Fler House of Fraser -butiker stängs när Mike Ashely erkänner misstag

House Of Fraser Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

Åtta dagar och tio timmar senare än planerat avslöjade Sports Direct äntligen hur det har gått på House of Fraser sedan övertagandet förra året.



De dåliga nyheterna för fans av butiken som Mike Ashley lovade att förvandla till 'Harrods of the High Street' är att saker och ting är långt ifrån bra.



'Vi var seriösa med vår investering och strategi', sa verkställande direktören Ashley till investerare som en del av Sports Direct -slutresultatet.



masvidal vs usman brittisk tid

'Men eftersom vi har fortsatt att titta under motorhuven när vi integrerar verksamheten, har vi funnit att problemen inte är mindre än terminala i naturen.'

Howells varuhus, en del av House of Fraser -kedjan, Cardiff

House of Fraser köptes av Sports Direct i augusti 2018 (Bild: Western Mail)

Underinvesteringar, överdriven outsourcing och försäljning av märken till sin kinesiska förälder strax före administrationen var bara några av de problem som butiken stod inför.



Sedan han tog över har Sports Direct tvingats stänga fem av de 59 övertagna butikerna när de försöker lösa dessa problem - oron är nu att fler kommer att följa.

'Vi har gjort så mycket som vi realistiskt kunde göra för att rädda så många jobb och butiker som möjligt, och vi uppskattar verkligen att många hyresvärdar och lokala myndigheter har arbetat hand i hand med oss ​​när vi försökte göra detta', sa Ashley.



röst av pappa gris

'Det finns dock fortfarande ett antal butiker som för närvarande betalar noll hyra och som fortfarande är olönsamma och tyvärr är detta inte hållbart.

'Vi fortsätter att granska den långsiktiga portföljen och förväntar oss att antalet behållna butiker kommer att minska under de närmaste 12 månaderna.'

(Bild: PA)

Läs mer

asda harry potter tårta
House of Fraser elände
Sports Direct för att köpa några butiker House of Fraser ringer in administratörer Personal lämnade förstörda Hela listan med 31 filialer stängs

Hur illa var det bara?

'På en skala av 5, varav 1 är mycket dålig och 5 är mycket bra, House of Fraser är en 1', sa Ashely.

Men han har inte gett upp ännu, även om han erkänner att köpet kan ha varit fel drag.

Brad och Angelina gifte sig

'Vi försöker mycket att vända verksamheten, det här kommer inte att gå snabbt och det kommer inte att vara lätt.

'Även om vi tror att det kan bli en ljus framtid för House of Fraser och verkligen har publicerat vår Frasers vision som vi är mycket glada över, hade vi kanske tagit ett annat beslut i augusti 2018 om vi hade gåvan i efterhand.'

Se Även: