Ricky Tomlinson försvarar Royle Family -kompisen Sheridan Smith och säger 'gå av ryggen och lämna henne ensam'

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Sheridan Smith, Ricky Tomlinson

Sheridan och kompis Ricky



No-nonsense tv-stjärnan Ricky Tomlinson uppmanar idag Sheridan Smith att studsa tillbaka från sina problem och hålla käften av sina kritiker.



madeleine mccann drogad säger mormor

Royle Family -legenden Ricky låter slita på stjärnans motståndare i en exklusiv Sunday NEWSAM -intervju och säger att en paus är precis vad den utmattade skådespelerskan behöver.



Sheridan, 34, var tvungen att dra sig ur West End -musikalen Funny Girl efter en eländig vecka.

Men Ricky, 76, säger: Folk måste lämna henne ifred. De borde ta av henne.

Hon är bra. Jag tror att problemet är att hon är slut. Hon måste komma undan och sätta upp fötterna i några veckor, för att sedan gå helt uppfräschad tillbaka och det är det.



Om jag var i hennes skor skulle jag inte märka någon, sedan ha en trevlig paus och återgå till jobbet och vinna några av dessa Baftas.

Det skulle hålla käften. Hon är en fantastisk skådespelerska.



Läs mer: Stressade Sheridan skrev av med utmattning

Sheridan Smith anländer till House Of Fraser British Academy Television Awards 2016

Sheridan Smith anländer till House Of Fraser British Academy Television Awards 2016 (Bild: WireImage)

Rickys kommentarer kommer när vi kan avslöja att Sheridan, stjärnan i populära tv -program som Cilla och The C Word, kommer att ta en semester på en hälsoreal för att komma tillbaka till sitt bästa.

tvättvård symboler uk

Hon har erkänt för vänner att hon behöver vila efter att ha tagit för mycket arbete de senaste två åren. Och hon överväger till och med att lämna Storbritannien för Amerika, som hennes gamla låga James Corden.

Sheridan har mött en tumultfylld tid, drog sig ur Funny Girl och deltog i ett Twitter -krig med sina kritiker.

Ricky tomlinson

Ricky tomlinson (Bild: Ian Cooper)

I mars fick hon veta att hennes älskade pappa Colin, 80, har cancer. Hon har beskrivit sin familj som hjältar och sa tidigare: Jag vill bara jobba hårt och göra dem alla stolta hemma. Jag vet att jag beter mig som en tuff kaka - men jag är en sårbar liten tjej som älskar min familj.

Ricky var som en fadersfigur för Sheridan när hon dök upp i The Royle Family från 1999 till 2000. Han spelade rollen som den legendariska tv-loafern Jim Royle och Sheridan spelade Emma-flickvän till hans tv-son Antony, spelad av Ralf Little.

Ricky säger att Sheridan alltid har varit mycket nära Colin och mamma Marilyn och tidigare dykt upp på scenen med dem.

SHERIDAN SMITH som CILLA SVART

Sheridan som Cilla (Bild: ITV)

Han förklarar: Hennes mamma och pappa var en country- och västerländsk handling. De var väldigt, väldigt bra på landskretsen.

Sheridan gick ofta upp och gjorde en liten plats med dem.

Den tidigare Corrie -stjärnan Denise Welch, som har drabbats av depression, stöttade också skådespelerskan vid fredagskvällens brittiska LGBT Awards.

Hon sa: Jag tycker att alla borde sluta knacka på henne. Hon är ett lysande ljus i skådespelarvärlden. Vi borde alla gå bakom henne.

The C Word - Lisa Lynch (SHERIDAN SMITH)

C -ordet (Bild: BBC)

den dagliga spegeln uk

Sheridans kris startade för tio dagar sedan när hon drog sig ur Funny Girl en halvtimme in i hennes prestation - skyllde på tekniska svårigheter.

Sedan på söndagen avbildades hon som besviken när hon missade en bästa skådespelerska Bafta för hennes skildring av författaren Lisa Lynch i BBC -drama The C Word. Den hade också nominerats till bästa singeldrama. Hon dränkte sina sorger genom att festa hela natten med kompisar inklusive Tom-Hiddlestons man i ögonblicket och rapstjärnan Professor Green.

Men i måndags tycktes hennes humör förändras. Hon drog sig också ur kvällens Funny Girl -föreställning. Efter en rad negativa kommentarer om hur hon tog Bafta -nederlaget avfyrade hon en rad missnöjda meddelanden på Twitter.

paul o grady blind date

Efter ytterligare två uppvisningar på teatern meddelades att hon tog ledigt upp till en månad på grund av stress och utmattning.

Sheridan Smith som Emma Kavanagh

Sheridan Smith som Emma Kavanagh i familjen Royle

Man tror att hennes fars hälsa - 26 år efter att hennes bror Julian dog i cancer - har mycket att göra med Sheridans sköra tillstånd. Pals tror nu att hon kommer att behöva en längre paus från sin teaterroll.

En källa sa: Hon kommer sannolikt att behöva mer än en månad. Hon känner en enorm vikt på axlarna just nu.

Hon känner sig skyldig över att hon svikit människor genom att inte klara av jobbet medan hon är så upprörd över sin pappa och arg över negativa Twitterkommentarer.

Hon är till och med orolig att hon svikit Lisa Lynchs familj på något bisarrt sätt, eftersom hela fokuset i The C Word på Baftas var inriktat på att hon såg upprörd ut. Hon ville att de skulle se hur glad hon är över att Lisas minne har firats. Men Lisas bror Jamie McFarlane uttalade sig till stöd för Sheridan den här veckan. Han skrev: Jag tror att hon har rätt att visa besvikelseens helt naturliga mänskliga reaktion när hon insåg att C -ordet inte hade vunnit.

En källa berättade för Sunday NEWSAM att Sheridan överväger ett hälsoutträde, anspänt av vänner och familj. I oktober förra året tog hon ledigt från inspelningen för att besöka Champneys Health & Spa Resort i Tring, Herts.

Ralf Little som Jonny och skådespelerskan Sheridan Smith som Janet

Ralf Little som Jonny och skådespelerskan Sheridan Smith som Janet

är katya jones gay

Källan sa: Hon vill få tillbaka sitt liv och känner verkligen att ett närings- och fitnessprogram kommer att få henne tillbaka på rätt spår. Hon pratar också med någon för att hjälpa henne med sin stress och energinivå. Sheridans berömmelse var meteorisk. Efter Royle Family spelade hon igen med Ralf Little i Two Pints ​​of Lager and a Packet of Crisps, som gick i åtta år. Sedan var hon med i Gavin & Stacey, Jonathan Creek och West End -musikalen Legally Blonde - för vilken hon vann ett Laurence Olivier -pris.

Bara de senaste två åren har hon filmat nästan ett dussin tv -program. I 2014 -serien Cilla spelade hon sen underhållare Cilla Black. Hon har också medverkat i Inside No 9, Black Work och The Widower.

Men kompisar är rädda för att hon kan ha tagit på sig för mycket. Will Mellor, hennes vän och medstjärna i Two Pints ​​of Lager, sa: Jag tror att någon skulle få svårt om du kommer från ett ställe och sedan nästa minut är du huvudskådespelerskan i landet.

Det skulle vara svårt för någon att hantera den pressen. Ingen lär dig hur
hantera det.

Sheridan funderar också på att flytta till Hollywood och berättar för Twitter -fans i en rasande rant att hon åker iväg till Amerika om mobbningen fortsätter.

En källa sa: Hon känner att folk är snabba med att kritisera henne här, medan de är mycket mer positiva över dammen och hon vet att hon skulle bli en stor hit där.

Men just nu är hennes pappa hennes fokus och hon vill bara spendera tid med honom och familjen - och återgå till att må bra om sig själv.

Se Även: