjorde Peckham -egendomen och nationen ärrade, men John har aldrig glömt den älskade kompisen som aldrig fick växa upp och uppfylla sin egen potential.

John nominerade Damilola Taylor Trust som en av de 15 goda orsakerna att dela 1,35 miljoner pund från välgörenhetsinitiativet Star Wars: Force for Change.

Damilolas far sa att se John bli en sådan framgång var att hjälpa till att läka såren.

hur gammal är diana ross
John Boyega - Star Wars The Force Awakens

John Boyega spelade Finn i uppföljningstrilogin i Star Wars (Bild: Lucasfilm)

Mr Taylor sa: Vi har varit nära familjen sedan dess. Hans far Samson är pastor, och vi pratar ofta.

Nyligen kom ett mejl från USA om att John hade nominerat Damilola Taylor Trust för att få en donation från filmens lansering.

'Jag blev överväldigad. Det fyllde mig med glädje.

Han tillade: Det kommer bra från platsen. John marknadsför Peckham och förnekar inte sina rötter. Damilola skulle ha gjort samma sak.

Se Även: