Matt Hancock säger att Jeremy Corbyn skulle vara 'första antisemitiska ledare sedan andra världskriget'

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: AFP/Getty Images)



Tory-ledarskapskandidaten Matt Hancock stämplades i går kväll som en förtvivlad no-hoper efter att ha anklagat Jeremy Corbyn för antisemitism.



I en kontroversiell kamp om att vinna Tory -parlamentsledamöter inledde hälsosekreteraren en vild personlig attack mot Labour -ledaren.



Han berättade för en Westminster att han inte skulle förlora för Brexit om de inte skulle ta reda på Brexit om de skulle förlora mot Labour vid nästa val.

poäng för wales vs australien

I kommentarer som tydligt var avsedda att höja hans profil bland partimedlemmar tillade han: Det konservativa partiet måste få detta rätt.

Om vi ​​inte gör det kan vi hamna med den första antisemitiska ledaren för en västlig nation sedan andra världskriget.



Jeremy Corbyn vid ett D-Day-minnesarrangemang i Portsmouth (Bild: Getty Images)

Skuggkanslern John McDonnell, en nära allierad i Corbyn, sa att Tory -ministerns kommentarer var en skam när han gick förbi några ögonblick senare.



Labour-ledningen har erkänt att det måste göra mer för att ta itu med antisemitism inom partiet, men attackens personliga karaktär från en så ledande Tory överraskade många.

alm guest house kitty

Arbetsordförande Ian Lavery sa till NEWSAM: Det är desperata kommentarer från en desperat no-hoper som kommer att säga vad som helst för att försöka uppnå makt. Hancock bör koncentrera sina ansträngningar på Tories potential att sälja av vår älskade NHS till Trump och hans kumpaner.

Lloyd Russell-Moyle, Labour MP för Brighton Kemptown, uppmanade Tory att återkalla hans kommentarer. Även om vi fortfarande har mer att göra för att bekämpa antisemitism, är hans parti Windrush-rasismens parti, väljarundertryckande, islamofobi, sade han.

En Labour -källa tillade: Denna grundlösa politiska attack ringer ihålig från en minister i ett parti som har stött regeringar som aktivt främjar antisemitisk politik i Ungern och Polen och har tillbringat veckan efter att efterlysa Trump.

Det kommer efter att det visade sig att Michael Gove, en av de främsta som tog över från Theresa May, var beredd att förlänga Brexit med några månader för att få en överenskommelse, sa allierade.

Han sa till parlamentsledamöterna: Om vi ​​gör framsteg och är på väg att nå en överenskommelse, och vi har haft ett bra EU -råd i oktober och vi är 99% av vägen dit på Halloween säger vi på allvar att vi inte skulle ta lite mer tid att göra affären klar?

Gove tror att EU kommer att omförhandla den kontroversiella irländska gränsstoppet - som Bryssel redan har uteslutit - och godkänna alternativa arrangemang för gränsen, även om de ännu inte är redo.

Den hårda brexiten Dominic Raab vägrade att utesluta att parlamentet får förhindra att parlamentet tvingas genom en No Deal Brexit som parlamentsledamöter motsätter sig.

(Bild: REUTERS)

Men han fick omedelbart fördömande från välfärdssekreteraren Amber Rudd, arrangör av evenemanget, som betonade idén som upprörande.

Tidigare hånades den privatutbildade mångmiljonären Jeremy Hunt efter att ha påstått att han som ung företagare dagligen fick lida av att betala räkningarna.

Det kom efter att en annan Tory -kandidat, Esther McVey, lovade att avskeda alla kvarvarande i kabinettet i en utrensning över Brexit om hon blev premiärminister eftersom hon fruktade att de skulle kunna hindra Storbritannien att lämna EU den 31 oktober.

är isdåligt för hundar

Hennes kommentarer tyder på att de mest pro-EU-ministrarna som Philip Hammond, David Gauke och Rudd står inför en osäker framtid om hon vinner Tory-ledarloppet.

Försvarssekreterare Penny Mordaunt vägrade att dras till om hon kunde stå ut.

Tidigare lovade Hancock att återställa sitt partis privatisering av NHS - och säger att han skulle vara en bra premiärminister eftersom han kan 'få det gjort'.

Och han erkände att han inte hade erbjudits ett möte med Donald Trump - men sa att han inte hade bett om ett för att det inte fanns någon anledning till det.

lionel messi ballon d'or

I en intervju med HuffPost Storbritannien hälsosekreteraren hävdade att hans lista över ministerjobb visade att han kunde vara en bra ledare.

Han sa: Jag tror att jag har bevisat i ett halvt dussin ministerportföljer, senare i hälsa, att jag kan få det gjort.

Jag är någon som har massor av energi och optimism och kan driva saker genom regeringen.

Och han lovade att vända de genomgripande och hatade reformer som påförts brittiska sjukhus av eget parti under hans föregångare, Andrew Lansley.

Han sa: Som premiärminister skulle lagstiftningen för att förbättra hur NHS fungerar skulle vara en prioritet för mig. Vi lägger ihop lagförslaget nu, förslagen bärs mycket av NHS.

Lagstiftningen inkluderar att ta bort några av lagkraven för att gå på anbud där det inte är lämpligt. Med tiden har det visat sig att det är bättre att göra på ett annat sätt. Jag tror mycket starkt på att NHS är gratis vid användning, beroende på behovet att inte betala, att det ska vara väl finansierat.

Det centrala är att försöka ta bort några av administratörsbördorna och de övervägande lagkraven som har kommit som en följd av den senaste uppsättningen reformer.

Och han hävdade att han delvis skulle dra ner på nedskärningarna i sjuksköterskornas stipendier, även om han hävdade att bristen på sjuksköterskor inte var så stor som siffrorna för lediga platser tyder på.

Han sa: Som premiärminister skulle jag försöka se till att vi särskilt på bristområden har den typen av riktat stöd som behövs.

bill bailey porrstjärna

Det finns en fråga om hur du ser till att pengarna vi har når så långt som möjligt. Det finns en övergripande brist på omvårdnad. Det är inte så stort som rubrikerna för lediga platser antyder. Men det finns akut brist, särskilt inom vissa specifika områden som psykiska sjuksköterskor och samhällssjuksköterska.

Jag vill se till att vårt tillvägagångssätt är att stödja och stimulera människor till de områden där vi har brist.

På ett möte med Trump sa han: Jag har inte sökt en, jag har inte beviljats ​​en. Det är varken här eller där. Som presidenten har bekräftat i morse är NHS inte på bordet för handelsförhandlingar så det skulle inte finnas någon anledning till det.

Läs mer

Senaste brittiska politiska nyheter
Brev till Boris efter festen inställd Arbetskandidat förlorar pappa till virus Transgenderreformer skrinlagda Bailout för Coronavirus - vad betyder det

Se Även: