'Skovångare' som höll 126 par offrets stiletter när troféer gömde sig bakom masken av respektabilitet i dubbelliv

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Han flydde från upptäckten i cirka två decennier, attackerade och våldtog kvinnor innan han tog av med en pokal från hans skrämmande brott.



För allmänheten var James Lloyd en respektabel affärsman, ägare till ett tryckeri och frimurare.



Men Lloyd levde ett dubbelliv. Han attackerade upprepade gånger ensamma kvinnor, knöt dem med strumpbyxor och strumpor innan han våldtog dem och tog sedan stiletterna för att förvara dem på kontoret.



När han äntligen mullrade hade Lloyd 126 par damskor. Han dömdes för fyra våldtäkter och två försök till våldtäkt - men polisen tror att det sanna antalet offer kan vara mycket högre.

Och som en serievåldtäktsverkare vars attacker koncentrerades kring Rotherham tror man att han kan ha noggrant planerat varje överfall - till och med gjort en rekognosering av platsen där han skulle dra unga kvinnor till buskar, träd och gräsbevuxna områden och våldta dem.

Dussintals skor hittades på Lloyds kontor när polisen sökte det och poliser tror att det kunde ha varit fler offer (Bild: PA)



Tidigare kriminalinspektör Angela Wright, polisen som så småningom snara Lloyd med hjälp av förbättrade rättsmedicinska tekniker när ärendet öppnades på nytt, sa: 'Ju fler brott han begick desto mer våldsamt blev han.'

Lloyd blev så småningom förvirrad efter att DNA -profilering uppmärksammade polisen på sin syster, som en gång hade gripits för rattfylleri. När hon kontaktade Lloyd för att säga att polisen hade frågat om honom rusade han hem och försökte ta livet av sig - och de brott han hade gömt i 17 år började avslöjas.



Hon tillade: 'När han fördes in i ambulansen sa han & apos; Titta, jag var en jävla för 20 år sedan.'

Men Angela insisterar vid denna tidpunkt, med Lloyd som erkände bara en våldtäkt, de letade efter skorna för att bevisa att han var skovångaren som hade lämnat kvinnor livrädda att gå ut på 1980 -talet.

piers morgan jeremy clarkson

'Vi gick för att söka i hans egendom och hans hus', tillade Angela. 'I garaget hade han några högklackade skor men de såg ut som om de hade köpts från en webbplats för fetischer. De var inte skor som en kvinna eventuellt kunde ha på sig.

'Han hade verkligen en fruktansvärd fetisch för höga klackar. Jag tillbringade många timmar med att titta på videor om vad han gjorde med dem. Det var klart för mig att brotten upphörde för att han hade gift sig och han levde ut fantasier med sin fru. '

James Lloyd blev slutligen förvirrad efter 17 år (Bild: PA)

Men det var en slumpkommentar från hans fru att Lloyd tillbringade mycket tid på den tryckeri han drev, vilket ledde polisen dit. Officerna slog ytterligare ett ämne och ifrågasatte arbetare som avslöjade att Lloyd tillbringade mycket tid på kontoret ovan och inte gillade att andra människor gick upp dit.

Polisen sökte på kontoret och hittade mer än 100 par skor. De hittade också strumpor och strumpbyxor - föremålen som Lloyd använde för att knyta hans offer.

Angela sa: ”Vi hittade hundratals par skor. Jag kommer bara ihåg att de tog ner dessa skor. Det var fantastiskt. Jag visste då att vi hade vår man.

donovan rory macdonald gallagher

'Det var bara så många, riktigt riktigt höga klackar och de hade uppenbarligen bärts och de tillhörde någon vid ett tillfälle. Det var helt klart för mig att det fanns fler offer än vad som hade kommit fram.

- Han visade ingen ånger. Han var en individ som bara bodde i en fasad. '

Lloyd attackerade kvinnorna i områdena Rotherham och Barnsley i South Yorkshire mellan 1983 och 1986. Han riktade sig till kvinnor mellan 18 och 54 år.

Han utnyttjade stadens festatmosfär vid den tiden, och bytte på ensamma kvinnor i höga klackar som gick hem efter en utekväll med vänner och drog dem till isolerade platser för att våldta dem.

Författaren Peter James, som har blivit inspirerad att skriva sin senaste roman Dead Like You av berättelsen om Rotherham Sho Rapist, sa: 'Om du tittar på någon serieförbrytare oavsett om det är en seriemördare eller en seriell sexbrottsling tenderar de att vara människor som är ganska intelligenta.

'Han skulle nog ha noggrant planerat varje gång. Jag skulle föreställa mig att han skulle ha kommit hit och fått det, kanske många gånger. '

Lloyd gömde sig för sina brott bakom en fasad av respektabilitet. Han var frimurare och chef för ett mycket stort tryckeri i Rotherham och var känd som en arbetsnarkoman, som ofta arbetade helger. Han fortsatte sedan att gifta sig och få två barn, och stoppade sin kampanj för att våldta ensamstående kvinnor.

Men det var hans besatthet för skor som var hans ånger.

Peter tillade: 'En klassisk pelare i samhället som så ofta är den mask som människor använder.

- Allvarliga gärningsmän skulle ha en svag punkt. Det var hans, han orkade inte släppa dessa brott.

bacon dubbelost xl

En fotopassning som släpptes av polisen av skovångaren misslyckades med att upptäcka honom - och spåret blev kallt i 17 år (Bild: CBS Reality)

'Om hans syster aldrig hade fångats för rattfylleri hade han förmodligen varit en fri man idag.'

Brotten började en lördagskväll i februari 1983, då en kvinna attackerades när hon tog sig hem av en man som släpade henne på gräset och försökte våldta henne. skulle ta hennes skor och handväskan.

Nästa attack inträffade nära Barnsley i december samma år, och offret våldtogs vid knivpunkt - bara 10 månader efter den första attacken.

Sedan i oktober 1984 försökte han våldta en annan kvinna i Rotherham, och en vecka senare våldtog han en annan kvinna i området.

Båda hade tagit sina skor efter attacken.

Ytterligare två attacker ägde då rum - en i december i Barnsley. Och i augusti 1986 attackerades en annan kvinna i Swinton.

tunga d lagringskrig

Vid ett antal attacker offren & apos; handväskor och smycken togs - och varje gång deras skor.

Men polisen fortsatte att träffa en tegelvägg när de sökte efter våldtäktsmannen.

Tidigare detektivkonstabel David Buxton sa att de var begränsade av bristen på tillgängliga tekniker vid den tiden - utan DNA eller CCTV -bevis - eller sociala nätverk eller mobiltelefoner som kan ge ledtrådar.

Han sa: 'Vid den tiden var de tekniker som skulle ha varit tillgängliga fiberöverföring, jämförelse av hårstrån. Blodgruppering - vi behövde ha en misstänkt för att jämföra med föremålen som återhämtades från platsen och offret. Men vi hade naturligtvis ingen misstänkt. '

När fler incidenter inträffade började de fokusera på den bisarra vanan att ta skor som troféer.

David Buxton tillade: ”Vi började fundera, togs skorna bara för att sakta ner damen, till exempel för att stoppa henne att fly? Eller togs de för något annat syfte? '

Polisen använde en de -coy för att försöka fånga våldtäktsmannen - en kvinna som vandrade ensam i klackar - men skiten fungerade inte.

De pratade sedan med offren för att försöka skapa en bildpassning av angriparens ansikte som släpptes till media - men han hittades fortfarande inte.

Efter en våg av attacker som ledde till att kvinnor i området levde i rädsla slutade serievåldtäktsmannen plötsligt och oförklarligt.

I 17 år gick Lloyd fri - efter att ha kommit undan med de hemska sexattackerna han utförde.

Det var inte förrän 2002 när polisen i South Yorkshire beslutade att öppna fallet igen och se om rättsmedicinsk vetenskap kan hjälpa till att lösa det.

Lisa Balfour, DNA -expert, arbetade med fallet och lyckades få lite DNA från gärningsmannen från spermaprover kvar på offren. Men när detta jämfördes med databasen hittades ingen matchning.

Men de förlängde detta genom att köra DNA från gärningsmannen genom databasen för att titta på släktingar som kan vara där efter att ha gripits. Närstående delar cirka 13 egenskaper hos DNA, så det fanns en chans att detta kunde leda till våldtäktsmannen.

Tjänstemän började prata med en handfull människor som & apos; kan & apos; har varit släkt och det tredje huset de försökte var en kvinna som visade sig vara Lloyds syster.

Hon berättade för officerare att hennes bror var en & apos; respektabel affärsman & apos; men ringde honom för att informera honom om polisutredningen.

bästa drönare under 100

Lloyd svek sin skuld och sprang hem och försökte hänga sig i garaget - bara för att bli hittad och räddad av sin unge son när han återvände hem från skolan. Han greps 2006 - mer än 20 år efter den första attacken.

I en domstolsförhandling erkände Lloyd att ha våldtagit fyra kvinnor och försökt våldta ytterligare två. År 2006 fick han ett obestämt straff och beordrades att tillbringa minst 15 års fängelse.

Lloyd avtjänade bara sju års fängelse, efter att hovrätten sänkt sitt fängelsestraff.

Rotherham Shoe Rapist, som ingår i serien Written in Blood, kommer att sändas på CBS Reality den 17 september klockan 22.00.

Se Även: