Ex-Ferrari-stjärnan kritiserar Charles Leclerc för att ha kritiserat laget offentligt – 'Var tålamod'

Formel 1

Ditt Horoskop För Imorgon

Philip Massa varnade Charles Leclerc att inte kritisera Ferrari offentligt och istället fokusera på att hjälpa laget att komma tillbaka på rätt spår.



Monegasken var tydligt frustrerad efter att ha slutat sexa i Budapest förra helgen . Han kände att han aldrig fick chansen att tävla om prispallen efter att Ferrari uppmanade att sätta honom på hårda däck mitt i loppet, som han kämpade för att få upp till temperatur under de svala förhållandena.



Efteråt sa han till Sky Sports att han inte kunde förstå varför det samtalet hade ringts. 'Av någon anledning vet jag inte varför, vi fortsatte med det hårda,' sa han. 'Jag sa på radion att jag var väldigt bekväm med mediet och att jag ville gå så länge som möjligt med de där däcken eftersom känslan var bra – jag vet inte varför vi tog ett annat beslut.'



Dessa ord från Leclerc bidrog till påhoppet som följde loppet, efter Ferraris senaste strategimisstag. Med laget under mer press än någon gång den här säsongen, har Massa varnat föraren för all ytterligare offentlig kritik.

'Tja, definitivt, han är inte alls glad,' sa han som gäst på Vilken som helst körd måndag . 'Men du måste ha tålamod för om du börjar en kamp nu, kommer det inte att hjälpa laget. Charles, vi kan inte glömma, i förra loppet gjorde han ett misstag som bara gav bort en mycket bra möjlighet att vinna loppet och få rätt antal poäng.

'Så du måste ha tålamod. Så även om du inte är nöjd med besluten, misstagen som händer, måste du kämpa på rätt sätt, professionellt. Inte visa det utanför för om du börjar visa utanför , det hjälper inte båda sidor, även om Ferrari gjorde fler misstag i år. En kamp utanför kommer inte att hjälpa dem.'



 Ex-Ferrari-åkaren Massa rådde Leclerc att hålla munnen stängd offentligt
Ex-Ferrari-åkaren Felipe Massa rådde Leclerc att hålla munnen stängd offentligt ( Bild: REUTERS)

Ferrari chef Mattia Binotto hoppade till försvar av sin strategichef Inaki Rueda efter loppet i Budapest. 'Ibland gör vi misstag, men andra gör dem också, de tittar helt enkelt inte så noga. Så inte bara Inaki utan hela laget är fantastiskt och jag stöder dem fullt ut', sa han till Sky.

Men det har föreslagits att Binotto själv borde frukta för sin framtid . Tidigare F1-lopp Ralph Schumacher hävdade att italienaren kan hamna utan jobb redan denna månad.



'Jag ser honom redan i fara under sommaruppehållet', berättade han Sky Tyskland . 'Det är för många småsaker som gick fel och för många tekniska problem. Om du får en sådan här present, att kunna köra för mästerskapet igen och äventyra det och slänga det, så är det redan bittert.'

Se Även: