Alton Towers utsåg till den dyraste temaparken i Storbritannien - så här får du det bästa erbjudandet för alla de fyra stora

Nöjesparker

Ditt Horoskop För Imorgon

Här är vilka temaparker i Storbritannien som ger dig det bästa värdet för dina pengar



ung flicka stora bröst

Ny forskning om vilken brittisk nöjespark som erbjuder dig det bästa erbjudandet på både standard- och snabbspårbiljetter, har utsett Alton Towers som den dyraste attraktionen att besöka.



Studien av klädmärke i plusstorlek Dina kläder jämförde hur många åkattraktioner du kunde klämma in på en lördag i juli med både en standardbiljett och en snabb biljett, vid var och en av de 'stora fyra' temaparkerna i Storbritannien (det är) Alton-tornen, Thorpe Park , Chessington och Legoland ).



Jämförelse av kostnaden per åktur på varje attraktion, fann studien att spruta ut på en prioriterad biljett på Alton Towers kostar dig tre gånger så mycket, men bara låter dig få plats i ytterligare nio åkattraktioner.

På Legoland får en prioriterad biljett dig dock tillgång till hela 42 åkattraktioner, vilket gör att det är den attraktion i Storbritannien som ger dig mest för pengarna.

Hitta de fullständiga prisfördelningarna nedan, så om du ska till något av ovanstående i påsk vet du exakt vilken biljett du ska köpa för att få det billigaste erbjudandet.



Om du vill spara ännu mer pengar på din nöjespark inträde, visste du att du kan få £ 12 cashback av kostnaden för din biljett om du bokar online via quidco ? Se vår steg-för-steg-guide om hur du gör anspråk på din här.

Läs mer



Förenade kungarikets idéer
Bästa gratis museer i London Bästa eftermiddagste i London Sommarlovsdagar ut idéer Billiga tågresor

Legoland Windsor

Även om det är det minst dramatiska av partiet, är det också det bästa värdet

Forskningen hittade Legoland Windsor att vara den mest prisvärda temaparken, där prioriterade biljetter ger dig massiva 42 åkattraktioner.

En prioriterad biljett som kostar 125,40 pund ger dig uppskattningsvis 42 åkattraktioner - det är 2,99 pund per tur - jämfört med 13 turer för standardbiljettpriset på 50,40 pund per dag.

Om du snart är på väg till Legoland är det värt att betala för att hoppa över köerna, men vi föreslår bokning online i förväg för att få det bästa priset.

För fler sätt att spara på Legoland, se vår guide här som visar dig hur du får 25% rabatt på biljetter plus en gratis burgare när du väl är där.

Alton-tornen

Temapark Alton Towers

Det är inte värt att investera i snabbspåret på Alton Towers (Bild: Getty)

Forskningen visade att om du är på väg till Alton-tornen , det bästa värdet för dina pengar är en standardbiljett, inte en prioritetsbiljett.

visas offline på facebook

Standardbiljetten kostar £ 51,60 och ger dig tolv åkattraktioner, medan prioritetsbiljetten är nästan tre gånger kostnaden, men du får bara ytterligare nio åk. På en lördag i juli har du bara tid att åka på 21 åkattraktioner på Alton Towers, men deras prioriterade biljetter kostar £ 146,60, och tränar på £ 6,98 per resa.

Eftersom det inte är värt att plaska ut på köhopp vid Alton Towers. Din bästa insats är att boka online fem dagar i förväg, där du kan hämta en standarddagsbiljett för bara £ 32.

Läs mer

Storbritanniens temaparker
Alton-tornen Legoland Chessington World of Adventures Drayton herrgård

Thorpe Park

Thorpe Park

Thorpe Park har dyra standardbiljetter - så gör det värt att prioritera

TILL Thorpe Park standardbiljett är det värsta värdet totalt sett - £ 51,50 ger dig bara 7 åk.

Därför är det bästa sättet att få ut det mesta av dina pengar när du besöker Thorpe Park genom att välja en prioriterad biljett, vilket ger dig drygt tre gånger fler åkattraktioner.

tyson fury fight date

Men för £ 125,40 - 2,5 gånger kostnaden för en standardbiljett är det fortfarande den näst dyraste prioriteringsbiljetten i & apos; big four & apos; Brittiska nöjesparker - men definitivt värt det om du tittar på kostnaden per resa.

Det är värt att betala mer för att hoppa över köerna och Thorpe Park och de har för närvarande en stor försäljning på .

En dagsbiljett med ett snabbspår är bara £ 34,99 (var £ 58,50), eller du kan väska ett årskort till orten för bara 51,50 kr - samma pris som en vanlig dagsbiljett när du dyker upp dagen.

Chessington World of Adventures

Det finns massiva fördelar med att boka prioritet på Chessington (Bild: Getty)

Besökare till Chessington kan få tre gånger fler åkattraktioner med en prioriterad biljett än med en standardbiljett, vilket gör att skvätt är väl värt de extra pengarna.

Även om det kostar 117,60 pund är Chessingtons prioritetsbiljett fortfarande den billigaste av de fyra stora nöjesparkerna och låter dig uppleva 27 åkattraktioner på en dag - tre gånger så många som en standardbiljett.

Deras standardbiljett kommer också in som den billigaste och kostar £ 47,60 medan konkurrenterna är över £ 50 -märket.

Det är värt din tid och pengar att betala för att hoppa över köerna i Chessington, och du kan boka en dagbiljett online för £ 28 - då måste du betala extra för snabbspår.

Se Även: