Bästa budget smartphones 2017 - hur man får specifikationer på iPhone -nivå för en fjärdedel av priset

Mobiltelefoner

Ditt Horoskop För Imorgon

Idag behöver du inte spendera en förmögenhet på en snygg telefon-det finns gott om högspecifika alternativ för under £ 200 om du vet var du ska leta.



Högteknologiska innovationer sipprar ner till enheter i nedre delen av marknaden i snabb takt nu för tiden, så det är lätt att göra ett fynd utan att göra avkall på funktioner.



Experter säger att det är ganska lätt att hitta en anständig stor 5-tums skärm med HD-upplösning för under 200 £. När det gäller kameror behöver du faktiskt inte ett stort antal megapixlar - en 8MP -snapper är mer än tillräckligt för den genomsnittliga amatörfotografen.



Russell Parr, chef för Carphone Warehouse, säger att den stora skillnaden mellan budget och dyrare telefoner är deras tekniska förmåga.

I allmänhet, ju mer telefonen kostar, desto mer avancerad är tekniken från kvaliteten på komponenter som används för att bygga telefonen, skärmens storlek och upplösning, bildkvaliteten på kameran och ibland även operativsystemet och högre lagringskapacitet - som är perfekta för kunder som vill eller behöver dessa funktioner, förklarade han.

Det finns dock också ett stort utbud av mer prisvärda telefoner på marknaden, många av dem med starka specifikationer och funktioner som kunder letar efter, vilket gör att de kan spara pengar.



när avslutas utlåningen 2019

Vad man ska titta efter

Vissa funktioner är mer värda än andra (Bild: Getty)

När det gäller processor, håll utkik efter åtminstone ett fyrkärnigt chip, vilket ska säkerställa att ditt spel och multitasking går smidigt och utan fördröjning, säger Andrew Cartledge, från Mobiles.co.uk .



Kontrollera också om din telefon har en microSD -plats om du vill lagra massor av foton, appar och musik på din telefon, eftersom det här är en gåva för att lägga till extra lagringskapacitet.

Andra pengarbesparande måste

Oavsett vilken smartphone du köper är det normalt billigare att köpa den direkt än på kontrakt.

brittisk bake off candice brown

Unshackled.com , Mobiles.co.uk och Carphone Warehouse alla säljer SIM-fria telefoner som kan kopplas ihop med en av hundratals billiga SIM-erbjudanden på marknaden. Sedan kan du antingen behålla din telefon tills den slår ut eller uppgradera den när du väljer.

Vi har tittat på märkena och modellerna att se upp med om du är ute efter en fynd -smartphone.

Motorola

Moto G5 Plus (Bild: Motorcykel)

Moto G -familjen anses allmänt vara bland de bästa budgetmartphones som finns.

Moto G4 fick fantastiska recensioner och dess efterträdare Moto G5, som presenterades på Mobile World Congress i mars, ser ut att följa efter.

TILL Moto G5 kostar £ 159 på Carphone Warehouse . Tidigare Moto G-modeller är billigare-en Moto G4 Play kostar £ 120 och en dual-SIM Moto G4 £ 149,95, båda på Amazon.

Huawei

(Bild: Huawei)

Huawei är den tredje största smarttelefontillverkaren i världen och gör lite eller kompakta versioner av några av sina mest populära modeller.

Carphone Warehouse har en exklusiv affär på Huawei Y6 II Compact ; en rabatt på 50 £ på RRP innebär att du kan hämta en för bara 79,99 £.

Alternativt kan Huawei Y3 (med en 4-tums skärm, 1730 mAh batteri och 5MP kamera) kostar £ 59,99 på Amazon.

Samsung

Samsung Galaxy A3 och A5 - mycket billigare alternativ än flaggskeppet (Bild: Samsung)

Förutom att logga horn med Apple på toppen av marknaden, har Samsung en rad telefoner i J -serien, som riktar sig till kunder med stramare budgetar. Till exempel kostar 8 GB Samsung J3 £ 139 direkt från Samsung.

Mobiles.co.uk rekommenderar det lite dyrare Samsung Galaxy J5 (2016) som den säljer SIM-fri för £ 179,99 .

Telefonen levereras med en 5,2 tums super amoled -skärm, 13MP huvudkamera, 5MP frontkamera och 3100mAh batteri. Telefonens 16 GB lagringsutrymme kan ökas genom att sätta in ett kort i microSD -facket.

zoe balls pojkvän dör

Sony

Sony Xperia XA -telefon

Sony Xperia XA

Sony är en stöttepelare i teknikindustrin och har några anständiga telefoner för budgetutbud full av funktioner som du kan förvänta dig att hitta på dyrare modeller.

Carphone Warehouse säljer för närvarande Sony Xperia XA för £ 149,99 . En 5-tums kant-till-kant-skärm kommer tillsammans med en mycket uppmärksammad 13MP huvudkamera och 8MP frontkamera.

Ett annat alternativ är Sony Xperia E5 som, även om det är lite långsammare att använda, har en två-dagars batteritid och bör sätta tillbaka dig högst £ 150.

Lenovo

(Bild: Lenovo)

påvens dans

Kommer du ihåg när telefonen varade mer än 24 timmar på en enda laddning? De gamla goda dagarna är tillbaka om du köper en Lenovo P2 som kan ta upp till tre dagar. Expertreviews.com förklarade att det är den bästa smartphonens batteritid någonsin.

Förutom uthållighet erbjuder P2 en dubbla SIM-kortplats (perfekt för resenärer) och en fingeravtrycksläsare. Ett mindre och billigare alternativ är Lenovo Vibe A som kostar £ 69,99.

Wileyfox

Bra utseende och specifikationer - och 400 £ billigare än en iPhone 7 (Bild: WileyFox)

I stället för att göra nedskalade versioner av flaggskeppsmodeller, specialiserar Wileyfox sig på smarttelefoner med låg kostnad. Den erbjuder tre typer av telefoner: Swift, Storm och Spark, med varje modell i olika versioner. Priserna börjar från £ 89,99 - även om Swift2 -modellen med högre spck får mest beröm (och är ofta rabatterat på Amazon ).

Sortimentet låter dig få ett gjutet aluminiumfodral, HD-skärm, dual-sim, stort minne och en fingeravtrycksaktivering som ses på många premiummodeller-för långt under £ 150.

Se Även: