Hur Thomas Cook valutakort kommer att fungera efter reseföretagets kollaps

Thomas Cook Kollapsar

Ditt Horoskop För Imorgon

Vad händer med pengarna på ditt kort?(Bild: ARMANDO BABANI / EPA-EFE / REX)



Det var utformat för att vara ett enkelt sätt att organisera dina semesterutgifter - men vad händer med alla pengar på ditt Lyk- eller Cash Passport -konto nu har Thomas Cook likviderats?



toju kulor av stål

Med korten kan du ladda in pengar från ditt bankkonto och sedan växla mellan 10 valutor utan avgifter.



Du kan också använda den för att betala för saker utomlands, eftersom kortet fungerade genom MasterCard för semesterutgifter.

Det låter dig också låsa in växelkurser i förväg - något som många människor kommer att ha gjort när pundet sjönk under de senaste månaderna.

Men den goda nyheten är, till skillnad från semesterkuponger , Thomas Cooks valutakortsägare bör fortfarande kunna fortsätta använda dem som vanligt efter att företaget kollapsade.



Det beror på att tjänsten tillhandahålls av Wirecard Card Solutions Limited, med pengarna på dem skyddade separat från företaget.

Som de senaste villkoren förklarar: 'Dina pengar skyddas dock på ett brittiskt kreditinstitut där de är inhägnat och betecknas som kundmedel.'



Kortet hanteras till och med separat, hanteras av Mastercard Prepaid Management Services Limited (Card Services), så bör fortsätta att fungera också.

Mastercard berättade för NEWSAM Money: Resekortet med flera valutor för Thomas Cook påverkas inte av dagens nyheter.

7 11 nummer

”Korthållarnas pengar påverkas inte eftersom medlen inte innehas av Thomas Cook, utan av Wirecard Card Solutions Limited (Wirecard) som emittent.

'Kortinnehavare kan fortsätta använda sina kort som vanligt.

Ska du fortsätta använda den?

Är det dags att släppa kortet? (Bild: PA)

Läs mer

alex scott jamie redknapp
Thomas Cook går sönder
Omkring 15 000 britter räddade hittills Memorabilia från senaste flygningar på eBay Bröllopsfest på 45 strandade på flygplatsen Vad det betyder för dig och din semester

Det förbetalda kortet från Thomas Cook fungerar på ett liknande sätt som ett bankkort så det kan vara till stor hjälp för semesterfirare som inte vill behålla massor av kontanter eller kort på semester.

För att använda det måste du förinstallera kortet med dina utgifter och sedan använda det i bankomater och i butiker - appen betyder också att du kan spåra dina utgifter, vilket är användbart när det gäller kontaktlöshet.

Kortet har ingen laddningsavgift - men du måste betala 2% av din transaktion för att överföra dina pengar tillbaka till pund.

Det finns också bankomateravgifter för att använda den i en kassa.

NEWSAM Money -tester visar att medan webbplatsen fortfarande lever verkar det för närvarande att avvisa ansökningar om nya kort.

Att anta att det kommer att fortsätta fungera på obestämd tid på samma villkor är en annan sak.

Utan varumärket Thomas Cook för att hjälpa försäljningen verkar det rimligt att anta att ändringar kommer att göras i framtiden.

Dessutom är korten, även om de har ett bra värde, inte det bästa erbjudandet på marknaden för tillfället.

Som sådan kan det vara fråga om att använda pengarna som redan finns på den och sedan byta till en som passar dig bäst.

när tar covid slut

Enligt MoneySavingExpert är de bästa förbetalkorten just nu från Vi byter och FairFX .

Alternativt kan du få perfekta växelkurser och ingen provision genom att ta ut ett kort som är gratis att använda utomlands som t.ex. Revolut och Stare .

Se Även: