Så här får du iOS 10: Ny Apple -programuppdatering tillgänglig för nedladdning på iPhone, iPad och iPod Touch

Ios 10

Ditt Horoskop För Imorgon

Apples nya mobila operativsystem, iOS 10, kan laddas ner på iPhone, iPad och iPod Touch nu.



Företaget meddelade lanseringsdatumet vid ett speciellt evenemang i Kalifornien förra veckan, där det också presenterade den efterlängtade iPhone 7, iPhone 7 Plus och Apple Watch 2.



Apple har tidigare beskrivit iOS 10 som sin 'största iOS -version någonsin'.



Den nya programvaran tillkännagavs först på teknikjättens årliga Worldwide Developers Conference (WWDC) i juni, och innehåller en rad spännande nya funktioner.

Den kommer förinstallerad på iPhone 7 och 7 Plus, men kan också laddas ned på äldre Apple -enheter - så även om du planerar att hålla fast vid din gamla iPhone kan du fortfarande dra nytta av programuppgraderingen.

Äldre iPhones kommer också att gynnas (Bild: Getty)



Utgivningsdatum

Apple släpper normalt den senaste versionen av iOS en vecka efter produktlanseringen i september och några dagar innan den senaste iPhone säljs.

Detta år är inte annorlunda, med Apple meddelar att iOS 10 blev tillgänglig för den brittiska allmänheten från klockan 18 på tisdagen den 13 september.



iOS 10 kommer att finnas tillgänglig som en gratis programuppdatering för iPhone 5 och senare, alla iPad Air- och iPad Pro -modeller, iPad 4: e generationen, iPad mini 2 och senare och iPod touch 6: e generationen.

Med iOS 10 kan du äntligen ta bort Apple -appar

iOS 10 (Bild: Apple)

hur lång är Bradley Walsh i fot

Meddelanden

Den kanske största förändringen som kommer med iOS 10 är en serie stora uppdateringar av Apples meddelande -app.

iMessage har nu en helt egen App Store vilket innebär att du kan göra saker som att beställa mat, boka flyg och skicka pengar utan att behöva lämna konversationen du befinner dig i. Du kan också spela YouTube -länkar från iMessage -appen .

En annan ny tweak låter dig skicka ett meddelande i din egen handstil. Det kommer till och med att animera i andra änden precis som om du skrev det framför din vän.

(Bild: Apple)

En ny 'osynlig bläck' -funktion låter dig skicka ett foto eller en video som förblir dold tills du sveper över den.

Med utgångspunkt från den massivt populära japanska appen Line har Apple lagt till klistermärken i meddelanden. Dessa är som stora emoji som kan läggas till foton eller bara skickas på egen hand. Några av de tecknade liknande klistermärkena är till och med animerade.

På samma sätt som Line har Apple introducerat förutsägbara emojis. Tangentbordet markerar automatiskt ett ord. Allt du behöver göra är att trycka på det för att ersätta det med relevant emoji.

Du kan också ändra hur dina meddelandebubblor ser ut, vilket gör dem större om du vill 'skrika' eller mindre för att viska.

Läs mer

iOS 10
Ska jag ladda ner iOS 10 -uppdateringen? iOS 10 -meddelanden, emojis och osynligt bläck Hur man får iOS 10 iOS 10 tips och tricks

syrien

Apples åldrande röstassistent börjar se lite långt ut i tanden jämfört med några av sina yngre rivaler, men det får ett nytt liv för iOS 10. Apple har öppnat sin virtuella assistent för appar från tredje part så att det kan nu göra saker som att boka taxibilar.

Det finns några appar från tredje part som redan fungerar med Siri, men urvalet är otroligt begränsat, så den nya funktionen borde göra Siri mycket mer användbar.

(Bild: Getty)

Transkription av röstbrevlåda

Den här praktiska nya funktionen transkriberar automatiskt röstmeddelanden så att du inte behöver besväras med att lyssna på dem.

Det är inte klart nu korrekt röstigenkänning kommer att vara, men om det fungerar bra, är detta en funktion som kan spara iPhone -användare mycket tid.

Apple Music

Efter en ganska ljummen mottagning vid lanseringen uppdateras Apples Spotify -rival helt och hållet med ett nytt gränssnitt.

En renare design har skapats som skulle göra det mycket smidigare att navigera och det kommer också att visa sångtexter när du lyssnar på ett spår. Apple har också lagt till en sökflik för att göra det lättare att hitta saker.

(Bild: Getty)

Låsskärm

Med uppdateringsprogrammet kan du visa foton och video och till och med svara på meddelanden direkt från låsskärmen.

Vad mer är, funktionen 'höj för att vakna' visar alla dina aviseringar på låsskärmen så snart du tar upp handenheten.

Läs mer

Apple iPhone 7
Släppdatum, specifikationer och pris för iPhone 7 Hur vattentät är iPhone 7? Recension av iPhone 7 Red iPhone 7 release datum och pris

Foton

Utan tvekan påverkas av appar som Timehop ​​och Facebooks funktion 'On this day', med Memories kan du återupptäcka gamla foton. Det kommer också att automatiskt gruppera foton i album baserat på ansikts-, objekt- och scenigenkänning.

Vad mer är, det kommer automatiskt att producera redigerade filmer som kallas Memory Movies genom att dra foton tillsammans med temamusik och titlar.

Kartor

Apple Maps var skrattretande dåliga när den lanserades första gången, men har sedan dess sett en rad uppgraderingar för att göra den mer användbar - som att kartlägga saker på rätt ställe.

Nyhetsprogramvaran ser att Maps omdesignas med större knappar för att göra det enklare att använda, medan & apos; Tillägg & apos; gör att du kan boka restaurangbord eller boka en resa med Uber direkt från kartan.

Den justerade appen låter dig söka efter saker som bensinstationer och restauranger längs din rutt och Maps kommer till och med att berätta hur lång tid det tar att komma fram.

Det kommer också att ge automatiska förslag på var du sannolikt kommer att gå och den bästa vägen att ta för att komma dit.

Standardappar

Sist men inte minst innehåller iOS 10 möjligheten att ta bort Apples standardappar från startskärmen.

Apple meddelade faktiskt inte detta under sin keynote -session på WWDC, men örnögda Apple -tittare märkte att de tidigare standardapparna nu finns att ladda ner från App Store - vilket innebär att de kan raderas.

Hur man laddar ner

När det är dags får du ett meddelande på din Apple -enhet som berättar att den nya versionen av iOS är tillgänglig för nedladdning.

Innan nedladdningen påbörjas måste du kontrollera att du har minst 1 GB lagringsutrymme på din enhet, och det är bäst att säkerhetskopiera dina data om något skulle gå fel.

Du kan göra detta genom att gå till Inställningar> iCloud> Säkerhetskopiering och kontrollera om fliken iCloud -säkerhetskopiering är aktiverad.

Längst ner i fönstret bör det också finnas en tidsstämpel för när den senaste säkerhetskopieringen utfördes. Om det har gått ett tag, tryck på 'Säkerhetskopiera nu' för att få din senaste data till iCloud. Detta fungerar bara när du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk.

Alternativt kan du säkerhetskopiera dina data via iTunes genom att ansluta din iPhone till din hemdator eller Mac och trycka på Säkerhetskopiera nu.

Därefter måste du kontrollera hastigheten på din internetanslutning - en WiFi -anslutning är bäst om möjligt - och se till att din enhet är ansluten så att det inte tar slut på batteriet halvvägs genom installationsprocessen.

Du kan sedan börja ladda ner uppdateringen genom att gå till Inställningar> Allmänt> Programuppdatering> Ladda ner och installera. När iOS 10 -paketet har laddats ner visas en varning som ger dig möjlighet att installera nu eller senare.

omröstning

Ska du ladda ner iOS 10?

0+ RÖSTER SÅ LÄNGT

JALÅT BLI

Läs mer

Äpple
Apples nyheter Apple -evenemang live! iPad Pro 2 iPad Mini 5

Se Även: