Hur man får HSBC och Santander checkkrediter efter att banker erkänner regelbrott

Ersättning

Ditt Horoskop För Imorgon

I februari 2018 ändrades reglerna kring checkräkningskrediter - och nästan omedelbart efter bröt HSBC och Santander dem.



Nya regler sa att bankerna skulle behöva varna människor när de passerade sina checkkrediter eller skulle tacka för pågående transaktioner.



HSBC visade sig ha brutit mot reglerna två gånger - träffade 115 000 av sina kunder - medan Santander bröt dem sex gånger och fortfarande försöker räkna ut hur många människor som drabbas.



Som ett resultat måste bankerna nu betala tillbaka alla avgifter som folk byggde upp när de inte varnade ordentligt.

Tillsynsmyndigheten CMA sa i ett uttalande: 'De återbetalningar som betalas av bankerna täcker alla avgifter som kunder ådrar sig från att gå in i orangeavdragsräkningar där de inte varnats i förväg av de nödvändiga textvarningarna.'

Vad gick fel på HSBC

HSBC

HSBC sa att 115 000 människor drabbades (Bild: Getty)



Mer än 8 miljoner pund kommer att återbetalas till de 115 754 HSBC -kunderna som berörs - vilket kostar i genomsnitt nästan 70 pund.

HSBC bröt mot reglerna eftersom det hade en policy att inte störa kunder efter 22.45 eller före 07.30 på vardagar eller 10 på helger.



Detta innebar att om kunderna gick in i en oreglerad checkkredit mellan 22.45 och 23.45 - när saldon beräknades - varnade de inte med text.

De flesta fick veta nästa dag, efter att avgifter redan hade debiterats.

Det fanns också problem där folk registrerade sig för textvarningar, men fick dem inte på grund av hur deras nummer lagrades.

En talesman för HSBC sa till NEWSAM Money: Vi uppskattar hur hjälpsamma dessa textmeddelanden kan vara.

dragons den anti aging cream uk

”Vi ber om ursäkt till de kunder som av olika skäl inte fick någon varning. Vi kommer att fortsätta att kontakta kunder som ådragit sig kassakrediter till följd av dessa frågor för att be om ursäkt och ge återbetalning.

HSBC sa att de berörda kunderna kontaktas nu.

'Kunderna behöver inte göra någonting', säger talesmannen till NEWSAM Money.

”Vi vet exakt vem som inte fick ett SMS -meddelande och vi kommer att kontakta dem proaktivt för att diskutera vägen framåt.

'Alla återbetalningar betalas ut i juni nästa år.'

Vad hände på Santander

En kvinna går förbi bankkontoret i Santander

Santander har inte sagt hur många som kommer att få tillbaka pengar (Bild: Reuters)

Santander misslyckades också med att skicka texter till personer som varnade dem för checkkrediter.

Överträdelserna innefattade att inte registrera vissa personer i dess varningssystem, inte berätta för dem med betalningar på grund av att de var på väg att gå förbi sina checkkrediter och skicka varningar sent eller inte alls till andra.

Oroande nog vet Santander inte ens hur många som påverkats av dessa misstag än - eller hur mycket det behöver kompensera dem med.

En talesman för Santander sa till NEWSAM Money: Vi är väldigt ledsna över att vissa kunder under vissa omständigheter inte skickades de obligatoriska varningslånen. Införandet av dessa varningar är ett steg vi välkomnade och tror är ett verkligt stöd för kunderna.

Vi har utfört en detaljerad granskning för att förstå varför felen inträffade och har vidtagit åtgärder för att åtgärda problemen. Vi arbetar nu med att identifiera och återbetala alla berörda kunder så snabbt som möjligt.

Vad du kan göra för att ta reda på om du var orättvist belastad, sa Santander att din bästa insats var att vänta.

'Kunderna behöver inte göra någonting', sade talesmannen.

'Vi arbetar med att identifiera och återbetala alla berörda kunder så snabbt som möjligt.'

scott thomas love island

Se Även: