Gary Rhodos svalande huvudskadevarning år innan dödlig hjärnblödning

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Tv-kocken Gary Rhodes varnades av läkare om riskerna med ytterligare en huvudskada efter att han drabbats av en blodpropp i hjärnan i en nära dödsolycka när han var tonåring.



Gary, som dog på tisdagskvällen, var 19 år när han träffades av en skåpbil medan han arbetade på Hilton i Amsterdam.



Han genomgick åtta timmars hjärnoperation som beskrevs som kockens sista chans & apos; efter olyckan.



Hans mamma, Jean, sa: 'Det var en situation på liv och död och helt ärligt, de förväntade sig inte att han skulle leva.'

Gary drog igenom efter ett tufft sex månaders rehabilitering och avslöjade i en intervju med Daglig post att läkare hade varnat honom för att vara 'mycket försiktig' efter olyckan i augusti 1979.

pete burns dödsorsak

Han sa: 'Jag älskade att spela fotboll i skolan, och det var min dröm, som alla pojkar, att spela för Manchester United.



”Läkarna sa inte till mig att inte spela mer, bara för att vara mycket försiktig på grund av risken för ytterligare en huvudskada. Men för mig är det inte värt risken, så jag spelar inte alls. Jag tycker dock om att spela tennis med mina söner, Samuel och George. '

Gary Rhodes drabbades av en blodpropp i hjärnan efter en olycka när han var 19 (Bild: Dela ut bild)



I morse bekräftade Garys familj att den tidigare Masterchef -stjärnan drabbades av en dödlig blödning i hjärnan efter att ha kollapsat hemma.

Jenna Dewan steg upp

I ett uttalande sa de: 'För att få slut på smärtsamma spekulationer kring den plötsliga bortgången av vår älskade Gary Rhodes OBE, kan familjen Rhodes bekräfta att efter en lyckad dagskytte med Rock Oyster Media för ITV här i Dubai återvände Gary hem i en mycket glad stämning för en lugn kväll med sin fru Jennie.

'Efter middagen kollapsade Gary tyvärr i deras bostad och fördes till sjukhus men gick tyvärr bort på grund av subduralt hematom. För närvarande finns det inga andra detaljer och familjen skulle igen begära sekretess kring denna mycket tragiska förlust och återigen tacka vänner och familj för deras pågående stöd just nu.

Garys bror, Chris, ändrade sin Facebook -profil till bilder på sin bror tidigt på måndagsmorgonen.

bästa billiga surfplattan under 100 £

Ett produktionsbolag som arbetade med kocken på en ny tv -serie hade sagt att han dog efter att ha insjuknat under inspelningen.

Gary och fru Jennie (Bild: Alan Davidson/REX/Shutterstock)

I ett uttalande sa Rock Oyster Media och Goldfinch TV: 'Gary var mitt i inspelningen av en underbar ny serie med Rock Oyster Media för ITV från sin bas i Dubai.

'Gary blev mycket plötsligt sjuk hemma under filmavbrottet och dog kort efteråt.

john diamond nigella lawson

'Produktionen stoppades uppenbarligen så snart Gary blev sjuk och medlemmar i Rock Oyster Team kvar i Dubai för att försörja familjen så gott de kan.'

I intervjun 2001 berättade Gary om hur han var angelägen om att förbättra sin hälsa efter olyckan:

Han sa till Daily Mail: ”Det enda jag gör för att förbättra min hälsa är att arbeta med att stärka mina ryggmuskler.

Jamie Olivers hyllning till Gary

'Jag lider av en dålig rygg, orsakad av att jag hela tiden böjer mig och hackar, och då och då kan det bli ganska otäckt. Jag känner inte en kock som inte lider av det.

Jag gick till en kiropraktor och han har föreslagit ett antal övningar som jag har hjälpt. '

På tal om olyckan förklarade han: 'Jag kommer inte ihåg något om det och vet bara vad min mamma berättade för mig senare.

fury vs wilder time uk

Läs mer

Gary Rhodes RIP
Kändiskocken dör 59 år gammal Inuti kärleksfullt äktenskap med Jennie Garys dödsorsak Hur han övervann den tragiska olyckan

'Jag sprang efter en spårvagn och tittade fel väg. Jag var inte van vid spårvagnar mitt på vägen eller bilar som körde åt fel håll, och en skåpbil slog mig. Jag vaknade på sjukhuset ungefär en vecka senare.

'På den tiden trodde de inte att jag skulle ta mig igenom eftersom jag hade en blodpropp i hjärnan. Jag opererade hjärnan för att få bort den, och jag kunde inte jobba på sex månader.

'En av de fruktansvärda biverkningarna var att jag tillfälligt tappade luktsinnet, vilket var skrämmande eftersom jag trodde att det skulle innebära slutet på min karriär.'

Se Även: