Prunellavågar kan fortfarande fungera men har tappat i stort sett allt korttidsminne

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Fawlty Towers-stjärnan Prunella Scales kan fortfarande fungera trots att det nästan inte har något korttidsminne, har hennes son sagt.



Skådespelerskan, 88, som spelade Sybil Fawlty i den ikoniska komediserien, avslöjades att han kämpade med Alzheimers 2014.



Men hennes son, som för närvarande spelar huvudrollen i Channel 5's All Creatures Great And Small, har avslöjat att hans älskade mamma fortfarande kan arbeta eftersom hon fortfarande läser ganska bra.



Skådespelaren Samuel West berättade för Daily Star att hans mamma har svårt att följa konversationer och har praktiskt taget inget korttidsminne, men det finns extraordinära områden som fortfarande finns där.

88-åringen kan fortfarande arbeta trots att hon nästan inte har något korttidsminne, har hennes son sagt (Bild: Getty Images)

Samuel förklarade att han var frustrerad över att fler inte anlitar hans mamma för att läsa och spela in ljudböcker eftersom hon 'fortfarande läser ganska vackert'.



tecken på att din mens kommer imorgon

Prunella blev ett känt namn på 1970 -talet som Sybil på den enormt framgångsrika BBC -komedin i ett hotell i Torquay.

Samuel, 54, som har rollen som Siegfried Farnon i Channel 5: s omstart av alla varelser, berättade för publikationen att trots hennes diagnos: 'Min mamma mår bra faktiskt.



Connie Booth som Polly, Prunella Scales som Sybil Fawlty, John Cleese som Basil Fawlty och Andrew Sachs som Manuel (Bild: BBC)

'Hennes Alzheimers är en form som lämnar henne ganska glad som helt är slumpmässig och jag räknar oss som mycket lyckliga.

Det sägs att Prunella blir alltmer döv men bedövar sin son för bara några veckor sedan när hon reciterade 1800 -talets engelska poet Robert Brownings dramatiska monolog A Toccata Of Galuppis helt från minnet.

Samuel sa: 'Till min otroliga förvåning upptäckte jag att hon vet allt utantill.

'Jag tycker att det är utomordentligt svårt att sörja förlusten av någon som fortfarande är med oss ​​men inte riktigt finns där längre. Sorgen slutar aldrig.

Nicky Henson och Prunella Scales i Fawlty Towers

”Vi är välsignade att hon inte är lika arg och förvirrad som många Alzheimers drabbade är.

'Men det är frustrerande att människor inte använder henne oftare för att läsa, för som hon har bevisat läser hon fortfarande ganska vackert.'

Prunella sågs senast på den lilla skärmen 2019 när hon och skådespelarmannen Timothy West, 85, medverkade i Channel 4 -dokumentärserien Great Canal Journeys.

Den femåriga löpningsserien såg henne trotsa sin demensdiagnos och åka till destinationer så långt som Indien för att utforska de extraordinära Kerala backwaters.

Fawlty Towers -legenden Prunella Scales slutade sin tv -karriär mitt i hennes demensstrid (Bild: EXPRESS TIDNINGAR)

En showkälla berättade tidigare för NEWSAM att Tim och Prunella var fasta på att sjukdomen inte skulle hålla henne tillbaka.

Hennes pensionering från hennes högtflygande tv-karriär tillkännagavs i januari i år.

En källa berättade för The Sun of the move: Det är inte ett beslut Pru och Tim har tagit lätt på, men de är glada över att det är Gyles och Sheila, med hänvisning till Celebrity Gogglebox -stjärnorna Gyles Brandreth, 71, och Sheila Hancock, 86, som hade skrivits in att ta över från paret.

Se Även: