Prins Andrews ex förlorar domstolsstrid med den tidigare älskaren som hon hävdar lovade 50 000 pund per år

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prins Andrew och Koo Stark(Bild: Getty)



Prins Andrews kontroversiella ex Koo Stark har förlorat en juridisk kamp med en tidigare partner som hon hävdade lovat henne 50 000 pund per år för livet.



Den amerikanska skådespelerskan, 63, sa att Warren Robbie Walker avgav löftet i ett brev från 1997 efter att de fick ett barn tillsammans.



Men finansmannen stämplade henne som en guldgrävare som bevis för High Court-där en domare nu har bestämt att hans anteckning bara var ett gentlemen's agreement.

Stark hävdade att han gjorde kontanterbjudandet mot att hon gav upp planerna på att skriva en krönika Diary of a Single Mother for The Times, eftersom publicitetsskygga Walker tyckte att idén var osmaklig och oetisk.

holi festival london 2018

I brevet stod det att han skulle garantera motsvarande 50 000 pund per år av vänlighet och kärlek.



Stark hävdade att han gjorde kontanterbjudandet mot att hon gav upp planerna på att skriva en kolumn som heter En dagboks dagbok för The Times (Bild: Getty)

Men han betalade bara ungefär två års avbetalningar innan förhållandet upphörde.



Stark hävdade att han bröt mot sitt löfte och ett senare avtal där han lovade 200 000 pund för att säkra ett hem åt henne.

Men Walker, 60, insisterade på att han inte var skyldig något och avtalen var inte juridiskt bindande.

Domare David Halpern QC, som dömde mot Stark, sa att hon hade levt över sina möjligheter i många år.

Stark hävdade att Walker bröt mot sitt löfte (Bild: PA)

Han sa att Walker hade tänkt att brevet skulle verka juridiskt bindande för att säkerställa fortsatt tillgång till deras barn.

Domare Halpern tillade: Han gjorde det genom att använda formspråk och genom att inkludera en hänvisning till termen 'garanti' (vilket var meningslöst i detta sammanhang), men han var noga med att lägga till orden 'kärlek och vänlighet' för att säkerställa att det skulle inte ställa upp i en domstol.

Han avsåg att det inte skulle vara annat än ett 'gentlemen's agreement'.

Jag är inte nöjd med sannolikhetsbalansen att möjligheten att skriva en krönika för The Times återupplivades 1997, inte heller att den tackade nej mot bakgrund av att Walker gick med på att betala henne de summor som anges i brevet.

Stark dejtade hertigen av York från 1982 till 1983. De tipsades om att gifta sig men splittrades mitt i mediatryck och Palace -oro över topplösa bilder och hennes nakna lesbiska bus i filmen Emily.

Se Även: