Elm guest house skandal: Första offret för paedo pensionat bryter hans tystnad

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En man som utsattes för sexuella övergrepp på VIP Pedophile Guest House

(Bild: Albanpix)



Ett offer för VIP -pedofilpensionatet har berättat för Sunday People om de fasor som hände där.



Den tidigare vårdhemmets föräldralösa säger att han och hans 12-åriga bror skickades av personal till Elm Guest House för en godbit.



Där lockades de in i cider- och öldrickande lopp för att få dem berusade och beordrades att klä sig i tjejers kostymer medan deras bilder togs.

Slutligen tvingades de ta del av elaka sexuella handlingar efter falska spel med göm-och-sök.

Offret, nu en familjefar, bröt i tårar när han berättade för Sunday People om hans mardröm vid Elm - och hur hans plågade bror dödade sig själv ett decennium efter att ha lämnat vården.



Han sa: De ansvariga har blod på händerna. Jag skulle inte tro att min bror är den enda som har tagit sitt liv på grund av detta.

Jag säger ifrån nu för att jag vill att rättvisa ska ske för mig och för min bror.



Det som hände var helt vidrigt. När vi berättade för personalen på vårdhemmet vad som hände på Elm brukade de säga ”De är vänner, de är bra människor”.

Ingen lyssnade på oss. Det har tagit 30 år för någon att lyssna.

Det tidigare pensionatet i exklusiva Barnes, sydvästra London, är nu centrum för en stor polisundersökning om en påstådd ring av sexuella övergrepp mot barn i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet.

Det sägs ha involverat högre politiker, showbiz -kändisar och medlemmar i kungahuset.

Det första offret som talade offentligt har avstått från sin lagliga rätt till anonymitet men Sunday People har valt att bara identifiera honom som Dave.

När han talade i sitt elegant inredda hem, omgivet av foton av sina egna små barn, berättade Dave hur han och hans ett år yngre bror togs om hand efter att deras änka mor dödade sig själv efter år av depression.

Lägenheter som tidigare var Elm pensionat

Lägenheter som tidigare var Elm pensionat

De skickades till Grafton Close barnhem i Hanworth, sydvästra London, 1978.

Dave var 13 när minibussutflykter till Elm åtta mil bort började.

Han sa: Vi fick höra att vi skulle till det 'goda huset' för en fest.

Det skulle inte vara mer än en handfull av oss åt gången.

När vi kom dit var det ett stort hus. Det var så stort att jag kände att jag var ett barn i ett dockhus.

Barnen eskorterades genom receptionen utan att signera gästboken och fördes till ett bakrum där en snett fest snart var i full gång.

Dave sa: Det skulle vara lätt att lyssna på musik, typ av mjuka saker och massor att dricka.

populära pojknamn 2019

Ibland skulle det vara så få som två vuxna där, andra gånger fler.

De lade på bord med Party Seven -öl - en stor burk med sju halvliter i - och cider.

Vi fick plastkoppar och skulle ha tävlingar för att se vem som kunde dricka det först.

De brukade få oss att klä ut oss, få oss att ta på oss outfits som älvkostymer avsedda för tjejer, sedan spela lekar med göm-och-sök med de vuxna som letar efter barnen.

När barnen hittades tvingades de delta i fruktansvärda sexuella övergrepp.

Dave sa: Det skulle bli blixtljus som gick av när någon gick runt och tog bilder. Allt detta skedde under dagen, vilken dag i veckan som helst.

Jag kommer ihåg att alla vuxna hade fina accenter. De brukade säga saker som 'Han är söt, han är fin'.

De skulle välja ut de vackra pojkarna, särskilt de som såg unga ut för sin ålder.

Daves vittnesmål ekar för tidigare barnskyddsarbetare Chris Fay, som säger att han visade bilder på barn klädda på så kallade Kings and Queens-fester vid Elm.

Ett fotografi sägs visa en tidigare Tory-minister i en bastu med en naken 14-årig pojke.

Dave hävdar att en man han träffade på pensionatet ordnade för honom att besöka hans lägenhet där han preparerades för att utföra sexhandlingar, sedan lämnade han ett par kilo fickpengar för att få honom att komma tillbaka.

Dave sa: Jag kan fortfarande se killens ansikte nu. Han var snygg och jag har sedan sett honom på tv.

Han var väldigt fet. Han sa att han inte bodde långt bort och sa till mig 'Om du går förbi på det sättet, kom och se mig'.

love island 2018 tävlande

Han skulle ge mig pengar. Vi fick inga fickpengar hemma och jag ville ha några.

Det får det att låta som att jag gjorde ett val men det var missbruk.

Elm Guest House -annons

Dave tillade: Jag hade förlorat min mamma och pappa, och när jag gick i skolan hade jag fått tagit ur mig.

Så då, till att börja med, var det som att 'äntligen någon tar notis om oss'. Men vi var sårbara, de var avsedda att ta hand om oss.

Dave sa att han trodde att det här är vad du måste göra för att komma vidare i livet, om jag inte gör det kommer jag att hamna i en felaktig form.

Daves bror Peter tog en dödlig överdos av droger 1994 sex dagar efter hans 28 -årsdag efter år av plåga som härrörde från misshandeln som han också utsattes för.

Man tror att han själv hade blivit en misshandlare.

Han lämnade en lapp om att han fruktade att han inte skulle kunna kontrollera sina våldsamma fantasier mot kvinnor om han förblev vid liv.

Peter fick behandling på Broadmoor säkerhetssjukhus och hans handläggare sa att hans psykiska problem delvis var ett resultat av de övergrepp han utsatts för under kommunal vård.

En rad i hans självmordsbrev tycktes hänvisa till detta. Den läste: Jag kommer att få de jävlarna.

Dave hävdade att Peter fick en utbetalning från Richmond-rådet-som övervakade Grafton-hemmet-efter att han klagade över sin behandling där.

Han anser att det är ett bevis på ett officiellt försök att dölja övergreppen.

Dave flydde mindre än två år efter att ha skickats till Grafton.

Han sa: I slutändan blev det bara för mycket för mig. Ingen kom någonsin för att hitta mig. Jag sov grovt och hamnade i fängelse.

Förra veckan fick Dave besök av två poliser från Met Polisens operation Fernbridge.

Enheten undersöker påståenden om en VIP -pedofilring vid Elm, som först togs upp i Commons av MP Tom Watson. Arresteringar väntas inom några veckor.

Dave, ett av ett tiotal offer som har intervjuats, tillbringade mer än en halvtimme med att diskutera sin tid i vården och pratade senare med poliserna om Elm via telefon.

Dave, som bor i en kuststad över 100 miles från pensionatet, fortsatte: När jag såg en bild av platsen på internet hoppade jag nästan ur stolen.

Det var samma hus som jag hade tagit för alla år sedan. Det har fått allt tillbaka. Det har vänt upp och ner på min värld.

Jag är en familjeman nu, jag har egna barn och jag trodde aldrig att allt detta skulle komma ut igen. Jag har inte kunnat sova sedan polisen kom hem till mig.

Folk säger åt mig att vara stark men det är inte så lätt.

I en sista förolämpning säger Dave att han skrev till Richmond -rådet och bad om pappersarbete om honom och hans bror, men fick veta att han skulle behöva betala £ 10 för att få all information skickad.

Han sa: Jag kunde bara inte tro det. Även nu är detta deras inställning. Det säger allt.

Cyril Smith MP (Bild: NEWSAMpix)

var ligger michael jackson begravd

Två VIP -spelare som är vanliga användare av Elm är MI5 -förrädaren Anthony Blunt som dog 1983 och Cyril Smith, den tidigare liberala MP för Rochdale som dog 2010.

På fredagen, efter att ha studerat en bild av Smith, sa Dave att den överviktiga politiken inte var den tjocka mannen som hade misshandlat honom.

I går vägrade Richmond -rådet kommentera påståenden att det hade betalat uppgörelser för att misshandla offer. Det skulle inte heller kommentera Dave och hans bror.

Men en talesman sade: Vi tar alla anklagelser om övergrepp på största allvar. Vi erbjuder vårt fulla stöd och samarbete till polisen.

Eftersom utredningen pågår är det olämpligt att kommentera ytterligare just nu.

Ägarna till Elm vid tidpunkten för den påstådda VIP-täckningen, Haroon och Carole Kasir, dömdes 1982 för att driva en homosexuell bordell.

Se Även: