Inuti Mars chokladfabrik - och hur du kan få jobb där

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

När det gäller de bästa jobben i världen, spendera dina dagar på att äta choklad och sedan betygsätta det är det säkert där uppe i listan över de bästa karriärerna, förmörkade bara av de människorna Japan betalar för att låtsas vara ninjor.



Så efter att Mars Incorporated meddelade tidigare i år att de skulle anställa några nya chokladprovare, bestämde vi oss för att se om vi kunde få en av de åtta jammy -platserna som erbjuds.



Tydligt kvalificerad efter flera års färdigställande av flera paket med Galaxy och familjepåsar med Maltesers, bestämde jag mig för att testa mina finslipade matkunskaper och hoppade på ett tåg till Mars HQ i Slough för en intervju.



hur man stoppar hösnuva

Det är ett tufft jobb men någon måste göra det ...

Kanske den enda intervjun i världen som handlar om att äta sex olika bitar av Snickers i ett sammanträde, berättade nationens älskade chokladjättar för mig att deras viktigaste kriterier för potentiella kandidater var en 'passion för konfektyr' och 'goda smaklökar' (kolla, check), då de framgångsrika smakarna betalas upp till £ 10,25 i timmen - över £ 120 i veckan.

Lite som OS, det finns sex olika steg för att säkra den drömmande rollen, och absolut inga besvärliga skrivprov, där varje del enbart är utformad för att testa olika sensoriska upplevelser.



Först och främst: Perception, som trots att det låter som en modul i din körteori, faktiskt är konstigt fascinerande och nästan säkert mitt nya festtrick.

Prova att gissa smaken på en vit kägla när du äter dem ...



Allt du behöver göra är att äta olika vita, färglösa käglor från märket limited edition Pride -påsar medan du håller näsan och försöker gissa smaken. Och även om det låter enkelt, konstigt, utan några färgspår, är det omöjligt.

Därefter gick vi vidare till grundläggande smakträning, där jag fick en räkning med en tallrik som såg ut som fem tequilaskott, där varje helt klart glas hade antingen en söt, salt, bitter eller sur lösning.

jane chapman jeremy corbyn

Någonsin tävlingsmässigt kom alla mina år med att äta och dricka äntligen till slut, och jag fick fasta fem av fem. Glöm högskoleexamen, det är högst upp i mitt CV.

Allt om det är fantastiskt - förutom uniformen

Men det visar sig att i det ögonblick som jag skulle ha tecknat kontraktet, samlat in mina dagslöner och tagit ut det från byggnaden, eftersom jag inte gick ut på Textures -utmaningen i stället för att sluta med en hög ton ... Och det gjorde det inte gå bra.

Utgångspunkten är enkel: skaffa olika typer av mat, håll dem mellan tänderna och bedöm bara hur hårda de är på en skala från ett till tio. Barnlek, jag vet.

Chokladfondant? Mjuk. Kokt sött? Hård. Jordnöt? Medium. Marshmallow ... Min undergång.

I en anfall av sockerinducerad hysteri drog jag på något sätt slutsatsen att marshmallows, den berömda tuggiga och studsiga sötan, var svåra att dela i två, och därför måste det vara svårt. Kanske Mars försökte röra med min logik, tänkte jag när jag markerade det som en pinsam 8/10 för hårdhet, innan skrattets jubel följde.

Det finns ingen känsla av idioti som att säga att en marshmallow är svårt.

sas vem vågar vinner dan

Med mina jobbmöjligheter som både en chokladprovare och säkert också en ordsmeder i sönder, försökte jag få tillbaka en känsla av professionalism som vi flyttade till lukt.

Tror du att du är kvalificerad?

Jag fick fem olika injektionsflaskor med olika lukter som jag var tvungen att känna igen, inklusive varm olja - en doft som tydligen ofta möts med avsky, förutom av mig, naturligtvis, som inte kunde upptäcka något.

the irishman netflix release uk

Efter tre rätta svar var granskaren uppenbarligen orolig för att jag skulle stjäla hennes jobb och markerade mig oförskämt för att jag luktade marsipan när det var mandel och lakrits när det var anis. Potatis, potahto, tomat, tomahto.

Men det visar sig att jag hade rätt att vara misstänksam, med den sista uppgiften som passerade mig en tallrik med fyra olika bitar av Snickers och bad mig att gruppera dem i par.

Genomföra mina många år med Snickers -ätande i praktiken

Läs mer

Bästa matberättelser
McDonalds lanserar den första veganmåltiden någonsin Cadbury Creme Egg Curry Att äta choklad kan förbättra sömnen Nya McVitie's Digestive -smaker

Efter att mina expert smaklökar kommit fram till att den ena uppsättningen var mer jordnöt (teknisk term) än den andra, delade jag med säkerhet de fyra bitarna i två omgångar, bara för att få veta att de alla var exakt desamma.

Så trots mina mästerliga smaklökar fick jag ett beklagligt misslyckande, eftersom det visar sig att texturer och dofter inte är min starka sida, och att jag lika gärna kan äta allt från och med nu i soppform.

Även utan knep visar det sig att det är mycket svårare att vara kvalificerad chokladsmakare än det ser ut, men för alla som tror att de klarar jobbet ... oroa dig inte, det innebär fortfarande att äta MASSOR choklad...

Se Även: