Hur man får tillbaka personliga nummerlappar om din bil är avskriven eller stulen

Bilförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Denna tallrik såldes för 500 000 pund - men kan nu gå förlorad för alltid(Bild: publicitetsbild)



Nästa vecka är nummerplattan TAX 1 på auktion - med bud som förväntas nå 100 000 pund - men alla som köper den kanske vill tänka efter två gånger.



Det beror på att om din bil blir stulen eller avskriven, visar det sig att inte bara en personlig nummerplatta täcks av försäkring, du kan förlora den för alltid.



Personliga tallrikar blir mer populära, med 374 968 som auktioneras ut av DVLA bara 2016/17. Och även om väldigt få av dessa kommer att kosta mer än några hundra pund, kan de alla vara i fara.

jake paul floyd mayweather

GoCompare bilförsäkring undersökte 302 omfattande bilförsäkringar - och upptäckte att bara 19 av dem täcker specifikt förlusten av en personlig skylt.

Och även då kanske du inte får tillbaka det du betalat-med mängden nummerplåtskydd som varierar från £ 200 till obegränsat.



Läs mer

wrestle kingdom 13 brittisk tid
Bilförsäkring: Vad du behöver veta
Fångsten som fördubblar din försäkring Befordran? Ditt omslag är nu i fara Felet som innebär en böter på 271 pund Hur klistermärken och mer kan upphäva försäkringen

Borta för alltid?

Problemet är inte bara att plattorna inte täcks, det är att om du inte är försiktig när något händer med bilen kan de vara borta för alltid.



Ett registreringsnummer är bifogat fordonet det tilldelas till, inte personen som köpte det, säger Matt Oliver från GoCompare Car Insurance.

Det betyder att om - av vilken anledning som helst - din försäkring kräver bilen får de också skyltarna.

Läs mer

Tricken till billigare bilförsäkring
Bästa tiden att förnya din policy Kameran som kan minska din försäkring 6 hemligheter med billig bilförsäkring Bilförsäkringsjämförelse förklarad

Återta dina nummer

Den goda nyheten är att - om du är snabb - kanske du kan få tillbaka dina tallrikar.

Om du vill behålla ägandet av en omhändertagen nummerplåt måste du se till att din försäkringsgivare vet att om bilen blir stulen eller avskriven vill du behålla den, sa Oliver.

scott disick sofia richie

Om din bil är avskriven och försäkringsgivaren fortfarande äger den, bör du kunna köpa tillbaka dina tallrikar för högst avräkningspriset.

Du måste kontakta DVLA och din försäkringsgivare för att berätta att du vill behålla tallriken. Din försäkringsgivare måste sedan skriva ett intressebrev och skicka det till DVLA.

Du måste sedan betala en lagringsavgift för att behålla tallriken om du inte har ett annat fordon att överföra det till.

carl frampton fight time

Läs mer

Hur man sänker kostnaden för körning
Hypermiling - Hur man använder 40% mindre bränsle Telematik - vad det är och hur det fungerar 6 saker att kontrollera INNAN du får en MoT De billigaste bilarna du kan köpa

Om bilen skrotas kan dock plattan försvinna med den.

Och om din bil blir stulen och inte återhämtad? Du måste vänta 12 månader för att återta plattorna, och du måste också bevisa att bilen hade en giltig MOT och skatt vid stölden.

Åh - och det finns en sak till Väldigt försiktig handla om.

Om du har köpt personliga tallrikar måste du absolut berätta det för din försäkringsleverantör.

När du registrerar en personlig skylt till ett fordon måste du omedelbart meddela din försäkringsgivare, annars kan din försäkring ogiltigförklaras, och särskilt om du har betalat mycket för ett registreringsnummer bör du överväga om den är ordentligt försäkrad, sa Oliver.

Se Även: