NJPW Wrestle Kingdom 13: Förhandsvisning, förutsägelser och fullständigt kort

Andra Sporter

Ditt Horoskop För Imorgon

Chris Jericho och Tetsuya Naito kommer att slåss vid NJPW Wrestle Kingdom 13(Bild: NJPW)



Nya Japan Pro Wrestling beger sig till Tokyo Dome för årets största show Wrestle Kingdom 13 i dag.



Det årliga evenemanget är företagets motsvarighet till WWE: s WrestleMania och det blir inte mindre än åtta mästerskap på linjen.



Showen har en gemensam händelse, med WWE-fantasten Chris Jericho som försvarar IWGP Intercontinental Championship kontra Tetsuya Naito.

Sedan, i rubriken, tävlar Kenny Omega mot Hiroshi Tanahashi för New Japans toppris, IWGP Heavyweight Championship.

Detta är den 13: e delen under Wrestle Kingdom -märket, men NJPW har kört sitt traditionella 4 januari -kort på den historiska platsen varje år sedan 1992.



Här är en match -by -match uppdelning av showen - som ska börja klockan 08.00 i brittisk tid - från NEWSAM Sports Tony Quant.

Yuji Nagata, Jeff Cobb & David Finlay kommer att samarbeta på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)



joey essex och stephanie pratt

Kandidater nummer ett matchar ALDRIG Openweight 6-Man Tag Team Championship

Yuji Nagata, Jeff Cobb & David Finlay Vs The Elite (Hangman Page, Yujiro Takahashi & Marty Scurll) Vs Chaos (Hirooki Goto, Beretta & Chuckie T) Vs Suzuki-Gun (Minoru Suzuki, Lance Archer & Davey Boy Smith Jr) Vs Ryusuke Taguchi och de mest våldsamma spelarna (Togi Makabe och Toru Yano)

Ett rent kluster av alla medlemmar i vaktlistan i det som lovar att bli en rolig kamp för att inleda förhandlingar. Den här matchen kommer sannolikt att äga rum på förprogrammet och kommer att ha ett antal anmärkningsvärda amerikanska namn, inklusive den nuvarande ROH TV-mästaren Jeff Cobb, Hangman Page, Trent Beretta och Storbritanniens alldeles egna Marty The Villain Scurll.

Med den här typen av matcher är det mycket svårt att förutsäga ett resultat men vi borde få några fina platser under hela matchen och det är alltid bra att få så många bekanta ansikten på ett kort som New Japan möjligen kan. Intressant nog, med Yuji Nagata som ersättare för den skadade Michael Elgin, kommer han att bibehålla en 25 -årig rad i 4 januari och det kommer att vara hans 31: e rad i rad i New Japan Tokyo Dome - mer än någon annan i historien.

Beräknade vinnare: Suzuki-Gun

Kota Ibushi försvarar NEVER Openweight Championship mot Will Ospreay på Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

ALDRIG Openweight Championship

Ibushi City mot Will Ospreay

Om det någonsin fanns en potential för årets match att äga rum bara fyra dagar in i 2019 så skulle den här vara den. Ibushi kommer att sätta sin ALDRIG öppenviktstitel på linjen mot Storbritanniens Will Ospreay i en match som lovar att bli en & apos; blinkning och du kommer att sakna det & apos; affär.

Paret är verkligen på topp i sitt spel för närvarande och du kan hävda att med tanke på hur staplat detta kort är, skulle den här matchen vara bäst serverad på huvudevenemanget i en mindre show. Men jag kan inte vänta med att se hur detta utvecklas.

Med båda männen som tar ett högt flygande och supersnabbt tempo till sin offensiv kan du förvänta dig att se ögonblick i denna match som trotsar tyngdkraften och sannolikt kommer att vara den mest GIF -matchen under hela showen. Om det finns en tävling som du planerar att se live, kan jag inte rekommendera detta tillräckligt.

Beräknad vinnare: Will Ospreay

Suzuki-Gun möter Roppongi 3K och Los Ingobernables de Japon på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

Suzuki-Gun (Yoshinobu Kanemaru & El Desperado) (c) Vs Roppongi 3K (Sho & Yoh) mot Los Ingobernables de Japon (Bushi & Shingo Takagi)

Det här borde vara ännu en högflygande, fartfylld affär, där Junior Heavyweight Tag Teams vill sätta sin prägel på showen. Nuvarande mästare Suzuki-Gun har regerat högst i Junior Heavyweight Tag-divisionen sedan de besegrade Roppongi 3K i mars förra året.

Det enda laget i denna match som inte har haft titlarna är Los Ingobernables de Japon, och tyvärr, åtminstone ett tag, misstänker jag att det kommer att förbli detsamma. Efter att ha vunnit Super Jr Tag-turneringen i november ligger fart på riktigt bakom Roppongi 3K och Sho & Yoh kommer sannolikt att gå ut ur kupolen som trefaldiga mästare.

Beräknade vinnare: Roppongi 3K (Sho & Yoh)

Tomohiro Ishii möter Zack Saber Jr på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

RevPro British Heavyweight Championship

Tomohiro Ishii (c) mot Zack Saber Jr.

Det är alltid fantastiskt att se en brittisk kampanj få internationellt erkännande och den här matchen kommer definitivt att få lite blick på RevPro-produkten eftersom det Portsmouth-baserade företagets huvudtitel är på gång. Ishii njuter för närvarande av sin andra regeringstid som brittisk mästare i tungvikt, efter att ha besegrat Sabre Jrs stallkamrat Minoru Suzuki i oktober för att ta guldet.

Sabre Jr är en av de bästa brottarna på planeten just nu och hans popularitet ökar för varje enorm match han är inblandad i. Denna match är en intressant sammankoppling av stilar eftersom den ställer den tekniska trollkarlen mot en av de hårdast slående männen i professionell brottning , Ishii. Med Saber Jrs popularitet i Storbritannien kan vi få en titeländring i den här matchen, men med tanke på RevPros förhållande till New Japan kommer fansen inte heller att bli helt förvånade om Ishii behåller. Hur som helst är denna tävling en sovmatch och ska inte underskattas.

Beräknad vinnare: Zack Saber Jr.

Guerillas of Destiny möter Los Ingobernables de Japon och The Young Bucks på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP Tag Team Championship

Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) (c) Vs The Young Bucks (Matt & Nick Jackson) mot Los Ingobernables de Japon (Sanada & EVIL)

Det här är ännu en taggmatch, men den här gången i tungviktsdivisionen, med en mycket spännande match. Till skillnad från Junior -taggmatchen, som kommer att äga rum tidigare på kvällen, har varje lag i detta möte hållit IWGP Tag Team Championship. Faktum är att de är de tre sista lagen som har haft titlarna, med LIJ som vann dem på Wrestle Kingdom 12, bara för att släppa dem till The Young Bucks på Dominion i juni, innan Guerrillas of Destiny blev mästare i september.

Med titlarna i full cirkel under det senaste året finns det all chans att någon av dessa duos kan gå ut som mästare. Men kanske mest troligt är att Guerrillas of Destiny förlänger deras regeringstid, möjligen med viss inblandning från deras Bullet Club -lagkamrater för att fortsätta fejden med LIJ.

Beräknade vinnare: Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Cody möter Juice Robinson på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP United States Championship

Cody (c) mot Juice Robinson

Den här matchen ska vara väldigt rolig och kan mycket väl komma ihåg som Juice Robinsons fest. Han är ett stort namn för den hardcore New Japan -fanbasen, men med tanke på hur många nya ögon som kommer att vara på denna specifika show kommer han att få ett stort följt av dem som kanske inte är lika bekanta med honom. Codys regeringstid som mästare har varit överväldigande och med tanke på att detta bara är hans första försvar av titeln, är det förmodligen en bra tid att byta tillbaka den till mannen som han trak av för att vinna den.

Det är inte klart hur ofta vi kommer att se Cody i New Japan 2019 och med tanke på hans nya All Elite Wrestling-projekt är detta förmodligen den bästa tiden att belöna en av de hårdast arbetade gaijinerna (icke-japanska arbetare) på listan.

Beräknad vinnare: Juice Robinson

Kushida möter Taiji Ishimori på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP Junior Heavyweight Championship

Kushida (c) mot Taiji Ishimori

Juniordivisionen har haft lite uppehåll efter skadan på den populära stjärnan Hiromu Takahashi. Kushida är divisionens ess men saker och ting är lite inaktuella för tillfället och så att injicera lite nytt liv i divisionen med Ishimori är förmodligen den bästa vägen framåt för New Japan.

Ishimori hade en av de bästa tävlingarna på Best of Super Juniors mot Takahashi och är mer än kapabel att sätta upp en klassiker med Kushida. Med Ishimoris Bullet Club -länkar kan det öppna upp för nya spännande fejder för resten av året.

Beräknad vinnare: Taiji Ishimori

svart fredag ​​2019 amazon

Kazuchika Okada möter Jay White på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

Singlar matchar

Kazuchika Okada mot Jay White

Det verkar konstigt att inte ha Kazuchika Okada i en mer framträdande roll på detta kort, med tanke på hur många klassiker han har producerat under de senaste åren, men han har en mycket viktigare roll i den här matchen, och det bygger framtiden för Jay White. White har varit ett basnamn i New Japan-listan sedan 2015, och har uteslutit en utländsk utflykt från 2016-2017, har varit i den övre delen av gaijin-talanger. Men medan han har sprungit som IWGP US Champion har han aldrig riktigt klickat som en huvudstjärna.

Som sagt, White har jobbat otroligt hårt för att göra en push för den platsen och med ryktet frånvaro av Kenny Omega och Cody inom en snar framtid är han nu positionerad att ta den platsen. Det är därför den här matchen är så viktig för honom och att arbeta med en sådan toppringgeneral som Okada är verkligen den bästa plattformen som New Japan kan ge honom för att bevisa sin kvalitet.

Som en stor beundrare av White är jag för det första säker på att han ska producera sitt bästa karriärprestation. Men oavsett hur stark han stöter på i den här matchen är det svårt att se Okada förlora.

Beräknad vinnare: Kazuchika Okada

Chris Jericho och Tetsuya Naito kommer att slåss vid NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP interkontinentalt mästerskap

Chris Jericho (c) mot Tetsuya Naito

Det verkar fortfarande surrealistiskt att Chris Jericho vann IWGP Intercontinental Championship 2018, men om vi lärde oss något från det senaste året är det att oberoende brottning har få gränser. Denna fejd började vid nyårets Dash 2018 och har puttrat bra sedan dess, då Y2J övervann Naito för att vinna titeln på Dominion -showen. Båda männen har riktat personliga grävningar mot varandra vid varje tillfälle och Jerichos förmåga att uppfinna sig själv som en fräck utländsk häl har varit fantastiskt.

Förvänta dig att den här matchen kommer att bli ett helt och hållet slagsmål, med allt utom diskbänken som används när rivalerna ser ut att fysiskt förstöra varandra. En Naito -vinst verkar vara en stark möjlighet, men detta kommer säkert inte att vara det sista vi ser av Jericho i New Japan.

Beräknad vinnare: Tetsuya Naito

Kenny Omega möter Hiroshi Tanahashi på NJPW Wrestle Kingdom 13 (Bild: NJPW)

IWGP Heavyweight Championship

Kenny Omega (c) mot Hiroshi Tanahashi

Rubriken kommer troligen att ge tonen för brottningsvärlden resten av året och innehåller två av New Japans allra bästa stjärnor. Kenny Omega tog slutligen den stora, IWGP Heavyweight Championship, i juni förra året och nu måste kanadensaren försvara den mot en av de största japanska legenderna, Hiroshi Tanahashi. Det finns så många frågor som ska besvaras när vi tittar på den här matchen, men förmodligen det mest intressanta när det gäller Omegas kontraktstatus.

Det har rapporterats att hans nuvarande NJPW -avtal har gått ut och med All Elite Wrestling nu på gång kretsar mycket spekulationer om Omega kommer att skriva ett nytt avtal, vilket uppenbarligen kan få enorma konsekvenser för resultatet av denna match. Den punkten åt sidan är det dock svårt att se att Omega inte lämnar kupolen som mästare. Tanahashi är en mycket skicklig motståndare och paret kommer sannolikt att sätta taket i brand när klockan går, men med tanke på den internationella räckvidd som New Japan har fokuserat så hårt på att fånga under de senaste åren, håll bältet runt midjan på Omega är definitivt rätt affärsrörelse.

Beräknad vinnare: Kenny Omega

Hela kortet:

1. Yuji Nagata, Jeff Cobb & David Finlay Vs The Elite (Hangman Page, Yujiro Takahashi & Marty Scurll) Vs Chaos (Hirooki Goto, Beretta & Chuckie T) Vs Suzuki-gun (Minoru Suzuki, Lance Archer & Davey Boy Smith Jr) Vs Ryusuke Taguchi och de mest våldsamma spelarna (Togi Makabe och Toru Yano) för att avgöra utmanarna som är främsta för NEVER Openweight 6-Man Tag Team Championship

2. Kota Ibushi (c) Vs Will Ospreay för NEVER Openweight Championship

3. Suzuki-gun (Yoshinobu Kanemaru & El Desperado) (c) Vs Roppongi 3K (Sho & Yoh) mot Los Ingobernables de Japon (Bushi & Shingo Takagi) för IWGP Junior Heavyweight Tag Team Championship

fm 19 nya funktioner

4. Tomohiro Ishii (c) mot Zack Saber Jr för RevPro British Heavyweight Championship

5. Destiny's Guerillas (Tama Tonga & Tanga Loa) (c) Vs The Young Bucks (Matt & Nick Jackson) mot Los Ingobernables de Japon (Sanada & EVIL) för IWGP Tag Team Championship

6. Cody (c) mot Juice Robinson för IWGP United States Championship

7. Kushida (c) mot Taiji Ishimori för IWGP Junior Heavyweight Championship

8. Kazuchika Okada mot Jay White

9. Chris Jericho (c) mot Tetsuya Naito för IWGP Intercontinental Championship

10. Kenny Omega (c) mot Hiroshi Tanahashi för IWGP Heavyweight Championship

Titta på New Japan Pro Wrestling Wrestle Kingdom 13 live kl. 08.00 (förvisningen börjar kl. 7.00) fredagen den 4 januari genom att anmäla dig till NJPWs månatliga streamingtjänst .

Fans kan också köpa evenemanget på Fite.tv för priset £ 33,99.

Läs mer

NEWSAM WWE exklusiva intervjuer
Rhyno David Starr Adrian Street Trippel H

Se Även: