Luther säsong 6: Släppdatum, cast, plot, trailer, Netflix -tillgänglighet

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: BBC)



Har vi sett den sista av den store John Luther?



Det hyllade BBC -kriminaldramat Luther sände sin femte serie tidigare på året på BBC, med serien som nu visas i USA på BBC America.



Avsnitten såg John (Idris Elba) jaga en ny mördare medan han tog itu med den psykopatiska Alice Morgans (Ruth Wilson) återkomst, och avslutade loppet med några brutala dödsfall och frågor om vart karaktären skulle gå vidare.

linda harrison ade adepitan

Men är det det sista vi får se av detektiven?

Här är allt vi vet om en sjätte serie i serien - och ett eventuellt hopp till den stora skärmen.



Luther säsong 6 släppdatum

Det har varit en viss förvirring om huruvida ännu en säsong av kriminaldramat överhuvudtaget kommer, med stjärnan Idris Elba som antyder att nästa steg skulle vara en film istället.

Elba hade tidigare berättat Imperium : 'Den här säsongen är inte slutet. Men det finns några verkliga förändringar som kommer att hända. '



Men berättade han senare Digital spion att den femte säsongen var mer en uppsättning för en filmisk utflykt.

'Jag tror inte att vi kommer att göra för många tv -versioner av det - nästa steg är att göra en film', sa han. 'Den här säsongen har filmen mycket i sikte. Om det finns en film kommer den på något sätt att kopplas till den här säsongen.

betydelsen av nummer 57

Luther säsong 6 cast

(Bild: BBC)

Idris Elba skulle naturligtvis behöva vara tillbaka som John Luther, oavsett om han sitter i eller utanför fängelset.

Dermot Crowley kommer sannolikt att återuppta sin roll som DSU Martin Schenk, medan Paul McGann kan återvända som avlidne Zoe Luthers partner Mark North.

Patrick Malahide avslutade också säsongen med sin karaktär av kriminalherren George Cornelius bakom galler, så att han kunde göra en comeback.

Annars bet de flesta andra nyckelspelarna i dammet, med fan-favoriten Benny (Michael Smiley) som dödades, innan nybörjaren DS Halliday (Wunmi Mosaku) mördades av Alice i finalen.

(Bild: BBC)

På tal om Ms Morgan, det såg ut som om det äntligen var slutet på katt- och musspel, då Alice tycktes falla till hennes död i slutet av säsongen.

Men vi skulle aldrig utesluta en chockåterkomst.

Luther säsong 6 tomt

(Bild: BBC)

Vi har ingen aning om var nästa uppsättning avsnitt kommer att gå, men det kommer troligen att hämtas från cliffhanger av Luther som sitter i polisarrest för att ha dödat mördaren som dödade Benny, som han är oskyldig till.

jake paul fight time uk

Verkar som en bra utgångspunkt.

Luther säsong 6 trailer

Säsongen har inte ens filmats ännu, så vänta inte på en trailer snart.

Luther på Netflix

(Bild: BBC)

De fyra första säsongerna är tillgängliga på Netflix UK, men hela serien - inklusive den senaste femte säsongen - är tillgänglig på BBC iPlayer.

Vill du ha mer Luther? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

nästa tyson fury kamp

Läs mer

Luther säsong fem
Är Alice död? Inspelningsplatser Kasta Sammanfattning av säsong 4

Se Även: