Max Verstappens pappa hånar Ferrari men medger att 'Red Bulls beslut är inte alltid bra'

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Om Verstappen kunde inte låta bli att håna Ferrari för strategikatastroferna som har lämnat hans son på randen av rygg mot rygg världstitlar.



ronaldo till man utd

röd tjur sig själva, de pensionerade Formel 1 racer erkänd, är kapabla att tjuta av sina egna. Men det var inget misstag från hans sons team eftersom de utnyttjade Ferraris elände för att vinna Ungerns Grand Prix .



Max Verstappen var relativt oemotsagd trots att loppet startade 10:e. Charles Leclerc kunde ha kunnat tävla om vinsten, men han hämmades av de hårda däck som hans team placerade honom på mitt i loppet, och därifrån återhämtade han sig aldrig.



'Red Bulls beslut är inte alltid bra, det är sant', sa Jos, per motorsport.com . 'Men de gör färre misstag än Ferrari, det är därför Max har en ledning på 80 poäng över Leclerc.'

Citerat av den officiella Verstappen-webbplatsen , tillade han senare: 'Jag behöver inte berätta något för honom. Han gjorde ett fantastiskt jobb. Det som är bra är att han förstår sig själv. Jag tycker strategin var bra. Han började på rätt däck och stannade vid rätt ögonblick .

'Han passerade alla lätt, som han alltid gör. Jag tycker att vi hade en bra racerbil. Vi kunde se det redan i kvalet. Jag är en stolt pappa, det är jag alltid.'



Leclerc var frustrerad efter loppet i Budapest , och kunde inte förstå varför han tvingades sätta på de hårda däcken. 'Av någon anledning vet jag inte varför, vi fortsatte med det hårda', sa han till Sky Sports. 'Jag sa på radion att jag var väldigt bekväm med mediet och att jag ville gå så länge som möjligt med de där däcken eftersom känslan var bra – jag vet inte varför vi tog ett annat beslut.'

 Max Verstappen sitter ganska ovanpå förarna' standings
Max Verstappen sitter ganska högst upp i förarnas ställning ( Bild: Getty Images)

Tidigare Ferrari-förare Philip Massa var inte nöjd med att se Leclerc tala så grovt om laget offentligt, och uppmanade monegaskerna att bättre dölja sina frustrationer . 'Tja, definitivt, han är inte alls glad', sa brasilianaren. 'Men du måste ha tålamod för om du börjar en kamp nu kommer det inte att hjälpa laget.



'Charles, vi kan inte glömma, i det senaste loppet gjorde han ett misstag som bara gav bort en mycket bra möjlighet att vinna loppet och få rätt antal poäng. Så du måste ha tålamod.

'Så, även om du inte är nöjd med besluten, misstagen som händer, måste du kämpa på rätt sätt, professionellt. Att inte visa det utanför för om du börjar visa utanför, det hjälper inte båda sidor , även om Ferrari gjorde fler misstag i år. En kamp utanför kommer inte att hjälpa dem.'

Se Även: