Wales vs Australien rugby poäng: Dan Biggar sparkar sen vinnare

Rugby Unionen

Ditt Horoskop För Imorgon

Wales spelare firar sin seger över Australien under höstens internationella match på Principality Stadium(Bild: PA)



Ersättningsbacken Dan Biggar sparkade en sen straff då Wales hävdade en första framgång över nemesis Australia på 14 matcher.



I en felsträckt 9-6-seger på Millennium Stadium på lördagen slog värdarna motståndarna för första gången på ett decennium för att öka deras självförtroende inför nästa års Rugby-VM.



Australiens lås Ned Hanigan straffades för att han inte rullade iväg efter att ha gjort en tackling och Biggar sparkade Wales till en berömd vinst.

Det var en hårt omtvistad match som såg att båda sidor begick många otvungna fel och visade på en brist på framkant i anfallet.

Wales Leigh Halfpenny, vanligtvis så dödligt utanför tee, landade två straffar men missade också två mycket sparkbara trepoängare - den andra från direkt framför stolparna på en nervös natt i Cardiff.



Det var ingalunda en klassiker, men för Wales tränare Warren Gatland är det ett potentiellt avgörande ögonblick i hans uppbyggnad till det globala uppvisningsstycket i Japan nästa år när sidorna kommer att mötas igen i första omgångens poolskede.

17:49

Wales 9



Försök:

Straffar/tappmål: Halfpenny x2, Biggar


Australien 6

Försök:

Straffar/tappmål: Foley, To’omua

19:21

En mästerskärm från Wales

Sefa Naivalu i Australien tacklas av Ross Moriarty och Hadleigh Parkes(Bild: Getty Images)

19:18 19:16

Heltid: Wales 9-6 Australien

Vilken lättnad för Wales. Ett decennium utan att slå Aussies. Idag hade du en känsla av att de kanske skulle kunna välta rekordet, och det gjorde de.

Dan Biggars sena straffkonvertering visade sig vara skillnaden i en hårt omtvistad affär.

Poängen var jämna med tre stycken under större delen av matchen, och det såg ut som om Wales kan lämna två förstörda straffar från Leigh Halfpenny under första halvlek.

Halfpenny fick Wales tillbaka i fronten dock, men strax efter Matt To-omua drog Australien nivå, innan Wales backen ersattes av Biggar.

Och 29-åringen visade nerver av stål när han krossade sin straff rakt mellan Australiens stolpar för att täta en betydande seger.

Wales spelare firar sin seger över Australien under höstens internationella match på Principality Stadium(Bild: PA)

19:11

Straff till Wales! Och det är över! 10 år utan vinst mot Australien - 13 matcher. Men de får äntligen vinsten de har letat efter.

19:10

Bra drag framåt från besökarna. De fortsätter att pressa fram i jakten på en kvittering

19:10

Vi har övertid nu. Australien har bollen och det är sista chanssalongen för dem nu. Genia kommer att mata in i scrummet

19:10

Wales 'Liam Williams i aktion med Australiens danska Haylett-Petty(Bild: REUTERS)

19:09

Australien försöker desperat bryta fram nu men Wales vänder sig tack vare Josh Adams. Australien är nu dock fördelen och det är tillbaka för scrum.

19:08

STRAFF! Biggar gör mål

Biggar krossar den rakt ner i mitten mellan de två stolparna. Wales framför med bara några minuter kvar. Kan de hålla ut?

Wales Dan Biggar sparkar vinnaren mot Australien(Bild: PA)

black friday 2020 uk datum
19:06

Wales har nu en straff i andra änden. Halfpenny har gått av. Biggar kunde nu ta vinnaren några ögonblick efter att ha kommit in som sub.

19:04

STRAFF! To-omua gör poäng för Australien

Matt To’omua kommer nu att sparka efter mål från en lång väg ut - och gör mål! Australien är tillbaka på nivå!

Matt To'omua i Australien sparkar en straff under den internationella vänskapsmatchen mellan Wales och Australien(Bild: Getty Images)

19:03

Anscombe har också tagit ett knä mot huvudet inför Australiens straff. Halfpenny är nu på väg av planen och kommer att ersättas av Dan Biggar som hälsas med hänförda applåder från publiken

19:02

Det var en mycket sen och hög tackling från Samu Keravi på ett halvt öre. Han hoppade för att blockera Halfpennys spark men slutade med att han kraschade in i Walesmannen med en axel i huvudet. Halfpenny verkar vara ok och det såg oavsiktligt ut då domaren bestämde sig för att inte vidta åtgärder

19:00

Liam Williams vinner besittning efter ett misstag från den australiensiska backlinjen. Wales nu på attacken men Australien får en snäll avböjning och de rensar bort det. Bara så långt som Halfpenny som är tillplattad efter att han sparkat bort den

18:59

Australien drar tillbaka Jack Dempsey för Ned Hanigan när de letar efter välbehövliga poäng

18:56

STRAFF! Halfpenny konverterar

Halfpenny gör om straffet och Wales har äntligen en ledning som de kan hålla kvar. Backen gör upp för sina tidigare missar och Wales står framför med tio att spela

18:54

Bollen kommer utanför men Australien försvarar sig bra. Wales rusar fram och vinner straffet på ett bra läge. Halfpenny kommer att sparka för stolparna från en mycket liknande position som där han missade från i första halvlek. Stor chans för Wales att ta ledningen.

18:53

Straff ges till Wales. Anscombe kommer att sparka för beröring när de ser ut för att hålla trycket på. De ser mer sannolikt ut att göra mål under den sista kvarten

18:51

Australien ser ut att spela sig ut men tillgriper sparken och det är en Wales lineout precis innanför deras motståndares hälft.

18:51

Australiens flygel Israel Folau (L) tacklas av Wales Liam Williams(Bild: Getty Images)

18:50

Wales plöjer fram nu men domaren slutar spela för en scrum

18:48

Wales stjäl dock besittningen men ge den direkt tillbaka till Australien. Dålig spark från Elis Jenkins som precis har anslutit sig till handling. Australien sparkar beröring bakom sin egen försökslinje och det är en chans som slösats bort för hemmalaget.

18:47

Det har gått en timme här. Poängen är fortfarande 3-3. Ingen sida har kunnat ta kontrollen och som det ser ut skulle du kämpa för att se var ett försök kommer ifrån.

18:47

Skägg och Lydiate iväg för Wales. Cory Hill och Ellis Jenkins är igång.

18:45

Wales kör framåt, Josh Adams tacklas. Och igen, det är ytterligare en knackning. Besittningen går tillbaka till Australien och pingis mellan sidorna fortsätter.

18:43

Wales sparkar den länge men Beale tar tillbaka den. Genia hittar Hooper men Aussie -kaptenen knackar på och det blir en Walesboll igen.

18:42

Straff till Australien. Det här är verkligen ett spel fram och tillbaka. Ingen tar riktigt tag i spelet i nackskuren. Inga verkliga chanser skapas. Ett försök kan göra det för båda sidor.

18:41

Nicky Smith gör plats för Wales då ersättaren Rob Evans ansluter till första raden

18:40

Australien störtar och Wales lyckas rensa fältet. Josh Adams missar sin tackling men Wales omgrupperas bakom Haylett-Petty och tvingar sedan ut straffet från Australien. Det blir en scrum nere i Australiens halvlek - en bra spelfas där för walesarna

Se Även: