Windbound recension: Sensationellt överlevnadsepos är definitivt en dold pärla 2020

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Det finns definitivt inte en brist på spel med öppen värld för tillfället, men det är inte ofta man hittar ett enkelt försök att sammanfläta olika stilar i en miljö.



5 Lives Studios Windbound ser ut att vinna hjärtan genom att locka spelare att överleva de mystiska underverken i dess vackra värld



Skeppsbruten på en okänd skärgård full av rester av en bortglömd civilisation, omgiven av stormiga hav, måste den unga krigaren Kara göra allt som krävs för att överleva.



falska svarta änka uk spindlar

Utan mat eller förnödenheter till sitt förfogande måste den vithåriga krigaren snabbt anpassa sig för att ta sig an de nya utmaningarna från hennes vackra nya omgivning.

Detta kanske inte låter som en minst sagt extremt originell miljö, men 5 Lives Studios leverans från början är fängslande och kommer att locka dig att veta mer.

Windbound har en fantastisk visuell stil



Windbound ser fantastiskt ut och erbjuder en cel-shaded konststil som påminner om spel som Legend of Zelda: Wind Waker.

Varje nytt område har en livfull färgdesign blandad med en rad drömmande nyanser som får spelare att helt enkelt vilja utforska världens fantastiska skönhet.



Karas karaktärsanimationer utspelar sig utan ansträngning, varje handling hon tar från klättring till simning känns verklighetstrogen.

Detaljerna i varje majestätisk best kommer att göra spelarna fascinerade av deras storslagna design och när spelarna tar sig längre in i äventyret blir de bara bättre.

Det som definitivt kommer att sticka ut är Windbounds soundtrack, som är helt situationsanpassat och flyter sömlöst under övergångar.

Oavsett om det är den lugna melodiska användningen av piano och violiner under segling eller de kraftfulla trumslagen under strid, känns varje låt som om den är noggrant utformad för att dra fram känslor från varje situation eller plats.

Kara ger sig ut på en episk resa

Spelare kommer att få välja mellan två olika lägen i början av spelet, Storyteller eller Survivalist. Spelare som bestämmer sig för att välja den roguelike stilen Survivalist-rutten måste starta om från kapitel ett i spelet men kommer att behålla föremål i inventeringen om de dör.

Detta är verkligen en svår avvägning, men Survivalist-läget inbjuder spelare att uppleva Windbound som det föreställdes av 5 Lives Studios.

Survivalist-läget är definitivt en ansträngande upplevelse som kommer att utmana spelare att vara innovativa i hur de tillverkar föremål, hur de jagar, använder mat och planerar seglingsrutter.

Storyteller-läget är för de spelare som vill fokusera på berättelsen och gå vidare genom spelet med mindre grus.

Spelare kommer att kunna behålla hela sitt lager vid döden och du kommer inte att förlora dina framsteg. Jag kommer inte att säga att det här läget är mycket enklare än Survivalist-rutten, men det är definitivt en mindre ansträngande upplevelse.

Äventyret utspelar sig över ett antal kapitel där spelare måste slutföra ett specifikt mål medan de håller sig vid liv.

Det första avsnittet ser till exempel att Kara måste hitta tre reliker för att öppna en portal till nästa område.

Varje område är enormt och beroende på vilket läge du väljer kommer förmodligen att diktera hur mycket du ser av det.

Det är helt enkelt inte vettigt att gå på upptäcktsfärd helt från början eftersom du kommer att sakna mat och föremål.

Vart och ett av kapitlen som jag har spelat hittills har varierat ganska mycket, vilket uppmuntrar spelare att använda och anpassa alla färdigheter de lärt sig från föregående kapitel.

Strid kan vara knepigt

vad betyder 260

Windbound är en perfekt blandning av överlevnad och action, men redan från början - innan spelaren kan skapa avancerade vapen - är överlevnad nyckelelementet.

Spelare kommer att ha två barer som de kommer att behöva övervaka, stamina bar och hälsobar.

Att utföra alla Karas nyckelåtgärder som att klättra, simma, springa och segla kommer att tömma uthållighetsstången, och det värsta tänkbara scenariot är att segla utan mat och din uthållighet tar slut.

När uthålligheten har tagit slut kommer Kara att gå in i svältläge och hennes hälsa kommer att börja minska tills du hittar mat att äta, så se till att säkra det du behöver innan du ger dig ut på äventyr.

Spelare kommer snabbt att upptäcka att de har begränsat utrymme i sitt lager, så att välja rätt föremål är ett måste, liksom att komma ihåg små detaljer som att inte bära rått kött för länge eftersom det kommer att förstöra.

Däremot kommer spelare att kunna skapa extra föremålsutrymme när de går framåt.

När spelare väl kommit in i flödet av att skapa och införskaffa väsentligheter kan de börja tillfredsställa sin känsla av äventyr eftersom det finns mycket att upptäcka eftersom Windbound-världen är ganska stor.

Segling är glädje, men det finns varningar

Att skapa i spelet är ganska enkelt, allt du behöver för att göra ett nytt föremål finns runt omkring dig.

Naturligtvis när du går längre in i spelet kommer du att hitta specifika föremål som gör att spelaren kan skapa mer effektiva verktyg.

Hantverksmenyn är uppdelad i olika sektioner: överlevnad, vapen, båt och mer,

Jag upptäckte att varje avsnitt visar dig föremål som du för närvarande kan tillverka på din plats.

När du utforskar öar kommer du att upptäcka att fler alternativ blir tillgängliga som att skapa bränder, tillverka yxor och mer.

Spelare kommer också att hitta föremål som benstippade spjut som är mycket praktiska tidigt.

Det finns en underbar fiendedesign

Huvuddelen av Windbound är segling eftersom Kara kommer att använda sin flotte för att utforska skärgården.

Spelare kommer att börja med en liten kanot och paddla, men allt eftersom framsteg görs kan du lägga till extra element och till och med skapa bättre uppgraderade versioner.

Seglingsmekaniken är fantastisk men erbjuder fortfarande vissa utmaningar.

När spelaren får möjligheten att använda ett segel på sin båt blir saker mycket mer komplexa eftersom du måste vinkla det precis rätt för att maximera vinden.

Men jag tycker att det borde finnas ett alternativ att växla mellan din paddel och segel.

När seglet väl är uppe kan du inte ta ner det, vilket visar sig vara ett problem när det inte finns tillräckligt med vind eller om du bara vill paddla ett annat område.

Senaste spelrecensioner

Kampen är ganska enkel, spelare kan undvika och attackera sin fiende, det finns en låsningsfunktion för mano en mano möter, men de flesta av Karas byten kommer att behöva en genomtänkt strategi för att besegra dem.

Att få föremål som det benspetsade spjutet fick mig tidigt att känna mig oövervinnerlig, men detta elddop fick mig tillbaka till kapitel ett för min arrogans.

sharon och keanu eastenders

Istället för att gå och attackera varje fiende med dina begränsade vapen bör spelare välja att sakta förfölja sitt byte och engagera sig.

Strid kan ibland vara frustrerande och känns lite trögt jämfört med liknande spel.

Detta är verkligen en av 2020-talets dolda pärlor, och överlevnadsentusiaster kommer att vilja fastna i denna ansträngande men vackra upplevelse.

Med det sagt finns det fortfarande några funktioner som strid som kunde ha varit lite mer flytande med skarpare svar, men totalt sett är det verkligen en oförglömlig upplevelse.

Windbound släpps den 28 augusti för Nintendo Switch (versionstestad), PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia och Microsoft Windows

Mest lästa
Missa inte

Se Även: