Google Pixel och Pixel XL: Storbritanniens lanseringsdatum, pris, specifikationer och funktioner för Googles nya Android -smartphones

Pixel

Ditt Horoskop För Imorgon

Google har avslöjat två nya telefoner som erbjuder ett alternativ till Apples populära iPhone 7 och iPhone 7 Plus.



Sökjätten har producerat sina egna Android -baserade telefoner under de senaste åren under varumärket 'Nexus' - men inte mer.



Google har lämnat namnet Nexus till förmån för Pixel moniker. Förr har företaget använt Pixel -namnet på sina premium -surfplattor och bärbara produkter.



Den nya Pixel är, med Googles ord, 'den första telefonen som byggdes av Google inifrån och ut'.

Precis som Apple kontrollerade Google både hårdvaran och programvaran - i det här fallet Android version 7 (smeknamnet Nougat).

Utgivningsdatum

Förbeställningar för telefonen började den 4 oktober i USA, Storbritannien, Australien, Tyskland och Kanada.



Telefonen skickas till kunder och är tillgänglig i butiker den 20 oktober.

Hur man förbeställer och bästa erbjudanden

Förbeställningar för Pixel och Pixel XL är båda öppna antingen via Googles egen onlinebutik ( som du hittar här ) eller high street store Carphone Warehouse ( som är här ).



Alternativt kan du gå till nätverket EE, som har en ensamrätt till Pixel -telefonen i Storbritannien.

Med EE är Pixel gratis på £ 50,99 i månaden, 24 månaders 4GEE -plan, som kommer med obegränsade minuter, obegränsade texter och 10 GB mobildata i månaden för befintliga kunder.

eftersatta områden karta över Storbritannien

(Bild: REUTERS/Beck Diefenbach)

Pixel XL är också tillgängligt gratis för en £ 55,99 i månaden, 24 månaders plan, och kommer med obegränsade minuter, obegränsade texter och 10 GB mobildata i månaden för befintliga kunder.

4GEE Plan -kunder får obegränsade minuter, texter och 500 MB data i månaden för användning utomlands i EU. Alternativt, för bara £ 5 per månad till, kan du få Pixel och Pixel XL på 4GEE Max -planer som ger dig tillgång till Storbritanniens snabbaste 4G -hastigheter och inkluderande tillgång till BT Sport -appen under hela planen.

Precis som ett extra sötningsmedel kommer de som förbeställer före den 20 oktober att få en kupong på 50 £ på Google Play som de kan använda för att köpa innehåll från Google Play-butiken.

Läs mer

Google Pixel -lansering
Google Pixel Review Pixel och Pixel XL specifikationer, pris, rykten Hur mycket kostar Google Pixel -telefoner? Google Pixel på försäljning i Storbritannien

Design

Den vita Pixel har en slående likhet med iPhone 6 även om den har den bakmonterade fingeravtrycksskannern populär bland andra Android-telefoner.

Både den mindre Pixel och den större Pixel XL kommer att hoppa till USB-C-laddningsporten och båda kommer att ha 4 GB RAM-minne och samma 12MP-kamera på baksidan (8MP på framsidan).

Det finns antingen 32 GB eller 128 GB internt lagringsutrymme, och Google erbjuder också Pixel -ägare gratis obegränsat lagringsutrymme för foton och videor via sin Google Foto -app.

Och - naturligtvis - Google har hållit 3,5 mm hörlursuttaget på plats, till skillnad från Apple som släppte det med lanseringen av iPhone 7.

Både Pixel och XL har en liknande design som förra årets väl mottagna Nexus 6P om än med en tunnare ram som innebär en nära kant-till-kant-skärm.

Pris

Att köpa direkt från Google eller Carphone Warehouse innebär att du kan hämta telefonerna SIM-fria och olåsta för ett engångspris på 599 £ för 5-tums Pixel och 719 £ för 5,5-tums Pixel XL.

Det sätter dem på exakt samma typ av territorium som Apples iPhone -modeller.

Det ser ut som att EE är det enda nätverket i Storbritannien som kommer att lagra telefonen på kontrakt, och vi kommer att uppdatera detta så snart vi vet säkert.

Specifikationer

Pixel XL har en 5,5-tums 2,560 x 1440 AMOLED-skärm med en fyrkärnig Qualcomm-processor, 4 GB RAM, USB Type-C-port och bakåtvänd fingeravtrycksläsning.

Den har en 12-megapixel bakre kamera och en 8-megapixel framåtvänd.

Google Pixel -telefonbilder läckt ut av Carphone Warehouse

Det kommer också att ha ett nätt 3450 mAh batteri och standard 32 GB lagringsutrymme, med möjlighet att uppgradera till 128 GB om det behövs.

Den vanliga Pixel har liknande specifikationer, men det är helt klart den nedre delen av de två flaggskeppen.

Den kommer att ha en 5-tums Full HD AMOLED-skärm, fyrkärnig 2,0 GHz 64-bitars processor, 4 GB RAM, samma kameror som XL och ett mindre 2 770 mAh batteri.

Som väntat kommer den också att ha en bakmonterad fingeravtrycksläsare och en USB Type-C-port.

Funktioner

Båda Pixel-telefonerna är förinstallerade med den senaste versionen av Android (Nougat), samt Googles AI-drivna assistent Allo och appen Duo i FaceTime-stil.

Google Pixel -telefonbilder läckt ut av Carphone Warehouse

Google också 'live -fall' som kan anpassas med dina favoritfoton och platser, samt exklusiva mönster från artister som Justin Maller och fotografer som den kanadensiska astronauten Chris Hadfield.

Ska du köpa den?

Om du inte gillar tanken på en iPhone 7 finns det mycket att föreslå att Googles telefoner kommer att erbjuda ett bra alternativ. Dessa telefoner kommer att utvecklas enligt Googles specifikationer så bör ha den bästa integrationen med Android på marknaden.

Vad mer är, de kommer att vara helt fria från tredjeparts bloatware som vanligtvis laddas på Android-telefoner av andra tillverkare.

omröstning

Vilket operativsystem är bättre?

1000+ RÖSTER SÅ LÄNGT

Androidios

Läs mer

iOS 10
Ska jag ladda ner iOS 10 -uppdateringen? iOS 10 -meddelanden, emojis och osynligt bläck Hur man får iOS 10 iOS 10 tips och tricks

Se Även: