Kan jag ge min hund isbitar att svalna? RSPCA avgör debatten med bästa tips

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

En hund slickar en isbit för att svalna i värmeböljan(Bild: )



När värmeböljan fortsätter att växa över Storbritannien är det viktigt att du tar hand om dina husdjur såväl som dig själv.



Temperaturerna kommer att stiga så högt som 37C i vissa delar av Storbritannien den här veckan, så om du tror att du känner värmen kan du föreställa dig hur det är för våra lurviga vänner.



Det är en allvarlig fråga - hundar kan drabbas av värmeslag inom några minuter, en hund dog tragiskt av värmeslag under sin morgonpromenad tidigare denna månad. Det är viktigt att de har tillgång till kallt vatten och skugga.

Människor har delat med sig av alla typer av förtjusande bilder av deras valpar som mumsar i isbitar för att kyla ner sig.

Men även om vatten är avgörande för att se till att husdjur håller sig hydratiserade i värmen - är det verkligen säkert för våra valpkompisar att tugga på isbitar?



Is kan hjälpa till att kyla ner hundar (Bild: )

RSPCA: s råd om att ge hundar isbitar

Ämnet har väckt mycket spekulationer från hundägare och veterinärer. Vissa föreslår att att ge hundar is på varma dagar faktiskt kan göra dem uppblåsta, en större risk för större hundar.



Vi bad experter att komma till sakens sanning, och RSPCA säger att det är okej att ge is till hundar och föreslår till och med att ge valpar alla slags frysta godsaker för att hålla temperaturen nere.

'RSPCA rekommenderar att du fryser in hundens vattenskål eller kong innan du lägger vatten eller färska godis inuti (för att hålla dem svala längre). Vi rekommenderar också att du lägger isbitar i ditt husdjurs vatten eller gör frysta godis för att kyla ner dem, säger en talesperson för djurräddningsorganisationen till NEWSAM.

Ted Chihuahua svalnar från solen (Bild: )

Vissa veterinärer har sagt att de tror att is kan orsaka tandskador för hundar, så det är en bra idé att hålla ett vakande öga på dem när de äter.

Dr Susan C. Nelson, en klinisk professor vid Veterinary Health Center vid Kansas State University sa till PetMD : Ju större och hårdare kuben är, desto större är chansen att detta inträffar.

Att erbjuda hundar mindre kuber eller till och med isspån kan hjälpa till att förhindra detta problem.

Läs mer

Hjältedjur
Hjältekatt skyddar pojken från hund Katten hoppar till barns försvar Hund leder främlingar till instängd ägare Katt räddar pojke från mobbare

Bästa tips för att hålla hundar svala i varmt väder

RSPCA har några andra bästa tips för att hålla hundar svala i det varma vädret:

  • Ge valparna en fuktig handduk att ligga på eller kanske ett ispaket inslaget i en handduk
  • Hundar kommer förmodligen att älska en plaskdamm att plaska runt i och hålla sig sval.
  • Lämna aldrig din pooch i en varm bil, även om det bara är en kort stund. Temperaturerna kan snabbt stiga till 47C vilket kan leda till döden.

  • Använd sällskapsdjur som är säkra för husdjur på utsatta delar av ditt husdjurs hud, så att de inte bränns.

Se Även: