Ägare till TSB -banken säger att det 'överväger alternativ' bland planer på att stänga 164 filialer

Transportsäkerhetsnämnden I Kanada

Ditt Horoskop För Imorgon

Långivaren tecknade nyligen ett nytt avtal med den amerikanska datagiganten IBM för att hantera sina tekniska problem(Bild: Bloomberg)



Ägaren till TSB har sagt att det överväger alternativ för banken efter att den avbröt en planerad fusion med rival BBVA tidigare denna månad.



Den spanska långivaren Sabadell - som köpte den brittiska banken efter att den delade sig från Lloyds 2013 - var i samtal om att gå samman med BBVA bank för två veckor sedan, men det gick inte att komma överens om ett pris.



george michael dödsorsak

Sabadell sa att det nu skulle söka 'strategiska alternativ för att skapa värde med avseende på koncernens internationella tillgångar, inklusive TSB'.

TSB sa att det hade 'god fart' i sin tillväxt efter att ha tecknat ett avtal med amerikanska IT -företaget IBM om att driva sin nätbank, efter en rad högprofilerade tekniska fel.

Det kom efter att banken förlorade 330 miljoner pund i april 2018, efter att ett IT -fel lämnade 1,9 miljoner människor utan tillgång till pengar.



Kunderna hade flyttats till ett nytt internt system, men en undersökning fann att det inte hade testats ordentligt innan det gick live.

storebror 13 uk

Banken drabbades av min stora bankfel i april 2018 (Bild: PA)



TSB ägdes av Lloyds Banking Group tills det blev självständigt 2013 när Lloyds fick en statlig räddning efter finanskrisen.

Sabadell köpte banken två år senare för 1,7 miljarder pund.

I september i år sade TSB att det skulle stänga 164 av sina filialer och avveckla 960 arbetstillfällen, vilket skyller på 'ett betydande skift i kundbeteende' på grund av en ökning av nätbanken.

Långivaren sa att 848 anställda förväntade sig att gå in i samråd på grund av beslutet.

Debbie Crosbie, verkställande direktör för TSB, sa: 'Att stänga någon av våra filialer är aldrig ett enkelt beslut, men våra kunder bankar annorlunda - med en markant övergång till digital bank.

richard madeley och judy finnigan skiljer sig

'Vi omformar vår verksamhet för att förändra kundupplevelsen och ställa oss inför framtiden. Detta innebär att vi har rätt balans mellan filialer på high street och våra digitala plattformar, så att vi kan erbjuda den allra bästa upplevelsen för våra personliga och företagskunder över hela Storbritannien.

Under de senaste 10 åren har TSB minskat sitt nätverk från 631 filialer till bara 454. I det senaste meddelandet kommer det totala antalet att sjunka till 290.

Se Även: