H&M stänger 170 butiker i år - COS, Weekday och Monki filialer är också i fara

H&m

Ditt Horoskop För Imorgon

Detta kan innebära hundratals nedskärningar av arbetstillfällen(Bild: Getty Images)



dag prick kommer

Modejätten H&M ska stänga 170 butiker permanent, även COS, Weekday och Monki -butiker kommer att påverkas.



Flytten, som sannolikt kommer att innebära hundratals nedskärningar av jobb, kommer efter att försäljningen sjönk med 50% under lockdown i hela Europa.



Den svenska återförsäljaren sa att det har lagt till ytterligare 40 butiker till föreslagna nedläggningar i år - även om 130 filialer kommer att öppna igen någon annanstans.

I ett företagsuttalande sa H&M att nettoomsättningen minskade med 23% under första halvåret och en minskning med 50% under andra kvartalet.

H&M Group, som också inkluderar varumärken som COS, Weekday och Monki, kommer att stänga totalt 170 butiker, men det har ännu inte meddelat vilka märken och platser som kommer att påverkas.



”Våra fysiska butiker är otroligt viktiga för oss och vi vill se till att vi har H & M -butiker på rätt platser.

”I halvårsrapporten har H&M Group tidigare meddelat att det på global nivå kommer att stänga cirka 170 av cirka 5000 butiker runt om i världen, över alla sina sju varumärken, detta kommer att finnas tillsammans med 130 butiksöppningar globalt. I det här skedet kan vi inte kommentera hur detta kan påverka butiker i Storbritannien, säger en talesman för H&M till NEWSAM Money.



I mars sa H&M att försäljningen rasade eftersom det var tvunget att tillfälligt stänga sina butiker på grund av coronavirus.

vem är honung g från x faktor

(Bild: Getty)

Företaget sa att dess verksamhet 'påverkades avsevärt negativt av Covid-19-situationen, särskilt under det andra kvartalet.'

H&M har sedan öppnat hundratals butiker i Storbritannien igen, även om många arbetar under lokala begränsningar och reducerade timmar.

Återförsäljaren sa att den har följt regeringens vägledning för alla brittiska regioner, inklusive ett en-i-ett-ut-kösystem, stängda inredningsrum och en 72-timmars väntetid för returnerade varor.

bilder på miley cyrus

H&M: s chef Helena Helmersson sa: ”Covid-19 fortsätter att påverka människor, samhällen och företag runt om i världen och jag är full av beundran för våra anställdas engagemang, driv och uthållighet under denna mycket utmanande tid. Säkerheten för våra anställda och kunder är fortfarande vår högsta prioritet och vi öppnar butiker igen i enlighet med myndigheternas beslut.

'Innan pandemin drabbade vi starkt-ett resultat av många års långsiktiga investeringar för att skapa det bästa erbjudandet för våra kunder och för att möta det digitala skiftet i branschen. Detta, i kombination med det faktum att vi har agerat snabbt för att motverka de negativa effekterna av Covid-19 och att vi påskyndar omvandlingen av H&M Group, gör mig övertygad om att vi kommer att komma ut ur den nuvarande krisen, säger hon till .

Tillkännagivandet kommer när Intu, som äger 17 köpcentrum i Storbritannien och två i Europa, uppmanade KPMG att omarbeta sin verksamhet i juni.

Verksamheten, som äger Manchester & s Trafford Center och Lakeside -komplexet i Essex, har kämpat med skulder till ett värde av 4,5 miljarder pund och hoppades kunna nå ett 'stillestånd' med långivare förra månaden.

Det är köpcentren som riskerar att stängas.

Se Även: