Anthony Joshua och Tyson Fury varnade för 'mest fruktade tungvikt i världen'

Boxning

Ditt Horoskop För Imorgon

Tungviktsmästarna Anthony Joshua och Tyson Fury har fått en hård varning om den hårt slagande ryska Arslanbek Makhmudov.



Makhmudov är 12-0 som proffs med alla hans vinster genom knockout. Lite är känt om mannen med smeknamnet & ldquo; The Lion & apos ;, men förra veckan slog han ut tjeckiska tungvikten Pavel Sour på bara 37 sekunder för att försvara sin WBC-NABF-tungviktstitel för tredje gången.



Boxningspromotorn Camille Estephan, som äger Eye of the Tiger Management, tror att hans fighter är redo för den stora scenen och avsiktligt kommer att undvikas av krigare som Joshua och Fury.



'Jag tror att Arslanbek har den typ av stans som inte bara är tung utan ganska explosiv. Verkligen den typen av stansar som kan få någon att somna, berättade Estephan Sky Sports .

Makhmudov är en gigantisk närvaro som står vid 6 & 5

Makhmudov är en gigantisk närvaro som står vid 6 & 5

'Vi letar efter titlarna och alla vägar som leder till världstitlarna, vilket är vårt yttersta mål. [Det finns] så mycket action i Storbritannien vid tungvikt att vi verkligen är öppna för att slåss där. Vi tror att han är redo. Det handlar om att ta sig igenom ledet.



paul kändisar går dejting

'Arslanbek är inte den typen av kämpe som sannolikt kommer att bjudas in av en av mästarna. För närvarande säger vi att han är den mest fruktade tungvikten i världen.

'Vi tror att Arslanbek har ett slag som kan få Wembley Stadium att darra så vi är mer än säkra på att de flesta tungviktare redan fruktar honom.'



Endast en av Makhmudovs motståndare har tagit sig förbi tre omgångar med honom. Hans 37-sekunders seger över Sour var inte ens den snabbaste i karriären, då Makhmudov skickade Jaime Barajas på bara 24 sekunder i sin professionella debut 2017.

Vem skulle du vilja se Makhmudov slåss härnäst? Kommentera nedan

Ryssen, som kämpade fem gånger under 2019, har varit inaktiv sent på grund av Covid-19-pandemin och bristen på utmanare som är villiga att bekämpa honom. Makhmudov sa att hans yttersta mål är att bekämpa detroniserade mästare som Fury och Joshua om deras titlar.

'Det har gått tio månader sedan jag kom i ringen eftersom det inte finns många boxare som vill möta mig', sa Makhmudov.

'Jag är redo att möta vem som helst. Mitt mål är att bli världsmästare i tungvikt och jag vill möta de bästa i min division.

Fury är inställd på att slåss mot Deontay Wilder för tredje gången den 9 oktober. De två kämpade först för en kontroversiell delad dragning 2018, med Fury som fortsatte att rycka Wilder & s WBC -tungviktstitel i sin omkamp genom en sjunde omgångsstopp.

WBO-, WBA-, WBO- och IBF -mästaren i tungvikt Joshua kommer att slåss mot den tidigare obestridda mästaren i kryssvikt Oleksandr Usyk den 25 september på Tottenham Hotspur Stadium. Det blir Usyks tredje kamp i tungviktsdivisionen.

Se Även: