Strictly's Motsi Mabuse säger att hon har tappat över två sten efter att ha tappat choklad

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Strictly Come Dancing -domaren Motsi Mabuse känns vältränad och fantastisk vid 40 med WW

Strictly Come Dancing -domaren Motsi Mabuse känns vältränad och fantastisk vid 40 med WW



israel adesanya kamp tid

Dansstjärnan Motsi Mabuse har avslöjat att hon känner sig pigg och fantastisk vid 40, efter år av att hantera pressen att se ut på ett visst sätt som dansare.



Strictly Come Dancing -domaren medger att hennes uppfattning om en frisk kropp har förändrats ständigt under hennes karriär men hon har nu bestämt sig: Jag ska låta min kropp tala till mig - och jag kommer att lyssna.



Motsi, som firade sin milstolpe i förra veckan, säger: Tävlingsvärlden är inte den bästa typen av utrymme att vara på så länge. Det förstör det hälsosamma sätt som en kropp ska vara och sedan fastnar du med den mentaliteten.

Det är något som har bekymrat henne sedan barndomen, med sin vikt som varierar under hela hennes liv. Hon avslöjar: När jag var barn skulle alla säga 'herregud, du är så tunn, så då fick jag en grej om att vara för tunn. Sedan hände puberteten och förändringar inträffade och alla sa till mig att gå ner i vikt så jag blev supertunn igen.

Motsi Mabuse känner sig piggare och mer fantastisk än någonsin

Motsi Mabuse känner sig piggare och mer fantastisk än någonsin (Bild: Motsi Mabuse / Venice Beach)



Hon beskriver bilder på henne från den tiden som otroliga och erkänner, jag kunde inte äta normalt, jag var galen innan hon till slut insåg: Det här är inte bra.

Den glamorösa TV-stjärnan och mamma till en tvåårig dotter fokuserar nu på att få den kropp som är rätt för hennes hälsa och hennes sinne. Hon säger: Nu försöker jag bara ta reda på vem jag är? Jag är en mamma, en affärskvinna och alla dessa andra saker. Hur ska det se ut?



Motsi, som har varit domare tillsammans med Shirley Ballas, Craig Revel Horwood och Bruno Tonioli sedan han kom till showen 2019, är en ambassadör för WW - det nya namnet på Weight Watchers.

som vann jag är en kändis
Motsi (höger) med andra strikta domare Craig Revel Horwood (vänster) och Shirley Ballas (mitten)

Motsi (höger) med andra strikta domare Craig Revel Horwood (vänster) och Shirley Ballas (mitten) (Bild: BBC)

Hon tappade inledningsvis lite vikt med programmet efter att ha fött sin dotter med danspartner och make
Evgenij Voznyuk, men sedan inträffade lockdown.

Precis som många andra erkänner Motsi att det har varit en tuff resa, utan kontakt med ansikte mot ansikte med familjen, inklusive hennes strikt dansersyster Oti och dansskolan som hon driver i Tyskland måste stänga.

Hon säger: Jag kände mig förlamad. Jag hade mycket ångest och sedan fick jag ett slags väckarklocka, 'vad är det du gör nu?'

Så när jag kom tillbaka från Strictly tänkte jag att ”denna lockdown kommer att bli annorlunda.”

Sedan januari säger Motsi att hon har tappat 1 kilo med WW

Sedan januari säger Motsi att hon har tappat 1 kilo med WW (Bild: Motsi Mabuse / Venice Beach.)

Sedan januari har hon tappat 1: a kilo genom att träna fem dagar i veckan och göra ändringar i hennes kost, till exempel byta choklad till bär, ta hennes totala viktminskning med WW till 2: a 3lbs.

Trots att hon har nått 40 säger Motsi att hon inte har några problem med åldrandet och faktiskt njöt av att se tillbaka på hur mycket hon har uppnått det senaste decenniet.

Hon förklarar: Jag tittade tillbaka till min 30: e och allt som har förändrats - jag har skilt mig och gifter mig om, jag är mamma, jag började jobba på tv i Tyskland och arbetade sedan med tv i Storbritannien, jag har ett företag. Det är som woah!

Motsi Mabuse och hennes man Evgenij Voznyuk

Motsi Mabuse och hennes man Evgenij Voznyuk (Bild: Getty Images)

hur lång är rylan

Att hålla fast vid den känslan av prestation och självförtroende är viktigt, med tanke på den kritik som oundvikligen kommer hennes väg med att vara på skärmen.

Motsi har fått kommentarer om sin vikt på sociala medier, men försöker fokusera på vad hon tycker om sitt utseende och sin egen känsla av välbefinnande.

Hon är också imponerad av förslag som hon redigerade de senaste bilderna och insisterade på att de är resultatet av det hårda arbete hon har lagt ner i år.

Motsi Mabuse har fått en godbit med tittarna på Strictly Come Dancing

Motsi Mabuse har fått en godbit med tittarna på Strictly Come Dancing (Bild: BBC)

Tanken om att inte ändra foton för att skapa orealistiska bilder är särskilt viktig för henne, om det ger en felaktig uppfattning till några intryckbara följare.

kupolhus till salu

Hon säger: Jag är orolig för att unga tjejer känner press från sociala medier om hur de ska se ut. Vi behöver rösterna som talar om egenvård för att vara högre.

Men kritik av hennes vikt är inte det enda som oroar Motsi om sociala medier. Hon har också fått hantera rasistiska kommentarer.

Dansande systrar Motsi, Phemelo och Oti Mabuse (höger)

Dansande systrar Motsi, Phemelo och Oti Mabuse (höger) (Bild: Internet okänd)

Oti Mabuse (i mitten) och hennes systrar Motsi (vänster) och Phemelo

Oti Mabuse (i mitten) och hennes systrar Motsi (vänster) och Phemelo (Bild: Instagram)

Det är inte en fråga om det händer, det är ett faktum, säger hon sorgset. Det påverkar alltid mig, och jag måste reflektera och typ återvända till mig själv.

Jag delar min sårbarhet med min familj och vänner så att de kan stödja mig i det ögonblicket. Hon är glad över att se de aktuella konversationerna om ras som tar upp vad som fortfarande behöver förändras i detta land, men är tydlig med att för att saker och ting verkligen ska kunna förbättras måste varje person engagera sig.

vart ska man åka på semester i april

Det är fantastiskt att vi har människor som är aktivt engagerade i att multiplicera rösterna, men det räcker inte om bara svarta människor talar om ras, förklarar hon. Det måste vara ett inkluderande samtal med alla som har en röst och alla väljer en sida.

Motsi växte upp i Pretoria i Sydafrika innan han flyttade till Tyskland

Motsi växte upp i Pretoria i Sydafrika innan han flyttade till Tyskland (Bild: Internet okänd)

Motsi, som växte upp i Pretoria i Sydafrika innan han flyttade till Tyskland, fortsätter: Dagarna med att vara vaga är förbi. Antingen är du det, eller så är du inte det, och du måste vara högljudd om det.

Huruvida Motsi återvänder Strikt i år ligger i luften efter att hon anmält sig till Let’s Dance -turnén som är planerad att
springa samtidigt.

Turnén för det tyska tv -programmet, som hon också bedömer, är planerad till november - även om Craig Revel Horwood har försäkrat tittarna om att det kan vara möjligt för henne att flyga fram och tillbaka.

Strictly Come Dancing systrar Motsi Mabuse (höger) och Oti Mabuse

Strictly Come Dancing systrar Motsi Mabuse (höger) och Oti Mabuse (Bild: Internet okänd)

Hennes syster Oti sa tidigare i veckan att hon känner att serien 2021 kommer att bli hennes sista, vilket har överraskat Motsi.

Hon säger: Jag måste prata med Oti, jag tror inte att vi skulle säga något sådant utan att prata med familjen.

*För att registrera dig för myWW+ gå till ww.com/JoinMotsi och se hur WW kan fungera för dig.